Thaisuppe med kokosmælk og rød karry er sådan en suppe, jeg altid kan komme tilbage til, når jeg ikke kan finde på aftensmad. Den smager simpelthen så godt, den er nem at lave, min mand bliver glad, og så er der til to dage. Har du brug for flere gode grunde?
Thai suppe – nu for vegetarer
Thaisuppe er for det meste noget med fisk eller kylling, men jeg tænkte, at den da garanteret også kan klare sig fint uden. Så med inspiration fra en af vores venner blev det blev en skøn, spicy vegetarisk thaisuppe. Hun delte gerne sin opskrift, men stort set alle ingredienser var ‘en passende mængde’, så jeg gik lidt mere systematisk til værks.
Dermed ikke sagt, at du ikke kan ændre på mængderne. Du kan såmænd også putte andre ting i, hvis du har lyst. En thaisuppe er rimeligt robust, bare krydringen grundlæggende er i orden. Og det er den her.
Så hvis der ligger nogle trætte grøntsagsrester og kigger i køleskabet, så gi’ dem nyt liv i thaisuppen. Og hvis du foretrækker det, kan du også give den lidt rejer, fisk eller kylling. Se under opskriften.
3 tips om ingredienser i thaisuppe
Grundlæggende er suppen enkel, og der er ikke så mange sære ting i. Men der er tre ingredienser, der lige får et ord med:
- Rød karry. Jeg bruger en ret stærk version fra mit thaisupermarked – hvis du bruger en fra et almindeligt supermarked, kan du sikkert bruge mere.
- Kokosmælk. Ikke light. Der er også bouillon i suppen, så en god kokosmælk skal den ikke snydes for. Det bliver simpelthen for tamt.
- Og en ting du ikke må springe over: Citrongræs. Det er altså en himmelsk ingrediens, jeg vil til at bruge noget oftere.
Vegetarisk thaisuppe med ekstra protein
Hvis du vil have suppen til at mætte lidt mere, kan du nemt hælde en dåse drænede kikærter i eller tilsætte 2 dl pillede edamamebønner. Bare varm dem med til sidst.
Du kan også sagtens koge nogle nudler med i suppen til sidst. Så mætter den mere.
Andre vegetar thairetter?
Elsker du smagen af Thailand, så kig forbi:
- Den grønneste thaigryde med masser af smag og farver
- Thaisalat med danske rodfrugter – en grov vintersalat med thai-inspireret dressing
- Thaihummus med peanutbutter – den er som slik!
Tak for opskriften. Smagen sidder lige i skabet. Jeg brugte pastinak og squash i stedet for søde kartofler. Og så lige en rundhåndet mængde tiger rejer.
Hej Niels, tusind tak for at skrive. Vi er også vilde med den – også med tigerrejer, når det går højt 😉
Kh Bodil