Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Thaisuppe med kokosmælk og rød karry er sådan en suppe, jeg altid kan komme tilbage til, når jeg ikke kan finde på aftensmad. Den smager simpelthen så godt, den er nem at lave, min mand bliver glad, og så er der til to dage. Har du brug for flere gode grunde?

Thai suppe – nu for vegetarer

Thaisuppe er for det meste noget med fisk eller kylling, men jeg tænkte, at den da garanteret også kan klare sig fint uden. Så med inspiration fra en af vores venner blev det blev en skøn, spicy vegetarisk thaisuppe. Hun delte gerne sin opskrift, men stort set alle ingredienser var ‘en passende mængde’, så jeg gik lidt mere systematisk til værks.

Dermed ikke sagt, at du ikke kan ændre på mængderne. Du kan såmænd også putte andre ting i, hvis du har lyst. En thaisuppe er rimeligt robust, bare krydringen grundlæggende er i orden. Og det er den her.

Så hvis der ligger nogle trætte grøntsagsrester og kigger i køleskabet, så gi’ dem nyt liv i thaisuppen. Og hvis du foretrækker det, kan du også give den lidt rejer, fisk eller kylling. Se under opskriften.

3 tips om ingredienser i thaisuppe

Grundlæggende er suppen enkel, og der er ikke så mange sære ting i. Men der er tre ingredienser, der lige får et ord med:

  • Rød karry. Jeg bruger en ret stærk version fra mit thaisupermarked – hvis du bruger en fra et almindeligt supermarked, kan du sikkert bruge mere.
  • Kokosmælk. Ikke light. Der er også bouillon i suppen, så en god kokosmælk skal den ikke snydes for. Det bliver simpelthen for tamt.
  • Og en ting du ikke må springe over: Citrongræs. Det er altså en himmelsk ingrediens, jeg vil til at bruge noget oftere.

Vegetarisk thaisuppe med ekstra protein

Hvis du vil have suppen til at mætte lidt mere, kan du nemt hælde en dåse drænede kikærter i eller tilsætte 2 dl pillede edamamebønner. Bare varm dem med til sidst.

Du kan også sagtens koge nogle nudler med i suppen til sidst. Så mætter den mere.

Andre vegetar thairetter?

Elsker du smagen af Thailand, så kig forbi:

  • Den grønneste thaigryde med masser af smag og farver
  • Thaisalat med danske rodfrugter – en grov vintersalat med thai-inspireret dressing
  • Thaihummus med peanutbutter – den er som slik!

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Spicy vegetarisk thaisuppe

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 10 minutter

Du skal bruge:

  • 200 g gulerødder (2-3 stk.)

  • 200 g søde kartofler

  • 100 g forårsløg (2-3 stk.)

  • 3 fed hvidløg

  • 15 g frisk ingefær

  • 1 stk citrongræs

  • smagsneutral olie

  • 1 tsk rød karrypasta (eller efter smag)

  • 5 dl grøntsagsbouillon

  • 1 spsk soya

  • 4 dl tomatpassata

  • 1 dåse kokosmælk (den fede)

For ekstra mæthed:

  • 1 dåse kikærter, drænede eller 200 g mukimame (pillede edamamebønner) fra frost

  • 200 g nudler (koges med de sidste 5 minutter)

Til servering

  • Frisk koriander

  • Groft madbrød, nudler eller naan

  • Limebåde

Sådan gør du:

  1. Rens gulerødder, søde kartofler, forårsløg, hvidløg og ingefær. Trim og bank citrongræs, så det kan frigive sin himmelske smag.

  2. Snit gulerødder og søde kartofler i mundrette stænger, skiver eller tern. Skær forårsløgene i skrå skiver. Pres eller hak hvidløg fint, og riv ingefæren fint.

  3. Steg karrypasta i olie ved middelvarme – et minuts tid. Tilsæt gulerødder, søde kartofler, hvidløg og ingefær, og vend rundt et par minutter mere.

  4. Tilsæt bouillon, soya, tomatpassata, kokosmælk og citrongræs  til suppen, og lad den simre i 10-15 minutter. Tilsæt forårsløg plus evt. kikærter, edamamebønner eller nudler de sidste 5 minutter. Smag til – og server med lime og frisk koriander på toppen.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Du kan også lave thaisuppen med rejer, fisk eller kylling

Det er nemt at trylle de vegetariske suppe om til en fiske- eller rejesuppe. Jeg vil anbefale:

  • Ca. 3 store rejer pr. person. Fjern skal og hale først.
  • Ca. 50 g fileteret fisk pr. person. Skær den i mundrette bidder.
  • Ca. 75 g kyllingefilet pr. person. Skær den i helt tynde skiver

Fisk og rejer skal virkelig kun have to minutter, lige før du serverer. Bare sørg for, at de bliver helt varmet igennem, så er de klar.

Kyllingefileten giver jeg 5-8 minutter.

Spicy, vegetarisk thaisuppe med kokosmælk

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Spicy, vegetarisk thaisuppe med kokosmælk og rød karry

  1. Tak for opskriften. Smagen sidder lige i skabet. Jeg brugte pastinak og squash i stedet for søde kartofler. Og så lige en rundhåndet mængde tiger rejer.

    1. Hej Niels, tusind tak for at skrive. Vi er også vilde med den – også med tigerrejer, når det går højt 😉
      Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.