Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Spicy, vegetarisk thaisuppe med kokosmælk

Thaisuppe er for det meste noget med fisk eller kylling, men jeg tænkte, at den da garanteret også kan klare sig fint uden. Så det blev en skøn, spicy vegetarisk thaisuppe, da jeg ville gøre en af vores venner kunsten efter. Hun delte gerne sin opskrift, men stort set alle ingredienser var ‘en passende mængde’, så jeg gik lidt mere systematisk til værks.

Dermed ikke sagt, at du ikke kan ændre på mængderne. Du kan såmænd også putte andre ting i, hvis du har lyst. En thaisuppe er rimeligt robust, bare krydringen grundlæggende er i orden. Og det er den her.

Så hvis der ligger nogle grøntsagsrester og kigger i køleskabet, så gi’ dem nyt liv i thaisuppen.

3 tips om ingredienser i thaisuppen

Grundlæggende er suppen enkel, og der er ikke så mange sære ting i. Men der er tre ingredienser, der lige får et ord med:

  • Rød karry. Jeg bruger en ret stærk version fra mit thaisupermarked – hvis du bruger en fra et almindeligt supermarked, kan du sikkert bruge mere.
  • Kokosmælk. Ikke light. Der er også bouillon i suppen, så en god kokosmælk skal den ikke snydes for. Det bliver simpelthen for tamt.
  • Og en ting du ikke må springe over: Citrongræs. Det er altså en himmelsk ingrediens, jeg vil til at bruge noget oftere.

Vegetarisk thaisuppe med ekstra protein

Hvis du vil have suppen til at mætte lidt mere, kan du nemt hælde en dåse drænede kikærter i eller tilsætte 1 dl pillede edamamebønner. Bare varm dem med til sidst.

Andre thairetter?

Elsker du smagen af Thailand, så kig forbi:

Spicy vegetarisk thaisuppe

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 10 minutter

Du skal bruge:

  • 2-3 gulerødder (ca. 200 g skrællet vægt)
  • 2 mellemstore søde kartofler (ca. 200 g skrællet vægt)
  • 2-3 forårsløg (100 g renset vægt)
  • 3 fed hvidløg
  • 10-15 g frisk ingefær
  • smagsneutral olie
  • 1,5-2 tsk rød karrypasta (eller efter smag)
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk soya
  • 4 dl tomatpassata
  • 1 dåse kokosmælk (ikke light)
  • 1 stk citrongræs
  • evt. en dåse kikærter, drænede

Til servering

  • Frisk koriander
  • Groft madbrød, nudler eller naan
  • Limebåde

Sådan gør du:

  1. Rens gulerødder, søde kartofler, forårsløg, hvidløg og ingefær. Trim og bank citrongræs, så det kan frigive sin himmelske smag.

  2. Snit gulerødder og søde kartofler i mundrette, smalle stænger. Skær forårsløgene i skrå skiver. Pres eller hak hvidløg fint, og riv ingefæren fint.

  3. Steg karrypasta i olie ved middelvarme – et minuts tid. Tilsæt gulerødder, søde kartofler, forårsløg, hvidløg og ingefær, og vend rundt et par minutter mere.

  4. Tilsæt de øvrige ingredienser til suppen – vent dog med evt. kikærter –  og lad den simre i 10-15 minutter. Varm kikærterne med de sidste 5 minutter. Smag til – og server med frisk koriander på toppen.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

 

Spicy, vegetarisk thaisuppe med kokosmælkDu kan også lave thaisuppen med fisk eller rejer

Det er nemt at trylle de vegetariske suppe om til en fiske- eller rejesuppe. Jeg vil anbefale:

  • Ca. 3 store rejer pr. person. Fjern skal og hale først.
  • Ca. 50 g fileteret fisk pr. person. Skær den i mundrette bidder.

Fisk og rejer skal virkelig kun have to minutter, lige før du serverer. Bare sørg for, at de bliver helt varmet igennem, så er de klar.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.