Scan for at gå til opskrift
Spicy vegetarisk thaisuppe
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 200 g gulerødder
- 200 g søde kartofler
- 100 g forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 15 g frisk ingefær
- 1 citrongræs
- smagsneutral olie
- 1 tsk rød karrypasta (eller efter smag)
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk soya
- 4 dl tomatpassata
- 1 dåse kokosmælk (den fede)
For ekstra mæthed:
- 1 dåse kikærter (eller andre bælgfrugter)
- 200 g nudler
Til servering
- Frisk koriander
- Groft madbrød (nudler eller naan)
- Limebåde
Rens gulerødder, søde kartofler, forårsløg, hvidløg og ingefær. Trim og bank citrongræs, så det kan frigive sin himmelske smag.
Snit gulerødder og søde kartofler i mundrette stykker. Skær forårsløgene i skrå skiver. Pres eller hak hvidløg fint, og riv ingefæren fint.
Steg karrypasta i olie ved middelvarme – et minuts tid. Tilsæt gulerødder, søde kartofler, hvidløg og ingefær, og vend rundt et par minutter mere.
Tilsæt bouillon, soya, tomatpassata, kokosmælk og citrongræs til suppen, og lad den simre i 10-15 minutter.
Tilsæt forårsløg plus evt. bælgfrugter eller nudler de sidste 5 minutter. Smag til – og server med lime og frisk koriander på toppen.