Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Spicy, vegetarisk thaisuppe med kokosmælk

Spicy vegetarisk thaisuppe

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 200 g gulerødder
  • 200 g søde kartofler
  • 100 g forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 15 g frisk ingefær
  • 1 citrongræs
  • smagsneutral olie
  • 1 tsk rød karrypasta (eller efter smag)
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk soya
  • 4 dl tomatpassata
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
For ekstra mæthed:
  • 1 dåse kikærter (eller andre bælgfrugter)
  • 200 g nudler
Til servering
  • Frisk koriander
  • Groft madbrød (nudler eller naan)
  • Limebåde

Dine egne noter

Tilberedning

  • Rens gulerødder, søde kartofler, forårsløg, hvidløg og ingefær. Trim og bank citrongræs, så det kan frigive sin himmelske smag.
  • Snit gulerødder og søde kartofler i mundrette stykker. Skær forårsløgene i skrå skiver. Pres eller hak hvidløg fint, og riv ingefæren fint.
  • Steg karrypasta i olie ved middelvarme – et minuts tid. Tilsæt gulerødder, søde kartofler, hvidløg og ingefær, og vend rundt et par minutter mere.
  • Tilsæt bouillon, soya, tomatpassata, kokosmælk og citrongræs til suppen, og lad den simre i 10-15 minutter.
  • Tilsæt forårsløg plus evt. bælgfrugter eller nudler de sidste 5 minutter. Smag til – og server med lime og frisk koriander på toppen.