Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Nem tomatsuppe - hjemmelavet og intens!

Nem tomatsuppe - hjemmelavet og intens

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

Til suppen skal du bruge:
  • 1 løg (eller rødløg)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod (ca. 100 g)
  • 2 stilke bladselleri (eller tilsvarende knoldselleri)
  • ½ rød peber
  • olivenolie
  • 1 l tomatjuice
  • 7 dl tomatpassata
  • 7 dl vand (brug passata-flasken som mål)
  • 2 spsk miso
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk rød balsamico
  • 1 terning grønsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber
Til rugbrødscroutonerne skal du bruge:
  • 4 skiver rugbrød (tykke!)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 fed hvidløg (valgfrit)
Til servering evt:
  • parmesanost
  • purløg

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du tomatsuppen:
  • Pil løg og hvidløg, skræl guleroden, rens selleri, og fjern frøstanden fra den halve peberfrugt. Hak det hele i tynde skiver eller små tern, og lad det simre i olivenolie i ca. 15 minutter, til det er helt mørt (middelvarme – det må ikke tage farve). Læg gerne låg på, og hæld en smule vand ved, hvis det begynder at blive tørt.
  • Tag gryden af varmen, og hæld tomatjuice over, til det dækker. Blend grundigt.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, og varm suppen godt igennem. Smag til med salt og peber.
Sådan laver du rugbrødscroutoner
  • Tænd ovnen på 180 grader med varmluft. Skær rugbrødsskiverne i tern på 1×1 cm. Pres hvidløg. Vend rugbrødsstykkerne i olie, salt og evt. krydderier. Bred dem ud på bagepapir, og giv dem ca. 15 minutter i ovnen, måske lidt mere, til de tager lidt farve. De bliver først helt sprøde, når de køler af.
  • Servér!