Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Marokkansk vegetargryde er fuld af solskin og smag - en oplagt gryderet om sommeren. Eller når du har lyst til sommer. Med søde abrikoser og quinoasalat.

Jeg kalder det en marokkansk vegetargryde, men man kunne også sige en grønsagstagine. Især hvis jeg lavede den i en tagine. Som du kan se, brugte jeg min støbejernsgryde i stedet, men måden at tilberede på – hvor retten får lov at simre længe – er nogenlunde den samme.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
En hel masse!
Når jeg siger marokkansk, siger jeg abrikoser, appelsin, mandler, altså det salte køkken med en sød twist. Derfor passer søde kartofler også godt ind.
Og så får gryden godt med krydderier. Frem for alt ras el hanout, der er et blandingskrydderi med blandt andet nelliker, gurkemeje (der også giver en flot farve), spidskommen, ingefær, kardemomme, kanel, allehånde, paprika og cayennepeber. Som du kan se, er der god grund til at købe det blandet 😉 Jeg spicer gerne lidt ekstra op med ingefær, chili og anis.

Egentlig behøver man ikke så meget tilbehør til sådan en marokkansk grønsagstagine, men de solmodne abrikoser skulle jo bruges. Så jeg lavede en frisk og sommerlig version af en bulgursalat med abrikoser: Skiftede bulgur til quinoa – og tørrede abrikoser med friske. Godt med mynte, en økologisk agurk (der smager langt bedre end de konventionelle) og en simpel citrusdressing.
Hvis du vil have noget mere substantielt tilbehør, kan du prøve mine marokkanske pandebrød. De smager virkelig godt og mætter. De bliver bedst, hvis dejen får lov at koldhæve først.
Her får du tre af mine egne favoritter – måske også noget for dig.



Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)