Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Kylling i cremet peanut-tomatsovs

Trænger du til sådan en rigtig comfy gryderet, fuld af smag og fylde – så prøv en afrikansk kylling i peanut-tomatsovs. Kylling i tomatsovs har du sikkert fået mange gange – og det er også godt – men når du tilsætter peanutbutter og en god håndfuld varme krydderier, så breder hyggen sig på en helt anden måde.

Jeg fik inspirationen fra en ægte afrikansk høvding, vi havde besøg af for mange år siden. Dengang havde jeg ikke hørt om peanutbutter til andet end bananmadder, så jeg var pænt overrasket, da han puttede det i gryden sammen med tomater og kylling. What?

Men jeg vil tro, peanutbutter fungerer som en slags erstatning for fløde, som de nok ikke bruger meget af på de kanter. I hvert fald får man en rigtig cremet sauce, der mætter på den flødeagtige måde ;-)

Hvad skal der til sådan en afrikansk kylling-gryderet?

Sovsen er så tyk, at den egentlig ikke kræver meget ved siden af. Men jeg fandt på at lave nogle bløde, lækre fladbrød med frisk koriander. Lidt á la dem her, bare med koriander. For koriander føjer virkelig noget godt til retten.

Du kan også koge ris til – så skal du bare sætte dem over, mens kyllingen simrer. Eller lave naan – det er nemt og hurtigt.

Husk selvfølgelig frisk koriander og ristede peanuts på toppen også …

Og hvis du har det lidt som mig – der skal grønsager til ALT – så snit en frisk kålsalat til. Fx spidskål med ristede peanuts og appelsindressing. Tilsæt evt. æblestykker også.

Tjek altid din chili, før du hælder den i retten!

Der er stor forskel på chilier, også selvom de hedder det samme eller endda ligger i den samme pakke. Så test altid, før du bare bruger løs. Siger jeg af erfaring. Jeg bruger oftest bare de mest almindelige fra supermarkedet (fireflame), men nogle gange smager de som rød peber – andre gange brænder de som ind i …

No stress-gryderet

Nu tænker du – hvis det skal smage af noget, så er det sikkert besværligt. Men det er det ikke. Faktisk er det en ret nem ret, og du får virkelig en lækker eksotisk rejse til din aftensmad.Gem

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Afrikansk kylling i peanut-tomatsovs

Aftensmad

Rækker til: 4-5

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 40 minutter

Du skal bruge:

 • Ca. 1600 g kylling, hel eller stykker (inkl. ben – mindre, hvis du bruger benfri)

 • 1,5 tsk paprika

 • salt og peber

 • olivenolie

 • 2 løg

 • 3 fed hvidløg

 • 2 røde chili (jeg bruger fireflame)

 • 4 cm frisk ingefær

 • 1 dl peanutbutter

 • 2 dåser hakkede tomater

Til servering ...

 • Frisk koriander

 • Ristede usaltede peanuts

Sådan gør du:

 1. Partér kyllingen i ca. 10 stykker, vend dem i salt, peber og paprika, og brun dem lidt i varm olivenolie i en god stor gryde. Tag stykkerne op, og sluk for varmen. Tag gryden af komfuret.

 2. Hak løget i fine både. Hak hvidløg, chili og ingefær helt fint (eller riv det eller hak det i en minihakker). Op i gryden med det ved lav varme, til løgene er klare og møre.

 3. Tilsæt så tomat og peanutbutter, og rør rundt, til peanutbutteret er nogenlunde smeltet og fordelt. Der skal nok lidt mere varme til.

 4. Nu skal kyllingestykkerne også op i gryden, og det hele skal simre, til kyllingen er godt mør. Det tager mindst en halv time, men det skader ikke, at det simrer 1 times tid. Lav brødene imens (eller kog ris) – og lav en frisk kålsalat til.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Afrikansk kylling i cremet peanut-tomatsovs

  1. Hej Ruth, æg – det måtte jeg lige tjekke. Kan det passe, du har læst 2 løg som 2 æg? For der står ingen æg i opskriften :-) Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.