Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
afrikansk kylling i cremet peanut-tomatsovs

Kylling i cremet peanut-tomatsovs

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 1200 g kylling (med ben - ca. 600 g uden ben)
  • 1,5 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili (tjek styrken og juster)
  • 15 g frisk ingefær
  • 1 dl peanutbutter
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
Til servering fx:

Dine egne noter

Tilberedning

  • Partér kyllingen i ca. 10 stykker, vend dem i salt, peber og paprika, og brun dem lidt i varm olivenolie i en god stor gryde. Tag stykkerne op, og sluk for varmen.
  • Pil løg og hvidløg, og fjern frøstand fra chilien. Hak løget i fine både. Hak hvidløg, chili og ingefær helt fint (eller riv det eller hak det i en minihakker). Op i gryden med det ved lav-mellemvarme, til løgene er klare og møre.
  • Tilsæt så tomat og peanutbutter, og rør rundt, til peanutbutteret er nogenlunde smeltet og fordelt. Der skal nok lidt mere varme til.
  • Nu skal kyllingestykkerne også op i gryden, og det hele skal simre, til kyllingen er godt mør. Det tager mindst en halv time, alt afhængigt af kødstykkernes størrelse. Men det skader ikke, at det simrer 1 times tid.
  • Server med det ønskede tilbehør.