Scan for at gå til opskrift
Kylling i cremet peanut-tomatsovs
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet 1 time t 30 minutter min
- 1200 g kylling (med ben - ca. 600 g uden ben)
- 1,5 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød chili (tjek styrken og juster)
- 15 g frisk ingefær
- 1 dl peanutbutter
- 2 dåser flåede, hakkede tomater
Partér kyllingen i ca. 10 stykker, vend dem i salt, peber og paprika, og brun dem lidt i varm olivenolie i en god stor gryde. Tag stykkerne op, og sluk for varmen.
Pil løg og hvidløg, og fjern frøstand fra chilien. Hak løget i fine både. Hak hvidløg, chili og ingefær helt fint (eller riv det eller hak det i en minihakker). Op i gryden med det ved lav-mellemvarme, til løgene er klare og møre.
Tilsæt så tomat og peanutbutter, og rør rundt, til peanutbutteret er nogenlunde smeltet og fordelt. Der skal nok lidt mere varme til.
Nu skal kyllingestykkerne også op i gryden, og det hele skal simre, til kyllingen er godt mør. Det tager mindst en halv time, alt afhængigt af kødstykkernes størrelse. Men det skader ikke, at det simrer 1 times tid.
Server med det ønskede tilbehør.