Kylling er der en del af her på bloggen, flødesaucer er mere en sjældenhed. Men jeg blev nødt til at gøre en undtagelse med kylling i paprika-flødesauce. Den har den helt perfekte balance mellem fløde og frisk syre – og den får ekstra intensitet med soltørrede tomater.
Det er tilmed hurtig aftensmad, og vi elsker den – prøv selv, så ved du hvorfor!
Den bedste opskrift med kylling på pande med fløde
Opskriften på kylling stammer fra Karin, der lavede den bedste firmafrokost, jeg nogensinde har kendt. Faktisk var det lidt en udfordring at få hende til at lave den samme ret to gange – hun syntes, det var sjovere at eksperimentere. Men med kylling i paprika-flødesauce gjorde hun en undtagelse. Hårdt presset. Og heldigvis.
Hurtig aftensmad med kylling i paprika-flødesauce!
Det er en nem ret med kylling, og du får hurtig aftensmad. Det tager under en time – og det kan gå endnu hurtigere, hvis du lige forbereder lidt i forvejen: Mariner kødet i køleskabet fx om morgenen, så er det klar til hurtig ekspedition om aftenen.
Sådan en god gryderet skal selvfølgelig have noget godt at tilbehør – noget der kan suge sovsen op – prøv fx med:
- Sprøde kartoffelstakke eller kartoffelfritter
- Naan brød
- Ris, havreris eller pasta
- Grydebrød eller ciabattabrød.
Mere grønt til gryderetten – eller i?
Jeg synes, der skal noget grønt til også, og denne gang faldt jeg over et stort bundt asparges, der fik en tur på grillpanden. Men den er også god med fx grønne bønner, broccoli eller grillet/pandestegt spidskål.
Du kan også tilsætte nogle grønsager i gryden. Prøv fx
- Svampe, fx sauterede champignons
- Peberfrugt i tern
- Squash i tern, sauterede
- 100 g cherrytomater
Tip om frisk estragon
Hvis du har frisk estragon til rådighed, må du endelig bruge det. Mængden må du teste – man skal bruge noget mere frisk end tørret, og en hjælpsom læser har foreslået 10-15 g.
Andre forslag til aftensmad med kylling
Da mine piger var små, spiste vi usandsynligt ofte kylling til aftensmad. Så jeg har virkelig været omkring mange retter med kylling, og et par af dem er også havnet her på bloggen.
Du kan fx prøve:
- Kyllingefilet i ovn – hurtig aftensmad. Hvis du marinerer kyllingen fx om morgenen, bliver den allerbedst. Og så skal den bare have 20-30 minutter i ovnen, hvor du kan lave tilbehøret imens.
- Kyllingetærte med parmesan og soltørrede tomater – den bedste tærte til dine kyllingerester.
- Kyllingefrikadeller – godt krydrede. Lav dem i ovnen eller på panden.
Andre forslag til hurtig aftensmad
Skal din hurtige aftensmad ikke være med kylling eller fløde? Så prøv et par vegetariske forslag her:
- Falafelvafler. Smager som falafel og kan lynhurtigt bages i et vaffeljern. Top op med noget af det, du allerede har i køleskabet.
- Blomkålscurry. Hold. Nu. Op. Den smager bare godt. Og hvis du ikke kan få blomkål, så prøv med et par bundter broccoli i stedet. Nem, hurtig curry.
- Nachos med bønner. Det ligner noget, du får på en restaurant, så man næsten tror, det er løgn. Men det er både nem, næringsrig, hurtig og billig aftensmad, der bare smager smovsegodt med smeltet ost og sprøde nachos.
Virkelig lækker, hurtig og velsmagende ret. Har lavet den et par gange og er ret vil med frisk båndpasta til. Tak for opskriften!
Hej Ditte, dejligt at høre. Og ja, garanteret god med båndpasta – der kan suge saucen med op :-) Tak for din kommentar, den blev jeg glad for! Kh Bodil
Afprøvet her til aften med stor succes! Husets 2 teenagere var begejstret?
Virkelig nem og lækker ret. Ikke lige årstid for asparges, så vi tog en god råkost til, fungerede fint.
Tak Louise, dejligt at høre ? Jeg kunne heller ikke lave portionen stor nok, da mine unger var i den størrelse. Og godt du fandt en erstatning for asparges. Kh Bodil
Lækker ret og simpel opskrift. Jeg supplerede med løg skåret i skiver og et par spiseskeer tomatpure – Og så fik vi hvidløgsbagte broccoli til.
Helt klart en ret der vil blive gentaget ?
Hej Louise, tak for din kommentar – og for at tilføje lidt improvisation :-) Jeg er også fan af broccoli til, og det der ‘hvidløgsbagt’ lyder meget besnærende. Kh Bodil
Tak for en lækker og nem opskrift!
Den var et hit for både sønnike på 10 år og svigerfar på 76 år, samt alt der i mellem!
Denne opskrifter bliver uden tvivl en ny klassiker i vores køkken.
Tak Charlotte, det er sådan en kommentar, der gør en grå dag til en glad dag! Kh Bodil
Det lyder rigtig lækkert, den ret må prøves. :)
Kan man bruge frisk estragon, i stedet for tørret?
Og hvis, hvad mængde så? :D
Hej Lisbeth, jeg har ikke selv prøvet med frisk estragon, men frisk er typisk lidt mildere end tørret, så jeg tror godt, du kan bruge mere. Men hvor meget mere, tør jeg ikke sige. Santa Maria skriver “En gylden regel er, at 1 tsk tørret, formalet eller stødt krydderurt svarer til 1 dl frisk, hakket krydderurt.” Det synes jeg nu lyder lidt voldsomt ;-) Hvis du prøver dig frem, så gi’ gerne dit bud på en mængde :-)
Kh Bodil
Tusind tak, jeg må prøve.:)
Det vil jeg gøre.
Hilsen Lisbeth
Jeg har lige lavet retten her til aften. Fantastisk ret. ☺ Jeg supplerede med tynde skiver af rød peberfrugt, det var lækkert. ☺
Ang frisk estragon. Jeg lavede den med frisk estragon, kan godt anbefales. Alt afhængig af hvor glad du er for estragon anbefaler jeg mellem 10 og 15 gram.. ☺ Jeg brugte selv ca derimellem, og sikken en smag, en ret der aktivere alle smagsløgene. ☺
Brugte soltørrede tomater i olie med chilli, samt Hot paprika. Men det er jo som man bedst kan lide det.. ☺
Hej Ken, tusind tak! Og tak for tips, særligt om den friske estragon. Jeg skal vist snart til at lave et opsamlingsheat med alle de gode tips, opskriften har fået, og frisk estragon er absolut på listen! Tak for at skrive :-) Kh Bodil
Hej, hvordan ser kalorie tallet ud for retten? :)
Hej Helene, tak for dit spørgsmål. Det har jeg ikke beregnet, men det er nok ikke ligefrem en slankeret ;-) Kh Bodil
Tak for en dejlig nem og velsmagende opskrift. Alle rundt om bordet, 4 stks. unge mennesker, var meget begejstret. Incl. kokken som var mig, mor her. Bliver helt klart en del af mit repertoire.
Hilsen Annemette
Kære Annemette, tusind tak for din søde kommentar. Og ja, det er sådan en opskrift, hvor vi også sidder og slikker os om munden efter en portion mere. Dejligt den faldt i god jord hos alle! Kh Bodil
Så ellers meget lækker ud på billedet, men synes måske ikke den smagte af så meget🤔 Næste gang må vi prøve med lidt mere krydderi og måske noget tomatpuré!😄
Hej Anne, det lyder mystisk. Jeg synes, kombinationen af citron, hvidløg, paprika, de soltørrede tomater og estragon plejer at fylde rigtig godt i smagen. Men selvfølgelig kan du give ekstra tomat-pang med noget koncentreret puré! Og selvfølgelig smage til, så den passer til jeres smagsløg (inkl. cayenne eller chiliflager). Håber det lykkes! Kh Bodil
Lækker og nem ret. Det smager også rigtig godt med spidskål tilberet på grillen til.
Skal helt sikkert prøves igen senere.
Hej Hans Jørgen, tusind tak for din kommentar – som jeg blev rigtig glad for. Og det er da et godt tip med spidskålen! Det vil jeg også prøve.
Kh Bodil
Har lavet en del retter med flødepaprikasouce. Næsten alt kød kan kombineres med denne sauce, svinekoteletter eller grisekød i tern. Stroganoff, med oksekød eller kalvekød, er jo også en afart af dette, hvis man bruger fløde. Her supplerer man med champignon, løg og koncentreret tomatpasta , i stedet for tørrede tomater.
I dag prøver jeg din opskrift, men smider lige lidt sauterede champignoner i. Min kone elsker champignons, så gør jeg nok hende ekstra glad!
KH Alex
Hej Alex, tusind tak for din kommentar – med inspiration til mange gange :-) Jeg elsker også svampe, så den kunne jeg hurtigt blive fan af! Håber din kone bliver glad for retten.
Kh Bodil
Lavede retten her til aften, for første gang men absolut ikke sidste gang. Det smagte skønt og hele familien var vilde med det. Dejligt med alternativer måder at tilberede kyllingefileterne på.
Hej Camilla, det var da en dejlig kommentar! Tak for den – og ja, jeg tror mange har det som dig: Lidt variation i kyllingeretterne skader ikke! Tak for at læse med på bloggen. Kh Bodil
Den er såååå lækker og med masser af smag❤️ mums!
Har allerede lavet opskriften et par gange, og står faktisk og laver den igen her til aften.
Jeg supplerer med hakket peberfrugter og gulerødder. Og her til aften kommer der champignon i.
Hej Anna-Bell, tusind tak for din søde kommentar – og gode idéer til mere grønt. I like! Kh Bodil
Ja nu har vi også prøvet din opskrift og det var med succes, det smager rigtig godt og mætter.
Hej Kirsten, selv om du ikke er den første til at skrive, gør det mig rigtig glad, at du gør det. Tusind tak! Kh Bodil
Ja , nu har jeg også prøvet denne ret, som er fantastisk hurtig at lave.
Og man kan jo komme det ,i som
køleskabet har den dag.
Den var en succes af de gode og tak for det.🌹🌹
Mi
Hej Mie, tusind tak for at skrive. Ja, den gode sovs kan klare en del – så man får brugt, hvad køleskabet har. (Som du kan se, skal jeg godkende kommentarer, før de kommer online – simpelthen for at undgå spam. Men når din kommentar her er godkendt, kan du kommentere igen – også andre opskrifter – uden godkendelse). Tak for at læse med på bloggen. Kh Bodil
Dette er absolut en af vores favoritretter. Vi laver den ofte:-)
Hej Maria, tak for din søde kommentar. I er ikke alene, kan jeg se – det er en af bloggens mest besøgte opskrifter :-) Og alligevel bliver jeg glad, hver gang jeg får en kommentar som din. Kh Bodil
Ej hvor var denne ret lækker. Men jeg lavede mine ejne ændringer som du måske kunne overveje at påføre selv.
Jeg har ikke puttet nær så mange soltørrede tomater i, da jeg har skået dem i meget små stykker, jeg ville foreslå at du bruger en meget skarp kniv til dette.
Derudover stegte jeg en 6 normal størrelse champignoner i meget fine stykker og stegte dem i friskværnet peber og salt. Jeg stegte dem i en god 6-9 minutter.
så tager du dem af panden og putter dem i gryden sammen med soltørrede tomater :)
Hej Alexander, tak for de gode ideer, der altid bliver modtaget med kyshånd! Svampe er afgjort oplagt at tilføje, det elsker jeg også selv. Kan være, jeg ender med at lave en ny variant af retten, hvor jeg indarbejder alle de gode forslag, jeg har fået :-) I hvert fald kæmpe tak! Kh Bodil
Skøn ret .. har lavet den flere gange 😊👍
Tusind tak, Anette – dejligt du kan bruge den. Og tak for at skrive ❤️
Kh Bodil