Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
()
Kylling i paprika-flødesovs - med soltørrede tomater

Der er ikke mange flødesaucer her på bloggen. Men jeg blev nødt til at gøre en undtagelse med kylling i paprika. Den har den helt perfekte balance mellem fløde og frisk syre – og den får ekstra intensitet med soltørrede tomater. Vi elsker den – prøv selv, så ved du hvorfor!

Opskriften stammer fra Karin, der lavede den bedste firmafrokost, jeg nogensinde har kendt. Faktisk var det lidt en udfordring at få hende til at lave den samme ret to gange – hun syntes, det var sjovere at eksperimentere. Men med kylling i paprika-flødesauce gjorde hun en undtagelse. Hårdt presset. Og heldigvis.

Kylling i paprika-flødesovs - hurtig aftensmad med kylling

Hurtig aftensmad med kylling i paprika-flødesauce!

Du har aftensmad på under en time – og det kan gå endnu hurtigere, hvis du lige forbereder lidt i forvejen: Mariner kødet i køleskabet fx om morgenen, og find brød frem, så det bare skal varmes.

Sådan en god gryderet skal selvfølgelig have noget godt at suge sovsen med – prøv fx med naan brød eller de her mættende pandebrød. Eller bare med ris eller flutes.

Kylling i paprika-flødesovs - med soltørrede tomater

Jeg synes, der skal noget grønt til også, og denne gang faldt jeg over et stort bundt asparges, der fik en tur på grillpanden. Men den er også god med fx grønne bønner eller broccoli.Gem

Andre forslag til aftensmad med kylling

Da mine piger var små, spiste vi usandsynligt ofte kylling til aftensmad. Så jeg har virkelig været omkring mange retter med kylling, og et par af dem er også havnet her på bloggen.

Du kan fx prøve:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Kylling i paprika-flødesauce

Aftensmad

Rækker til: 4 personer

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 5-6 kyllingbrystfileter
  • 4 spsk citronsaft (ca. 1 citron)
  • 2 spsk sød paprika
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 spsk tørret estragon
  • olivenolie
  • 12-14 soltørrede tomater
  • 1/4 l piskefløde
  • salt
  • et lille nip chilipulver (cayenne, den stærke)

Tilbehør:

  • Grillede asparges, dampet broccoli eller grønne bønner
  • Fx ris, pasta eller godt groft brød. Hvis du vil lave fuldkornsris, så start med at sætte ris over allerførst.

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingefileterne i ca. 1 cm tykke skiver.

  2. Mariner kyllingen i citronsaft, paprika, presset hvidløg og estragon, gerne et kvarters tid eller mere. Du kan også gøre kyllingen klar i marinaden om morgenen, sætte den i køl og stege om aftenen. Så har du ekstra hurtig aftensmad.

  3. Varm olien ved relativt svag varme på en pande eller i en gryde med stor diameter. Læg kyllingen i olien, og vendt rundt i stykkerne, til de er gennemstegte (tid afhænger af tykkelsen).

  4. Imens: Skær de soltørrede tomater i 3-4 skiver hver.

  5. Hæld fløde og soltørrede tomater i gryden, varm godt igennem og smag til. Du kan forlænge saucen med lidt vand – det er helt ok.

  6. Server med det tilbehør, du synes :-)

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Kylling i paprika-flødesovs - med soltørrede tomater

Måske også noget for dig?

13 kommentarer til Kylling i paprika-flødesovs – hurtig aftensmad med kylling

  1. Virkelig lækker, hurtig og velsmagende ret. Har lavet den et par gange og er ret vil med frisk båndpasta til. Tak for opskriften!

    1. Hej Ditte, dejligt at høre. Og ja, garanteret god med båndpasta – der kan suge saucen med op :-) Tak for din kommentar, den blev jeg glad for! Kh Bodil

  2. Afprøvet her til aften med stor succes! Husets 2 teenagere var begejstret👍
    Virkelig nem og lækker ret. Ikke lige årstid for asparges, så vi tog en god råkost til, fungerede fint.

    1. Tak Louise, dejligt at høre 😀 Jeg kunne heller ikke lave portionen stor nok, da mine unger var i den størrelse. Og godt du fandt en erstatning for asparges. Kh Bodil

  3. Lækker ret og simpel opskrift. Jeg supplerede med løg skåret i skiver og et par spiseskeer tomatpure – Og så fik vi hvidløgsbagte broccoli til.
    Helt klart en ret der vil blive gentaget 😋

    1. Hej Louise, tak for din kommentar – og for at tilføje lidt improvisation :-) Jeg er også fan af broccoli til, og det der ‘hvidløgsbagt’ lyder meget besnærende. Kh Bodil

  4. Tak for en lækker og nem opskrift!
    Den var et hit for både sønnike på 10 år og svigerfar på 76 år, samt alt der i mellem!
    Denne opskrifter bliver uden tvivl en ny klassiker i vores køkken.

  5. Det lyder rigtig lækkert, den ret må prøves. :)
    Kan man bruge frisk estragon, i stedet for tørret?
    Og hvis, hvad mængde så? :D

    1. Hej Lisbeth, jeg har ikke selv prøvet med frisk estragon, men frisk er typisk lidt mildere end tørret, så jeg tror godt, du kan bruge mere. Men hvor meget mere, tør jeg ikke sige. Santa Maria skriver “En gylden regel er, at 1 tsk tørret, formalet eller stødt krydderurt svarer til 1 dl frisk, hakket krydderurt.” Det synes jeg nu lyder lidt voldsomt ;-) Hvis du prøver dig frem, så gi’ gerne dit bud på en mængde :-)
      Kh Bodil

    1. Hej Helene, tak for dit spørgsmål. Det har jeg ikke beregnet, men det er nok ikke ligefrem en slankeret ;-) Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.