Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Kylling i paprika-flødesovs - med soltørrede tomater

Kylling i paprika-flødesauce

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Trækketid 15 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

  • 600 g kyllingbrystfilet (juster efter appetit)
  • 1 citron (4 spsk saft)
  • 2 spsk sød paprika
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk tørret estragon
  • olivenolie
  • 12 soltørrede tomater
  • ¼ l piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • et lille nip chilipulver (fx cayenne eller chiliflager)
Tilbehør fx:
  • grillede asparges (alternativt dampet broccoli eller grønne bønner)
  • ris (alternativt pasta eller godt madbrød)

Kokkens noter

Hvis du sætter kyllingen til at marinere om morgenen, har du ekstra hurtig aftensmad.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hvis du vil lave fuldkornsris, så sæt ris over allerførst.
  • Skær kyllingefileterne i ca. 1 cm tykke skiver.
  • Pres saft af citronen, og pres hvidløg. Mariner kyllingen i citronsaft, paprika, hvidløg og estragon, gerne et kvarters tid eller mere.
    Tip: Du kan også gøre kyllingen klar i marinaden om morgenen, sætte den i køl og stege om aftenen. Så har du ekstra hurtig aftensmad.
  • Varm olien ved relativt svag varme på en pande eller i en gryde med stor diameter. Læg kyllingen i olien, og vendt rundt i stykkerne, til de er gennemstegte (tid afhænger af tykkelsen).
  • Imens: Skær de soltørrede tomater i 3-4 skiver hver.
  • Hæld fløde og soltørrede tomater i gryden, varm godt igennem og smag til. Du kan forlænge saucen med lidt vand – det er helt ok.
  • Server med det tilbehør, du synes.