Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Krydret kyllingebryst i ovn er nem og hurtig aftensmad. Prøv en skøn variant med paprika, estragon og hvidløg - og grønt tilbehør!

Kyllingefilet kan noget med estragon, estragon kan noget med paprika, og det hele kan noget med hvidløg. Så voilá, her får du samlet det hele i en opskrift på kyllingefilet i ovn. Server den varm med godt grønsagstilbehør – og brug resterne kolde til salater eller pålæg.
Hvis kyllingebryst skal smage af noget, skal det have tid til at trække. Så du kan med fordel lade det marinere fra morgenstunden til aften – eller allerede fra aftenen i forvejen. Opbevar kyllingen i køleskabet så længe.
Jeg lavede kyllingefileterne i ovnen, men du kan også vælge at tilberede på panden, i en toaster eller på grillen. Se instruktioner i opskriften.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du har grillen tændt, er det krydrede kyllingebryst også rigtig godt at grille. Du kan så vælge enten at grille det helt eller skære det i tern eller strimler, marinere det – og sætte det på spyd, når grillen er varm. Hold godt øje med, du får kyllingen gennemstegt uden at tørre kødet ud.
Jeg serverede mine ovnstegte kyllingebryster med to slags varmt grøntsagstilbehør: En blommesalsa med tomat og timian – og en grøntsagssauté med squash med rødløg. Dem kan du lave, mens kyllingen er i ovnen.
Skal der lidt mere substantielt tilbehør til, kan du lave kartoffelstakke eller rodfrugter i ovnen eller varme et godt madbrød i ovnen, mens kyllingen simrer. Det hele kan foregå ved de 180 grader – bare læg lidt tid til, hvor opskriften siger 200 grader.
Hvis du laver kyllingebrysterne på grill, kan du også varme brød ved siden af og grille grøntsager til, fx løg, svampe, asparges, squash, majskolber og aubergineskiver. Altså, ikke nødvendigvis det hele – bare det, du bedst kan li’.



For at undgå salmonellaforgiftning – og andre bakterier – skal kylling altid gennemsteges. Omvendt er overstegt kylling virkelig kedelig. Så du får lige et par tricks til at ramme den rigtige temperatur:
Du kan læse mere om fjerkræhygiejne her.
Når du alligevel har ovnen tændt, kan du lige så godt stege en stor portion kyllingebryst. Resterne kan du bruge til fx:

Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)