Kartoffelsuppe er en rigtig klassiker i suppekøkkenet. En vegetarisk suppe, der ikke provokerer smagsløgene, men bare er mild og venlig. Du kan selvfølgelig spice den op, hvis du er i humør til det – men så kan du måske lige så godt lave en anden suppe – fx en spicy thaisuppe med citrongræs eller en græskarsuppe med ingefær.
Vegetarisk suppe med kartofler
Faktisk er det lige så meget en porresuppe som en kartoffelsuppe. Og så har jeg tilføjet lidt knoldselleri, som jeg bare synes altid gør en klassisk suppe endnu bedre. Du kan også bruge bladselleri, hvis du har det. Det koger ikke helt så meget ud, som knoldsellerien, men du kan sagtens få en god blendet suppe med den, bare du skærer den i skiver først.
Topping til kartoffelsuppe
Jeg brugte nogle grønne ærter, rugbrødschips og lidt helt fintsnittet porre på toppen. Men du kan også bruge fx:
- Focaccia, ostebrød eller et andet godt madbrød
- Rugbrødscroutoner eller hvidløgscroutoner af hvedebrød
- Sprød bacon
- En snas friskrevet parmesan
- … eller hvad du har lyst til.
Skal der dessert efter suppe?
Da jeg var barn, var suppedagene ekstra gode. For vi fik altid dessert efter suppen. Typisk pandekager eller donuts – men i sæsonen kunne det også være en dessert med fx æbler og brombær eller med blommer.