Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Kartoffelsuppe er en rigtig klassiker i suppekøkkenet. En vegetarisk suppe, der ikke provokerer smagsløgene, men bare er mild og venlig. Du kan selvfølgelig spice den op, hvis du er i humør til det – men så kan du måske lige så godt lave en anden suppe – fx en spicy thaisuppe med citrongræs eller en græskarsuppe med ingefær.

Vegetarisk suppe med kartofler

Faktisk er det lige så meget en porresuppe som en kartoffelsuppe. Og så har jeg tilføjet lidt knoldselleri, som jeg bare synes altid gør en klassisk suppe endnu bedre. Du kan også bruge bladselleri, hvis du har det. Det koger ikke helt så meget ud, som knoldsellerien, men du kan sagtens få en god blendet suppe med den, bare du skærer den i skiver først.

Topping til kartoffelsuppe

Jeg brugte nogle grønne ærter, rugbrødschips og lidt helt fintsnittet porre på toppen. Men du kan også bruge fx:

  • Focaccia, ostebrød eller et andet godt madbrød
  • Rugbrødscroutoner eller hvidløgscroutoner af hvedebrød
  • Sprød bacon
  • En snas friskrevet parmesan
  • … eller hvad du har lyst til.

Skal der dessert efter suppe?

Da jeg var barn, var suppedagene ekstra gode. For vi fik altid dessert efter suppen. Typisk pandekager eller donuts – men i sæsonen kunne det også være en dessert med fx æbler og brombær eller med blommer.

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Kartoffelsuppe med porrer

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 20-30 minutter

Du skal bruge:

  • 1 kg kartofler

  • 3 porrer

  • 100 g knoldselleri (renset vægt)

  • 2 fed hvidløg

  • olivenolie

  • 1/2 tsk tørret rosmarin

  • 1,3 l grøntsagsbuillon

  • 1 dl piskefløde

  • salt og rigeligt friskkværnet peber

Server med fx:

  • Fint snittet porretop

  • Ærter (fine ærter fra frost, overhældt med kogende vand)

  • Rugbrødschips

Sådan gør du:

  1. Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver (gem lidt af det grønne til pynt).

  2. Pil hvidløget, og snit det i tynde skiver.

  3. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver

  4. Rens knoldsellerien, og skær den i skiver.

  5. Varm olien op i en suppegryde ved middelvarme, og vend hvidløg og porrer i olien i 3-5 minutter.

  6. Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen den grønne porretop!), og  lad det koge i 20-30 minutter, til kartoflerne er helt møre.

  7. Blend suppen – den behøver ikke være helt fin!

  8. Tilsæt 1 dl fløde, og smag til med salt og rigeligt peber.

  9. Server med topping og knasende rugbrødschips.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Kartoffelsuppe med porre og rosmarin

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.