Scan for at gå til opskrift
Kartoffelsuppe med porrer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 3 porrer
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
- 1 kg kartofler
- 100 g knoldselleri (renset vægt)
- ½ tsk tørret rosmarin
- 1,3 l grøntsagsbuillon
- 1 dl piskefløde
- salt og rigeligt friskkværnet peber
Server med fx:
- Fint snittet porretop
- Ærter (fine ærter fra frost, overhældt med kogende vand)
- Rugbrødschips
Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver (gem lidt af det grønne til pynt).
Pil hvidløget, og snit det i tynde skiver.
Varm olien op i en suppegryde ved middelvarme, og vend hvidløg og porrer i olien i 3-5 minutter. Imens:
Skræl kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Rens knoldsellerien, og skær den i skiver.
Tilsæt bouillon og rosmarin, og lad det simre i 20-30 minutter, til kartoflerne er helt møre.
Blend suppen – den behøver ikke være helt fin!
Tilsæt 1 dl fløde, og smag til med salt og rigeligt peber.
Server med topping og fx knasende rugbrødschips.