Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Hvad siger du til en cremet, lækker karrysovs med kokosmælk og masser af grønsager? Karrysaucen er lidt i familie med en gammeldags dansk karrysovs, bare med masser af grønt og ekstra vel smag.
Jeg synes, en karrysovs er en ret genial måde at få mange grønsager på. Hvis du har små børn, er de måske lidt grønsagsskeptiske (det var mine i hvert fald), men blendet i en karrysovs med kokosmælk, så var der ingen klager.
Så glæd dig til en skøn og cremet karrysauce, helt uden mel og opbagning. Karrysovsen er både vegetarisk og vegansk, by the way, og den kan bruges til både kød, fisk og vegetarretter.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg har valgt nogle grønsager, der er forholdsvis milde, og som er nemme at koge møre. De skal jo blendes til en sammenhængende sovs til sidst:
Du har jo nok dine egne ideer om, hvad din karrysovs skal bruges til. Men her får du et par af mine favoritter.
Ris er næsten et must, og her kan du både vælge brune ris, hvide ris eller måske havreris?
Hvis du gerne vil servere noget ekstra topping eller tilbehør til din karryret, kan du for eksempel vælge:
Kan man smage grønsagerne i karrysovsen?
Ja og nej. Ja i den forstand, at de jo giver smag – men ikke på den måde, hvor man sidder og tænker: Nå, det var godt nok en karrysovs med blomkål. Grønsagerne giver tilsammen en dejlig rund og bred smagsoplevelse.
Hvorfor skal der kokosmælk i karrysovsen?
Jeg er generelt ikke stor fan af opbagte saucer, og hvor jeg kan snige grønsager ind, gør jeg det. Derfor har jeg taget det indiske trick med kokosmælken, der passer rigtig godt til karry og grønsager – og den har flere fordele: Den giver en lækker cremet sovs. Den runder smagen af. Og så giver den selvfølgelig noget volumen. Jeg anbefaler altid en fuldfed kokosmælk. Den smager bedst.
Hvor stærk skal karrysovsen være?
Nogle elsker stærk karrysovs, andre synes, den skal være mild og blid. Som udgangspunkt er denne karrysovs ret fredelig, men hvis du bruger en stærk karry, får den selvfølgelig mere kapow. Hvis du synes, den er for mild, kan du smage til med rød karry. Så skal der nok komme ild i den.
Hvis familien ikke er enige om, hvor stærk den skal være, kan du servere fx en sriracha ved siden af.
Av, din karry var stærkere, end du troede. Det har de fleste nok prøvet – jeg har i hvert fald, da jeg startede min karriere med en ægte rød karry fra det asiatiske supermarked. Huha.
Her får du et par tips:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)