Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Karrysovs med kokosmælk og grønsager

Karrysovs med kokosmælk og grønsager

Antal 4 p
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 35 minutter

Ingredienser

  • 80 g løg (1 stk.)
  • 100 g gulerødder (1-2 stk.)
  • 200 g blomkål (renset vægt – heraf evt. 50 g knoldselleri)
  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æble ((ca. 100 g))
  • 2 tsk stødt karry (mild eller medium, evt. mere)
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt garam masala
  • 10 g frisk ingefær
  • 1,5 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
  • 1 spsk soja
  • 2 tsk farin (eller sukker)
  • 1 spsk limesaft
  • rød karry for ekstra styrke
  • sød mango chutney for ekstra sødme

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hak løg, gulerødder og blomkål, og steg i olien 5-10 minutter, til det tager god farve.
  • Pil og hak hvidløg og riv ingefær. Skræl, udkern og hak æblet. Tilsæt sammen med karry, gurkemeje og garam marsala, og vend rundt ved lidt lavere varme et par minutter.
  • Tilsæt vand, kog op, og lad det lige akkurat simre under låg i 15 minutter. Hæld så kokosmælk i sammen med soja og farin. Rør rundt, til kokosmælken er helt smeltet, og blend saucen grundigt og længe (fx med en stavblender).
  • Smag til med lime – plus hvad du ellers synes, den trænger til. Lidt stærkere: Karry eller rød karry. Lidt mere bid: Ingefær. Lidt mere salt: Soya eller salt. Lidt rundere: Farin, sukker eller lidt sød mango chutney.