Scan for at gå til opskrift
Karrysovs med kokosmælk og grønsager
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 35 minutter min
- 80 g løg (1 stk.)
- 100 g gulerødder (1-2 stk.)
- 200 g blomkål (renset vægt – heraf evt. 50 g knoldselleri)
- 1 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 1 æble ((ca. 100 g))
- 2 tsk stødt karry (mild eller medium, evt. mere)
- ½ tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk stødt garam masala
- 10 g frisk ingefær
- 1,5 dl vand
- 1 dåse kokosmælk (den fede)
- 1 spsk soya sauce
- 2 tsk farin (eller sukker)
- 1 spsk limesaft
- rød karrypasta (for ekstra styrke)
- sød mango chutney (for sødme)
Hak løg, gulerødder og blomkål, og steg i olien 5-10 minutter, til det tager god farve.
Pil og hak hvidløg og riv ingefær. Skræl, udkern og hak æblet. Tilsæt sammen med karry, gurkemeje og garam marsala, og vend rundt ved lidt lavere varme et par minutter.
Tilsæt vand, kog op, og lad det lige akkurat simre under låg i 15 minutter. Hæld så kokosmælk i sammen med soja og farin. Rør rundt, til kokosmælken er helt smeltet, og blend saucen grundigt og længe (fx med en stavblender).
Smag til med lime – plus hvad du ellers synes, den trænger til. Lidt stærkere: Karry eller rød karry. Lidt mere bid: Ingefær. Lidt mere salt: Soya eller salt. Lidt rundere: Farin, sukker eller lidt sød mango chutney.