Min græskartærte er en enkel madtærte, der smager skønt af eftersommerens græskar, svampe og rødløg.
Mild, krydret græskartærte
Okay, i min kalender tæller august ikke som efterår, men vi har fundet masser af svampe i skoven allerede – og jeg fandt græskar i Netto. Så det blev til en enkel tærte af efterårets milde smage:
- Græskar – du kan både bruge butternut squash og hokkaido, bare husk, at butternut skal skrælles, det skal hokkaido ikke
- Svampe – jeg havde kantareller, men du kan også sagtens bruge andre typer svampe. Se forslag i opskriften.
- Rødløg – de giver den skønneste smag i tærten, når de får lov at karamellisere lidt
- Og hvis du har frisk salvie – så får du en lækker sprød snack, når du rister bladene i olivenolie og giver dem lidt flagesalt!
Jeg har vendt græskar og rødløg i lidt varme krydderier, der giver dybde i smagen uden at tage magten.
Tærte uden æg
De fleste madtærter bager jeg med æg i fyldet for at give lidt fylde og holde sammen på tærten. Denne gang lod jeg mig inspirere af min tomatgalette – en slags tærte helt uden æggemasse. Jeg synes, græskarret giver en skøn smag og fugtighed i sig selv, og i stedet for at holde på fugten med æg, har jeg vendt de bagte græskarstykker i lidt majsstivelse.
Det hele fik så mozarella på toppen – for lidt cheasy må en tærte vel gerne være …
Rustik græskartærte med galette-look
Normalt, når jeg bager madtærter, bager jeg direkte i tærteformen og skærer jeg kanten pænt af. Denne gang lagde jeg bagepapir indeni tærteformen (af metal! Forklaring følger) og foldede tærtedejen ind som på en galette. Lidt mere rustik (og lidt mindre opvask).
Du kan selvfølgelig også tærten som galette, helt uden tærteform. Bare husk, at galetter (og tærter) bliver sprødest, når du bager dem i eller på metal (også en bageplade), da metal leder varmen langt bedre end porcelæn.
Andre populære tærter
Hvis du er i tærtehumør, så kig også forbi:
Hej, vil man kunne fryser tærten evt inden den bliver bagt? Mvh Pia
Hej Pia, hm, det har jeg ikke prøvet. Men jeg er sikker på, du kan fryse den færdigbagt. Lad mig høre, hvis du prøver – og hvordan det går :-) Kh Bodil