Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Galette med tomat - Tomatgalette

Galette med tomat er en rasende velsmagende lille sag, der vel bedst kan karakteriseres som en nem madtærte. Der er mindre fyld i en galette end i en tærte, men det får bare mig til at tænke, at det skal smage af ekstra meget!

Galette med tomat – fuld af smagfulde tomater

Hvis du har bagt tomattærte, ved du, at tomater er en meget våd ingrediens. Derfor sørger jeg for at dampe væden godt ud af tomaterne, inden de kommer i galetten. Løgene får samme tur – i ovnen, til de næsten er karamelliserede.

Og så er der ikke meget mere at gøre end at tilsætte den bedste pesto, jeg kender – og høvle lidt frisk parmesan over, når de kommer på bordet.

Velbekomme!

Galette med tomat og pesto - tomatgalette

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Tomatgalette med pesto

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 1 time

Tilberedning: 25 minutter

Til fyldet skal du bruge:

  • 900-1000 g tomater

  • 2 løg, gerne rødløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1/2 dl olivenolie

  • salt og friskkværnet peber

  • 4 spsk pesto (bedst hjemmelavet!)

Til bunden skal du bruge:

  • 75 g smør

  • 150 g mel (jeg bruger stenformalet fuldkorn)

  • et nip salt

  • 3/4 dl yoghurt naturel eller tilsvarende

Til servering skal du også bruge:

  • Friskhøvlet parmesan

  • Frisk basilikum

Tilbehør:

  • Fx en god salat

Sådan gør du:

  1. Start med dejen. Smuldr smørret i mel og salt. Saml dejen hurtigt med yoghurt, og læg den i køleskabet.

  2. Skær tomaterne i skiver, og læg dem på bagepapir. Bland 1/2 dl olivenolie med pressede hvidløg, salt og peber, og dryp lidt af olien over tomaterne. Resten skal bruges til løgene.

  3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og bag tomatskiverne i 45-50 minutter.

  4. Imens: Pil løgene, og skær dem i smalle både. Vend dem i resten af olien, bred dem ud på bagepapir, og bag dem ca. 15 minutter sammen med tomaterne.

  5. Del dejen i to, og rul dem ud i cirkler med en diameter på ca. 25 cm. Læg dem på bagepapir.

  6. Smør bundene med pesto – hold afstand til kanten, der skal foldes ind. Fordel de bagte tomater og løg ovenpå, og fold kanterne lidt ind over fyldet – se billederne. Bag tomatgaletterne i ovnen i ca. 30 minutter.

  7. Pynt med friskhøvlet parmesan og frisk basilikum, når du serverer.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Sådan ser fyldet ud, før det bliver til galette – først løgene …

Tomatgalette - tomater og løg

Så tomaterne. Bemærk, at de stadig er fugtige, ikke sprøde og ikke sorte …

Og så blev den færdig …Galette med tomat og pesto - tomatgalette

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.