Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Græskartærte med svampe og rødløg

Græskartærte med svampe og mozarella

Antal 6 personer
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 1 time 20 minutter

Ingredienser

Til fyldet skal du bruge:
  • ½ græskar (ca. 500 g butternut squash eller hokkaido )
  • 2 rødløg
  • ¾ dl olivenolie
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk koriander
  • ½ tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk majsstivelse (fx maizena (ikke sovsejævner))
  • 250 g smagfulde svampe (fx kantareller, gul østershat eller enoki)
  • 200 g mozarella
  • 4 spsk græskarkerner
Til dejen skal du bruge:
  • 150 g mel (heraf gerne 50 g fuldkorn)
  • salt (mellem to fingre)
  • 75 g smør
  • ¾ dl yoghurt naturel (eller tilsvarende)
Til servering (evt.)
  • 20 salvieblade
  • olivenolie
  • flagesalt

Dine egne noter

Tilberedning

Start med fyldet:
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Bland olie og krydderier i en stor skål.
  • Hvis du bruger butternut squash: Skræl den (det er ikke nødvendigt med hokkaido). Halver græskarret, fjern kernerne, og skær det i tern. Pil rødløg, og skær dem i grove både. Vend både græskar og rødløg i olien, bred dem ud på 2 bageplader med bagepapir, og bag dem ca. 20 minutter, til løgene begynder at karamellisere.
  • Rens svampene, og del store svampe i mindre stykker (i skiver eller riv dem fra hinanden). Rist dem på en pande med lidt olivenolie, til de falder sammen. Drys med flagesalt.
  • Skær eller riv mozarella i mindre stykker.
Sådan gør du tærten færdig:
  • Bunden: Smuldr smørret i mel og salt, og saml dejen med yoghurten. Beklæd en smurt (metal)tærteform med dejen – eller bag tærten som galette direkte på bagepapir på en bageplade.
  • Vend græskar og løg med majsstivelsen, og fordel det jævnt på bunden. Hold lidt afstand til kanten, så den kan foldes ind. Bred svampene ud over, læg mozzarellaen ovenpå, og drys med græskarkernerne.
  • Fold kanten løst ind, og bag græskartærten ca. 35 minutter. Server varm eller lun med en god salat.
  • Sprød salvie til servering:
  • Skyl salviebladene og dup dem godt tørre. Varm olienolie op på en lille pande – godt medium varme – og læg fedtsugende papir klar. Det går hurtigt. Steg så bladene i olien, til de krymper og holder op med at sprutte. Vend evt. undervejs. Læg dem på papiret, og drys med flagesalt. Server dem som (meget velsmagende) pynt på tærten.