Opskrift på grønt tilbehør til kylling, laks eller vegetariske retter
Jeg elsker grønt tilbehør til min aftensmad, og der går stort set ikke en dag uden en salat. Men ind imellem får jeg pludselig salat nok, og her kommer de varme grønne typer tilbehør ind i billedet.
Ikke så svært, når det er sæson for både blommer og squash!
Blommesalsa med tomater – sød og aromatisk
Har du et blommetræ – eller kender du nogen, der har? Min søster har mange blommer ca. hvert andet år, og det nyder jeg godt af. Før det har jeg også hapset blommer hos min svigermor og hos min far, og det har inspireret til at opfinde flere gode ting med blommer.
Her kommer blommerne i selskab med tomater – hvor jeg fik ideen fra, husker jeg ikke – men det giver en virkelig aromatisk sauce, der både er lidt sød og lidt syrlig. Timian svinger med både blommer og tomater, så det er oplagt.
Og så er blommesalsaen altså nem!
Grøntsagssaute med squash og chilisvirp
Sammen med den lidt søde blommesalsa blev det en mere kæk grøntsagssaute, der har fået et strejf chili – hvor meget, det er op til dig.
Tilbehør – til kylling, fisk, grill, pasta eller?
Der er sikkert uendeligt mange muligheder, men her er, hvad jeg tænker umiddelbart:
- Vi fik tilbehøret til et stykke kyllingebryst marineret i citron, paprika og estragon.
- Siden har jeg brugt begge dele som tilbehør til fisk. Sikkert også godt tilbehør til fiskefrikadeller.
- Og hvorfor ikke som tilbehør til grillmad? Det behøver vel ikke altid at være salat …
- De to typer tilbehør vil også passe fremragende til nogle vegetarfrikadeller.
- Du kan også betragte sautéen som en vegetarisk pastaret uden pasta. Altså: Tilsæt velkogt pasta, hvis du vil ha’ en nem vegetarret. Suppler evt. med en dåse hvide bønner i grønsagssautéen for ekstra protein. Eller steg noget halloumi i tern og tilsæt. Eller nemmere: Smuldret feta over.
Begge dele smager helt vidunderligt til grillet laks – det er ikke sidste gang vi får dette som tilbehør, næste gang bliver til kylling.
Hej Lis, det er da skønt at høre! Tak fordi du læser med på bloggen – og varmer med en kommentar :-) Kh Bodil (som nu glæder sig ekstra til blommesæsonen i DK)
Super lækre retter – brugte dem til kylling som også foreslået …. dog ingen blommer men nye nektariner – lækkert
Tak! Og virkelig en god idé med nektarinerne, det vil jeg da huske! Kh Bodil