Scan for at gå til opskrift
Grønt tilbehør: Blommesalsa og grøntsagssauté
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 45 minutter min
Til blommesalsaen skal du bruge:
- 10 blommer
- 225 g tomater
- frisk timian (efter smag)
- 1,5 tsk rørsukker
- salt og friskkværnet peber
Til grøntsagssautéen skal du bruge:
- 1 rødløg
- 200 g squash
- 250 g champignons i kvarte
- ½ rød chili
- 1 tsk tørret rosmarin (eller lidt mere frisk)
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
Sådan laver du blommesalsaen:
Skyl blommerne, udsten dem og skær dem i både.
Skyl tomaterne, halver dem, og fjern det hvide, stilken har siddet fast i. Skær resten i grove tern.
Varm alle ingredienser igennem i en gryde, og lad blommesalsaen simre i 15 minutter. Smag til. Klar!
Sådan laver du grøntsagssautéen:
Pil løget, og skær det i smalle både.
Skyl squashen, og skær den i kvarte på langs og dernæst i skiver.
Rens champignons, og skær dem i kvarte.
Fjern frøstanden fra chilien, og hak den så fint, du orker. Tjek, hvor stærk den er, så du kan dosere.
Sæt god varme på en pande, og smid champignons på med lidt olie. Steg dem, til de har afgivet en del væde og fået lidt stegeskorpe (farve). Sæt til side.
Skru nu ned til lidt under middelvarme, og svits rødløgene, til de er næsten klare - sikkert med lidt mere olie. Tilsæt squash, chili og rosmarin, og vend rundt, til squashen er næsten mør.
Smag til med salt og peber.