Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Blommesalsa og grøntsagssaute - lækkert grøntsagstilbehør

Grønt tilbehør: Blommesalsa og grøntsagssauté

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

Til blommesalsaen skal du bruge:
  • 10 blommer
  • 225 g tomater
  • frisk timian (efter smag)
  • 1,5 tsk rørsukker
  • salt og friskkværnet peber
Til grøntsagssautéen skal du bruge:
  • 1 rødløg
  • 200 g squash
  • 250 g champignons i kvarte
  • ½ rød chili
  • 1 tsk tørret rosmarin (eller lidt mere frisk)
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du blommesalsaen:
  • Skyl blommerne, udsten dem og skær dem i både.
  • Skyl tomaterne, halver dem, og fjern det hvide, stilken har siddet fast i. Skær resten i grove tern.
  • Varm alle ingredienser igennem i en gryde, og lad blommesalsaen simre i 15 minutter. Smag til. Klar!
Sådan laver du grøntsagssautéen:
  • Pil løget, og skær det i smalle både.
  • Skyl squashen, og skær den i kvarte på langs og dernæst i skiver.
  • Rens champignons, og skær dem i kvarte.
  • Fjern frøstanden fra chilien, og hak den så fint, du orker. Tjek, hvor stærk den er, så du kan dosere.
  • Sæt god varme på en pande, og smid champignons på med lidt olie. Steg dem, til de har afgivet en del væde og fået lidt stegeskorpe (farve). Sæt til side.
  • Skru nu ned til lidt under middelvarme, og svits rødløgene, til de er næsten klare - sikkert med lidt mere olie. Tilsæt squash, chili og rosmarin, og vend rundt, til squashen er næsten mør.
  • Smag til med salt og peber.