Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Galette med spinat, svampe og fetaSå er der godt nyt for alle tærteelskere: En galette med spinat, svampe og feta er bare en lidt nemmere udgave af en tærte med spinat, svampe og feta.

Galette er fransk, og ja, det er sandt: Her er det franske køkken virkelig kommet op med noget, der ikke kræver timer i køkkenet eller år på kokkeskole først.

(Okay, der findes endnu nemmere ting – fx en halv avocado med vinaigrette fx, men det tager vi en anden dag).

En galette er ikke bare en galette …

Eneste benspænd er, at en galette faktisk kan være mere end én ting.

Min galette er en sprød tærteagtig ting. Men hvis du får galette i Bretagne, får du en boghvedepandekage. Ved nærmere eftertanke har jeg også fået det i Provence engang, der hed det nok Galette Bretonne.

Men her er jeg altså på tærten. Den nemme tærte. Perfekt til en hurtig aftensmad på en varm sommerdag. For eksempel. Og hvis du får en rest, bliver der hurtigt kamp om den til madpakken dagen efter.

Galette med spinat, svampe og fetaDin galette bliver altid sprød!

I forhold til en almindelig spinattærte har en galette med spinat den markante fordel, at du ikke skal have den ned i en tærteform (eller vaske tærteform af bagefter). Den er lidt mere free style, og bunden bliver altid sprød, fordi du bager den direkte på din metalbageplade. Det kan man ikke sige om en tærtebund i et porcelænstærtefad, desværre.

Din galette med spinat behøver heller ikke at stå og samle sig så længe efter bagning som en almindelig tærte. Ganske simpelt fordi fyldet ikke står så højt i den.

 

Opskrift på galette med spinat og svampe

Aftensmad

Rækker til: 2 galetter, 4 personer

Forberedelse: 20 minutter + 30 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Til galette-dejen skal du bruge:

  • 75 g smør
  • 150 g mel (jeg bruger stenformalet fuldkorn)
  • et nip salt
  • 3/4 dl yoghurt naturel eller tilsvarende

Til fyldet skal du bruge:

  • 150 g spinat (frisk eller fra frost)
  • 2 portobellosvampe (eller andre svampe)
  • 1 lille bæger hytteost
  • 2 æg
  • 1/2 tsk tørret timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g feta

Sådan laver du galette med spinat og svampe:

  1. Start med dejen: Smuldr smørret i mel og salt. Saml dejen hurtigt med yoghurt, og læg den i køleskabet.
  2. Skyl spinaten, læg den i en skål, og hæld kogende vand over. Hæld vandet fra, og lad spinaten dryppe af i en sigte.
  3. Rens svampene, skær dem i skiver, og rist dem på en tør pande, til de har afgivet det meste væde. Sæt til side.
  4. Rør hytteost og æg sammen, og krydr med timian, salt og peber.
  5. Smuldr fetaosten.
  6. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rul dejen ud til to cirkler, ca. 25 cm i diameter, og læg dem på bagepapir. Fordel fyldet på dem, og hold god afstand til kanten af dejen. Først spinaten, så æggeblandingen, svampene og fetaosten til sidst. Fold kanten ind som på billederne - lidt ind over fyldet, og bag dem i ca. 30 minutter, til de har gyldne kanter og toppe.
  7. Server med årstidens salat.

Tip! Galette for de kreative – eller de dovne

Du kan også lave galette med alt muligt andet. Kig i dit køleskab, og fyld gerne andre grønsager i. Æg og hytteost er et godt fundament for det meste – og hvis du ligger inde med andre typer ost, er de sikkert også gode. Prøv dig frem – og lad mig høre, hvis du rammer noget, flere skal ha’ glæde af :-)

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.