Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Galette med spinat, svampe og feta

Så er der godt nyt for alle tærteelskere: En galette med spinat, svampe og feta er bare en lidt nemmere udgave af en tærte med spinat, svampe og feta.

Galette er fransk, og ja, det er sandt: Her er det franske køkken virkelig kommet op med noget, der ikke kræver timer i køkkenet eller år på kokkeskole først.

(Okay, der findes endnu nemmere ting – fx en halv avocado med vinaigrette fx, men det tager vi en anden dag).

Galette med spinat, svampe og feta

En galette er ikke bare en galette …

Eneste benspænd er, at en galette faktisk kan være mere end én ting.

Min galette er en sprød tærteagtig ting. Men hvis du får galette i Bretagne, får du en boghvedepandekage. Ved nærmere eftertanke har jeg også fået det i Provence engang, der hed det nok Galette Bretonne.

Men her er jeg altså på tærten. Den nemme tærte. Perfekt til en hurtig aftensmad på en varm sommerdag. For eksempel. Og hvis du får en rest, bliver der hurtigt kamp om den til madpakken dagen efteDin galette bliver altid sprød!

I forhold til en almindelig spinattærte har en galette med spinat den markante fordel, at du ikke skal have den ned i en tærteform (eller vaske tærteform af bagefter). Den er lidt mere free style, og bunden bliver altid sprød, fordi du bager den direkte på din metalbageplade. Det kan man ikke sige om en tærtebund i et porcelænstærtefad, desværre.

Din galette med spinat behøver heller ikke at stå og samle sig så længe efter bagning som en almindelig tærte. Ganske simpelt fordi fyldet ikke står så højt i den.

Smag for galette? Så prøv også:

Galetten, der smager af italien. Koncentreret tomat og pesto.

Galetten, der smager af forår. Med ramsløgpesto, asparges og vesterhavsost.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Galette med spinat og svampe

Aftensmad

Rækker til: 2 galetter, 4 personer

Forberedelse: 20 minutter + 30 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Til galette-dejen skal du bruge:

  • 100 g smør

  • 200 g mel (jeg bruger stenformalet med noget fuldkorn)

  • et nip salt

  • 1 dl yoghurt naturel eller tilsvarende

Til fyldet skal du bruge:

  • 150 g spinat (frisk eller fra frost)

  • 2 portobellosvampe (eller andre svampe)

  • 1 lille bæger hytteost

  • 2 æg

  • 1/2 tsk tørret timian

  • salt og friskkværnet peber

  • 100 g feta

Sådan laver du galette med spinat og svampe:

  1. Start med dejen: Smuldr smørret i mel og salt. Saml dejen hurtigt med yoghurt, og læg den i køleskabet.

  2. Skyl spinaten, læg den i en skål, og hæld kogende vand over. Hæld vandet fra, og lad spinaten dryppe af i en sigte.

  3. Rens svampene, skær dem i skiver, og rist dem på en tør pande, til de har afgivet det meste væde. Sæt til side.

  4. Rør hytteost og æg sammen, og krydr med timian, salt og peber.

  5. Smuldr fetaosten.

  6. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rul dejen ud til to cirkler, ca. 25 cm i diameter, og læg dem på bagepapir. Fordel fyldet på dem, og hold god afstand til kanten af dejen. Først spinaten, så æggeblandingen, svampene og fetaosten til sidst. Fold kanten ind som på billederne – lidt ind over fyldet, og bag dem i ca. 30 minutter, til de har gyldne kanter og toppe.

  7. Server med årstidens salat.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip! Galette for de kreative – eller de dovne

Du kan også lave galette med alt muligt andet. Kig i dit køleskab, og fyld gerne andre grønsager i. Æg og hytteost er et godt fundament for det meste – og hvis du ligger inde med andre typer ost, er de sikkert også gode. Prøv dig frem – og lad mig høre, hvis du rammer noget, flere skal ha’ glæde af :-)

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Galette med spinat, svampe og feta – nem madtærte!

  1. Kære Bodil
    Tak for en dejlig og inspirerende hjemmeside. Har forsøgt at lave din mørdej i dag. Fik samlet dejen med mel og smør og forsøgte så at banke noget creme fraiche ind i den selvom den faktisk var færdig. Man har jo stor respekt for husholdningslærerinder og deres døtre.
    Efter nedkøling lykkedes det faktisk at udrulle en galette på 25 cm og den har, efter behørig omsorg og kærlig varme, smagt os fantastisk. Hvordan får du 2 ud af den opskrift?
    God påske

    1. Kære Torben, tak for din kommentar og ikke mindst for tilliden :-) Den eneste forklaring er nok, at jeg ruller tyndt ud. Et tip til at samle dejen: Tilsæt creme fraichen, mens dejen stadig er smuldret og ikke helt samlet. Det er nemmest, og så bliver dejen måske også lidt nemmere at arbejde med. Pøj pøj med det – og dejligt at høre, det smagte! Kh og god påske til jer – Bodil

    1. Hej Gitte, det kan du sagtens! Læg den på køl, og tag den ud lidt før du ruller den ud – så den er til at arbejde med :) kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.