Scan for at gå til opskrift
Galette med spinat, svampe og feta - nem madtærte!
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 28 minutter min
Til dejen skal du bruge:
- 100 g smør
- 200 g mel (jeg bruger stenformalet, sigtet mel)
- salt (mellem to fingre)
- 1 dl yoghurt naturel
Til fyldet skal du bruge:
- 150 g spinat (frisk eller fra frost)
- 2 portobellosvampe (eller andre svampe)
- 200 g hytteost
- 2 æg
- ½ tsk tørret timian
- salt og friskkværnet peber
- 100 g feta
Så til fyldet:
Skyl spinaten, læg den i en skål, og hæld kogende vand over. Hæld vandet fra, og lad spinaten dryppe af i en sigte.
Rens svampene, skær dem i skiver, og rist dem på en tør pande, til de har afgivet det meste væde. Sæt til side.
Rør hytteost og æg sammen, og krydr med timian, salt og peber.
Smuldr fetaosten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rul dejen ud til to cirkler, ca. 25 cm i diameter, og læg dem på bagepapir. Fordel fyldet på dem, og hold god afstand til kanten af dejen. Først spinaten, så æggeblandingen, svampene og fetaosten til sidst. Fold kanten ind som på billederne – lidt ind over fyldet.
Bag galetterne i ca. 30 minutter, til de har gyldne kanter og toppe.
Server med årstidens salat.