Fyldte auberginer er endnu en genial måde at bruge en genial ingrediens på. Spørger du mig, er auberginen både smuk på bordet og en sikker genvej til velsmag – i utallige forklædninger.
Her får du en opskrift, hvor den bliver fyldt med umami (som betyder velsmag på japansk – det forstår jeg godt). Svampe, ost, løg, hvidløg og det hakkede auberginekød. Og et drys persille. Mildt og alligevel fuldt af smag.
Fyldte auberginer er som en festmiddag på en mandag. Du kan selvfølgelig også spise dem som en festmiddag på en lørdag ;-)
Hvor mange fyldte auberginer spiser man?
Godt spørgsmål! Det afhænger rigtig meget af både sulten og tilbehøret. Vi spiser typisk en halv aubergine hver, nogle gange deler vi en halv mere – men hvis du lige kommer fra træning eller bare har en god, sund appetit, kan du sikkert spise mere.
Alternativt kan du fylde op med tilbehør: Rodfrugtfritter i ovn, en frisk salat, et godt stykke brød eller en mættende salat med bønner, bulgur, perlespelt eller quinoa. Eller hvad du nu har og elsker.
Du kan også vende det hele på hovedet og bruge auberginerne som tilbehør til fisk eller kød.
På billedet er der også en lille klat græsk yoghurt med hvidløg og frisk persille. Jeg har blendet persillen i, så dippen bliver helt lysegrøn – du kan også bare hakke persillen i hånden og presse hvidløget.
Salaten på billedet er en rød spidskålssalat med rucola, feta, granatæble og den gode olie-eddikedressing.
Åh, den skal jeg prøve i aften. Det lyder lækkert. ?
Håber den bliver lige så lækker, som den lyder! Tak for din kommentar – og velbekomme! :-) Bodil
Hurra, her er løsningen på, hvordan en super lækker ‘Byg – selv – burger’ kan laves til vores vegetarbarnebarn på 16 år. En halv aubergine tilberdt efter denne opskrift deles i 2-3 stykker og bruges derefter på samme måde som de hakkebøffer, nogle af de andre julegæster har bedt om at få.
Proteiner (bønner, linser, nødder el.lign.) må så puttes i en salat.
Jeg glæder mig til at prøve din opskrift,
Novemberhilsen fra Betty
Hej Betty, tusind tak for den søde kommentar! Og genialt tænkt! Hvis du vil have noget med proteiner i, kan du også kigge efter mine veggiedeller med kikærter. De mætter virkelig godt :-)
Hilsen både til dig og til vegetaren
Bodil
Vi fik netop ingredienser til denne ret fra toogoodtogo. Og det var super ret og med lidt hjemmelavede fritter og en god fiskefilet.
Den opskrift må vi gemme.
Hej Gerd, det lyder da som en god pose! Og dejligt at høre, opskriften var to-good-to-forget ;-) Tusind tak for din kommentar. Kh Bodil
vi har lavet denne opskrift mange gange de seneste måneder, den er bare så lækker og velsmagende
Hej Gitte, tusind tak for din kommentar – det gør mig rigtig glad at høre :-) Kh Bodil
Super lækker ret , det er ikke sidste gang vi laver den 🍆🍆
Hej Berit, tak for det! Dejligt den kan bruges :-) Kh Bodil
Vildt lækre!
Hej Susie, det er jeg glad for at høre – tak for at lægge en kommentar! Kh Bodil
Fyldte auberginer. Muf det er godt. Supplerer med bulgur.
Hej Jesper, tak for din kommentar – og bulgur er da super. Sikkert både i og til. Kh Bodil