Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Fyldte auberginer er endnu en genial måde at bruge en genial ingrediens på. Spørger du mig, er auberginen både smuk på bordet og en sikker genvej til velsmag – i utallige forklædninger.

Her får du en opskrift, hvor den bliver fyldt med umami (som betyder velsmag på japansk – det forstår jeg godt). Svampe, ost, løg, hvidløg og det hakkede auberginekød. Og et drys persille. Mildt og alligevel fuldt af smag.

Fyldte auberginer er som en festmiddag på en mandag. Du kan selvfølgelig også spise dem som en festmiddag på en lørdag ;-)

Hvor mange fyldte auberginer spiser man?

Godt spørgsmål! Det afhænger rigtig meget af både sulten og tilbehøret. Vi spiser typisk en halv aubergine hver, nogle gange deler vi en halv mere – men hvis du lige kommer fra træning eller bare har en god, sund appetit, kan du sikkert spise mere.

Alternativt kan du fylde op med tilbehør: Rodfrugtfritter i ovn, en frisk salat, et godt stykke brød eller en mættende salat med bønner, bulgur, perlespelt eller quinoa. Eller hvad du nu har og elsker.

Du kan også vende det hele på hovedet og bruge auberginerne som tilbehør til fisk eller kød.

På billedet er der også en lille klat græsk yoghurt med hvidløg og frisk persille. Jeg har blendet persillen i, så dippen bliver helt lysegrøn – du kan også bare hakke persillen i hånden og presse hvidløget.

Salaten på billedet er en rød spidskålssalat med rucola, feta, granatæble og den gode olie-eddikedressing.

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Fyldte auberginer med champignons

Aftensmad

Rækker til: Hovedret til 2, tilbehør til 4

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: ca. 45 minutter

Du skal bruge:

  • 2 auberginer

  • 250 g champignons eller andre svampe

  • 2 løg

  • 2 fed hvidløg

  • en håndfuld frisk persille

  • 100 g revet cheddar (evt. lidt parmesan i)

  • salt

  • peber

  • olivenolie

Sådan gør du:

  1. Flæk auberginerne og skær/skrab kødet ud, så du bare har 4 tynde skaller. Drys salt i dem og lad dem hvile.

  2. Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem blidt i olien. Hak auberginekødet og tilsæt det. Læg låg på gryden, så de kan dampe med (kun medium varme).

  3. Rens svampene, og hak dem. Hæld dem i gryden også. Lad det nu dampe godt sammen ca. 10 minutter.

  4. Hak persillen og riv osten.

  5. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  6. Tag gryden af varmen, og rør persille og halvdelen – kun halvdelen! – af osten i. Smag til med salt og peber.

  7. Skyl aubergineskallerne, dup dem tørre, og læg dem i et ovnfast fad. Fordel fyldet i skallerne, og drys med den sidste ost. Dæk med folie eller låg, og sæt dem i ovnen. Tag folien eller låget af efter 30 minutter, og giv dem 10-15 minutter mere. Aubergineskallerne skal være helt møre.

  8. Server med salat og brød, ris eller kartoffelfritter. Kartoflerne kan du sætte i ovnen samtidig med auberginerne.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

14 kommentarer til Fyldte auberginer med champignons

    1. Håber den bliver lige så lækker, som den lyder! Tak for din kommentar – og velbekomme! :-) Bodil

  1. Hurra, her er løsningen på, hvordan en super lækker ‘Byg – selv – burger’ kan laves til vores vegetarbarnebarn på 16 år. En halv aubergine tilberdt efter denne opskrift deles i 2-3 stykker og bruges derefter på samme måde som de hakkebøffer, nogle af de andre julegæster har bedt om at få.
    Proteiner (bønner, linser, nødder el.lign.) må så puttes i en salat.

    Jeg glæder mig til at prøve din opskrift,
    Novemberhilsen fra Betty

    1. Hej Betty, tusind tak for den søde kommentar! Og genialt tænkt! Hvis du vil have noget med proteiner i, kan du også kigge efter mine veggiedeller med kikærter. De mætter virkelig godt :-)
      Hilsen både til dig og til vegetaren
      Bodil

  2. Vi fik netop ingredienser til denne ret fra toogoodtogo. Og det var super ret og med lidt hjemmelavede fritter og en god fiskefilet.
    Den opskrift må vi gemme.

    1. Hej Gerd, det lyder da som en god pose! Og dejligt at høre, opskriften var to-good-to-forget ;-) Tusind tak for din kommentar. Kh Bodil

  3. vi har lavet denne opskrift mange gange de seneste måneder, den er bare så lækker og velsmagende

    1. Hej Gitte, tusind tak for din kommentar – det gør mig rigtig glad at høre :-) Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.