Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Fyldte auberginer med champignons

Fyldte auberginer med champignons

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 4 auberginer
  • 4 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g champignons (eller andre svampe)
  • 2 håndfulde frisk persille
  • 200 g cheddar (evt. lidt parmesan i)
  • salt
  • peber
  • olivenolie

Dine egne noter

Tilberedning

  • Flæk auberginerne og skær/skrab kødet ud, så du bare har de tynde skaller. Drys salt i dem og lad dem hvile.
  • Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem blidt i olien. Hak auberginekødet og tilsæt det. Læg låg på gryden, så de kan dampe med (kun medium varme).
  • Rens svampene, og hak dem. Hæld dem i gryden også. Lad det nu dampe godt sammen ca. 10 minutter.
  • Hak persillen og riv osten.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Tag gryden af varmen, og rør persille og halvdelen – kun halvdelen! – af osten i. Smag til med salt og peber.
  • Skyl aubergineskallerne, dup dem tørre, og læg dem i et ovnfast fad. Fordel fyldet i skallerne, og drys med den sidste ost. Dæk med folie eller låg, og sæt dem i ovnen. Tag folien eller låget af efter 30 minutter, og giv dem 15 minutter mere. Aubergineskallerne skal være helt møre.
  • Server med salat og brød, ris eller kartoffelfritter. Kartoflerne kan du sætte i ovnen samtidig med auberginerne.