Scan for at gå til opskrift
Fyldte auberginer med champignons
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet 1 time t 15 minutter min
- 4 auberginer
- 4 løg
- 4 fed hvidløg
- 500 g champignons (eller andre svampe)
- 2 håndfulde frisk persille
- 200 g cheddar (evt. lidt parmesan i)
- salt
- peber
- olivenolie
Flæk auberginerne og skær/skrab kødet ud, så du bare har de tynde skaller. Drys salt i dem og lad dem hvile.
Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem blidt i olien. Hak auberginekødet og tilsæt det. Læg låg på gryden, så de kan dampe med (kun medium varme).
Rens svampene, og hak dem. Hæld dem i gryden også. Lad det nu dampe godt sammen ca. 10 minutter.
Hak persillen og riv osten.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Tag gryden af varmen, og rør persille og halvdelen – kun halvdelen! – af osten i. Smag til med salt og peber.
Skyl aubergineskallerne, dup dem tørre, og læg dem i et ovnfast fad. Fordel fyldet i skallerne, og drys med den sidste ost. Dæk med folie eller låg, og sæt dem i ovnen. Tag folien eller låget af efter 30 minutter, og giv dem 15 minutter mere. Aubergineskallerne skal være helt møre.
Server med salat og brød, ris eller kartoffelfritter. Kartoflerne kan du sætte i ovnen samtidig med auberginerne.