Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Fyldte auberginer proppet med umami fra både champignons og ost. Ta' dem solo med lidt brød - eller som tilbehør til fx grillmad, kylling eller fisk.

Fyldte auberginer er endnu en genial måde at bruge en genial ingrediens på. Spørger du mig, er auberginen både smuk på bordet og en sikker genvej til velsmag – i utallige forklædninger.
Her får du en opskrift, hvor den bliver fyldt med umami (som betyder velsmag på japansk – det forstår jeg godt). Svampe, ost, løg, hvidløg og det hakkede auberginekød. Og et drys persille. Mildt og alligevel fuldt af smag.
Fyldte auberginer er som en festmiddag på en mandag. Du kan selvfølgelig også spise dem som en festmiddag på en lørdag.
Godt spørgsmål! Det afhænger rigtig meget af både sulten og tilbehøret. Jeg har disponeret, så der er en hel aubergine til hver som hovedret.
Vi spiser typisk en halv aubergine hver og deler en halv mere – men hvis du lige kommer fra træning eller bare har en god, sund appetit, kan du sikkert spise mere.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Salaten på billedet er en rød spidskålssalat med rucola, feta, granatæble og den gode olie-eddikedressing.
Du kan selvfølgelig fylde op med ekstra fyldigt tilbehør: Rodfrugtfritter i ovn, kartofler i ovn, et godt stykke brød eller en mere mættende salat, fx tabouleh eller en bulgursalat med søde kartofler. De søde kartofler kan du tilberede i ovnen sammen med auberginerne.
Du kan også vende det hele på hovedet og bruge auberginerne som tilbehør til fisk eller kød.



Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)