Fyldte auberginer med champignons
Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Fyldte auberginer med champignons

Fyldte auberginer proppet med umami fra både champignons og ost. Ta' dem solo med lidt brød - eller som tilbehør til fx grillmad, kylling eller fisk.

Fyldte auberginer er endnu en genial måde at bruge en genial ingrediens på. Spørger du mig, er auberginen både smuk på bordet og en sikker genvej til velsmag – i utallige forklædninger.

Her får du en opskrift, hvor den bliver fyldt med umami (som betyder velsmag på japansk – det forstår jeg godt). Svampe, ost, løg, hvidløg og det hakkede auberginekød. Og et drys persille. Mildt og alligevel fuldt af smag.

Fyldte auberginer er som en festmiddag på en mandag. Du kan selvfølgelig også spise dem som en festmiddag på en lørdag.

Hvor mange fyldte auberginer spiser man?

Godt spørgsmål! Det afhænger rigtig meget af både sulten og tilbehøret. Jeg har disponeret, så der er en hel aubergine til hver som hovedret.

Vi spiser typisk en halv aubergine hver og deler en halv mere – men hvis du lige kommer fra træning eller bare har en god, sund appetit, kan du sikkert spise mere.

Fyldte auberginer med champignons

Fyldte auberginer med champignons

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet 1 time 15 minutter
5 fra 3 stemmer
Fyldte auberginer med champignons er en blød, comfy vegetarret med dejlig umamismag. Server en god salat til.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 4 auberginer
  • 4 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g champignons (eller andre svampe)
  • 2 håndfulde persille
  • 200 g cheddar (evt. lidt parmesan i)
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie

Sådan gør du: 

  • Flæk auberginerne og skær/skrab kødet ud, så du bare har de tynde skaller. Drys salt i dem og lad dem hvile.
  • Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem blidt i olien. Hak auberginekødet og tilsæt det. Læg låg på gryden, så de kan dampe med (kun medium varme).
  • Rens svampene, og hak dem. Hæld dem i gryden også. Lad det nu dampe godt sammen ca. 10 minutter.
  • Hak persillen og riv osten.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Tag gryden af varmen, og rør persille og halvdelen – kun halvdelen! – af osten i. Smag til med salt og peber.
  • Skyl aubergineskallerne, dup dem tørre, og læg dem i et ovnfast fad. Fordel fyldet i skallerne, og drys med den sidste ost. Dæk med folie eller låg, og sæt dem i ovnen. Tag folien eller låget af efter 30 minutter, og giv dem 15 minutter mere. Aubergineskallerne skal være helt møre.
  • Server med salat og brød, ris eller kartoffelfritter. Kartoflerne kan du sætte i ovnen samtidig med auberginerne.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
5 fra 3 stemmer
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tilbehør til fyldte auberginer

Salaten på billedet er en rød spidskålssalat med rucola, feta, granatæble og den gode olie-eddikedressing.

Du kan selvfølgelig fylde op med ekstra fyldigt tilbehør: Rodfrugtfritter i ovn, kartofler i ovn, et godt stykke brød eller en mere mættende salat, fx tabouleh eller en bulgursalat med søde kartofler. De søde kartofler kan du tilberede i ovnen sammen med auberginerne.

Du kan også vende det hele på hovedet og bruge auberginerne som tilbehør til fisk eller kød.

Krydrede rodfrugter i ovn
Vinterens bedste tilbehør – det er vist sådan, jeg har det med rodfrugterne i ovnen. Fleksibelt, nemt og fuldt af smag.
Gå til opskrift
Krydrede rodfrugter i ovn opskrift
Tabouleh salat med quinoa
Den traditionelle libanesiske persillesalat giver dig masser af grøn energi og dejlig smag til din aftensmad. Også god i madpakken!
Gå til opskrift
Tabouleh - libanesisk persillesalat med quinoa
Bulgursalat med søde kartofler
Søde kartofler møder salt feta, syrlig dressing og friske krydderurter i denne mættende bulgursalat. Brug den som tilbehør eller som del af en buffet.
Gå til opskrift
Bulgursalat med søde kartofler og feta

Gem

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

5 from 3 votes
Din bedømmelse:




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments