Få inspiration til en lidt grønnere jul!

Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!

Champignontærte med hytteost og parmesan

En champignontærte er en lækker tærte med hytteost, koncentreret smag og masser af umami. Få de gode tricks til en svampetærte fuld af smag.

Hemmeligheden bag en god champignontærte med hytteost

Svampe indeholder en masse væde, der ikke bidrager til konsistensen i en tærte. Så det er vigtigt at få dampet væden grundigt af, inden champignonerne kommer i tærten. Det gør jeg på en pande med god varme, så de også ender med at få lidt farve. Smagen bliver koncentreret, og man slipper for en vandet tærte.

Som et ekstra smagstrick giver jeg svampene en sjat soya til allersidst. Det giver lige et ekstra skrald umami.

Rødløgene vrider jeg også ekstra smag ud af, inden de kommer i tærten. Dem smider jeg  i ovnen – der er knap så meget væde i dem, så de kan bare stå der og hygge sig, mens jeg forbager tærtebunden. Løgene får en helt anderledes koncentreret og karamelliseret, let sødlig smag, når de bliver bagt.

Champignontærte med hytteost og parmesan

Champignontærte med hytteost og parmesan

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet 1 time 10 minutter
Giv de første stjerner!
I denne champignontærte får du virkelig fuldt smæk på smagen. Server tærten med en god salat. Og kryds fingre for en rest i morgen.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til dejen skal du bruge:

  • 100 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 75 g smør
  • ¼ tsk salt
  • vand (til at samle dejen)
  • smør (til formen)

Champignonfyld til tærten:

  • 2 rødløg
  • olivenolie
  • 400 g mørke svampe (eller andre svampe)
  • 1 spsk soya sauce
  • 200 g hytteost (lille bæger)
  • 50 g parmesan
  • 1 stilk tørret rosmarin
  • 3 æg
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du: 

  • Start med at rense løg og champignons. Skær løgene i tynde både, vend dem i olivenolie, og læg dem på et stykke bagepapir.
  • Smør tærteformen grundigt med smør.
  • Tærtebunden: Hak smørret ud i mel og salt. Smuldr smørret, til det ligner revet ost, og saml dejen hurtigt med vand. Læg den på køl en halv time, hvis du har tid.
  • Rul dejen ud, og beklæd tærteformen. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og sæt tærtebunden ind på én plade, løgene på en anden. Det skal have ca. 20 minutter.
  • Fyldet: Skær champignons i skiver, og rist dem i olivenolie, til væden er dampet af, og de tager farve. Tilsæt en spsk soya, og vend rundt, til den er dampet af. Tag panden af varmen.
  • Riv parmesanen fint, og hak rosmarinbladene. Bland dem i en skål med hytteost, æg, salt og peber.
  • Når rødløgene er begyndt at tage farve, tag dem ud sammen med tærtebunden. Bland nu fyldet – dvs. æggemassen, rosmarin, svampe og rødløg. Bred det ud i tærtebunden og bag den videre i ca. 40 minutter. Den skal blive gylden og gennembagt.
  • Vent 10 minutter med at skære tærten ud. Server fx med en god kålsalat.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tærte med hytteost og champignons – fuld af smag

Hvert år omkring Bogforum inviterer vi gode venner på bogsnak, rødvin og forskellige tærter. Og hvert år giver jeg mig selv en udfordring: Prøv bare én ny tærte. Sidste gang blev det en champignontærte med hytteost, rødløg og parmesan, og yes: Der er genvalg til champignontærten næste gang!

En tærte med champignon skal også være proppet med umami, så jeg har givet den både svampe, lidt soya, karamelliserede rødløg og parmesan.

Champignontærte med hytteost og parmesan

Andre gode vegetartærter?

Jeg elsker madtærter, og de har også den fordel, at hvis der bliver en rest, er den meget populær i min madpakke dagen efter. Der er vel nærmest ikke den grønsag, der ikke smager godt i en tærte, og derfor er et par forslag i opskriftsarkivet. Nogle af mine favoritter er:

Løgtærte med karamelliserede løg
De karamelliserede løg gør underværker sammen med emmenthaler i denne løgtærte. Server den til aftensmad, frokost eller – natmad!
Gå til opskrift
Løgtærte med karamelliserede løg
Rødbedetærte med feta og hytteost
En ny fortolkning af en rødbedetærte – med revne rødbeder, hytteost og feta. Den har gjort mig vild med rødbeder.
Gå til opskrift
Rødbedetærte med feta, hytteost og grov tærtebund
Tærte med græskar, feta og spinat
En skøn madtærte med sødligt græskar, salt feta og en sprød tærtebund med lidt fuldkorn. Server med en god salat.
Gå til opskrift
Tærte med græskar, feta og spinat

Hvis du foretrækker en tærtedej uden smør, kan du finde en lidt mere fedtfattig grov tærtebund her.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Din bedømmelse:




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments