Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Pizza med røget laks er en anderledes pizza, der hurtigt blev et hit hos os. Fin og luftig, knitrende sprød bund - en superdelikat tomatsauce og så ellers røget laks og mozzarella. Himmelsk!
Pizza med røget laks er en anderledes pizza, der hurtigt blev et hit hos os. Fin og luftig, knitrende sprød bund – en superdelikat tomatsauce og så ellers røget laks og mozzarella. Himmelsk!
Jeg bager den røgede laks med i ovnen, fordi det får smagen rigtig godt ud i pizzaen. Foretrækker du at servere pizzaen med kold, røget laks på toppen – så se tip under opskriften.
Normalt elsker jeg en spicy tomatsauce, men i dette tilfælde skal den være mere mild – det passer bedre til laksen. Og der skal ikke være for meget af den. Bare et helt tyndt lag.
I stedet for blot at gøre det jeg plejer, gik jeg på jagt efter den helt perfekte pizzasauce. Og den fandt jeg! Simpel og oprindeligt med den overraskende ingrediens: Smør! Det har jeg nu siden eksperimenteret med og fundet ud af, at jeg foretrækker olivenolie – det passer bedre til det italienske køkken. Så det får du i opskriften.
Saucen skal koge i 45 minutter, men den tager kun et minut at forberede – og et halvt minut at blende.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Her får du et par variationer, du kan overveje:
Hvid pizza med røget laks: Tænker du, pizzaen ikke skal ha’ tomatsauce, så bare skift tomatsaucen ud med creme fraiche, ca. 1 dl pr. pizza. Og ellers følg opskriften.
Pizza med kold, røget laks: Nogen vil sikkert mene, det er synd at bage den røgede laks – eller bare foretrækker at spise pizzaen med kold røget laks på toppen. Det kan du også! Bag pizzaen med det øvrige fyld – sauce/creme fraiche, løg og mozzarella, og kværn lidt salt og peber over. Pynt så med røget laks og rucola på toppen, når pizzaen er færdigbagt.
Ja, det er altså også på toppen!
Elsker du også en supertynd, fin, sprød pizzabund med de karakteristiske luftbobler i kanten? Jamen, så siger jeg værsgo’ – den kommer her. Hemmeligheden er … nej, hemmelighederne er: Tid. Proteinrigt mel. Og en knaldvarm ovn, gerne med et bagestål.
Pizzaen med røget laks er et godt eksempel på, at en pizza skal være helt simpel. Italienerne vil sikkert mene, at jeg allerede er gået for vidt med både laks, mozzarella, tomat og rødløg. Og rucola ovenpå. Well, man kan jo også forenkle yderligere og bare sige: Tomatsauce. Mozzarella. Røget laks. Slut. Op til dig.
En hvid med svampe – og en rød med aubergine. To kæmpe hits hjemme hos os.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)