Laks i ovn med feta og soltørret tomat

Laks i ovn med fetaost og soltørrede tomater er nem og virkelig smagfuld aftensmad. Se opskriften med tilbehør her.

Vi har en svaghed for laks, vi har en for fetaost, og vi har en for soltørrede tomater. Så hvorfor ikke? Laks i ovn med feta og soltørret tomat har det hele.

Laks i ovn med feta og soltørrede tomat

Laks i ovn med feta og soltørrede tomater

Forb. tid 8 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet 20 minutter
Giv de første stjerner!
Laks i ovn er en nem og enkel ret, du kan lave på bare 20 minutter. Feta og soltørrede tomater giver en dejlig smag, der passer godt til fisken.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 500 g laks (4 portionsstykker)
  • 4 spsk fetaost (blød)
  • 4 spsk finthakkede soltørrede tomater (dem i olie)
  • 1 bundt frisk basilikum

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad.
  • Hak feta, soltørrede tomater og basilikum. Mos det sammen med en gaffel, og læg det ovenpå laksen. Sæt i ovnen, når den er varm, og gi’ dem 12-15 minutter (kan variere med tykkelsen). Hold øje og tjek, at laksen er gennemstegt, før du serverer.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tilbehør til laks – prøv fx:

  • Soltørret tomatsauce og frisk pasta.
  • Fyldte portobellosvampe (brug feta i stedet for gedeost).
  • Søde kartofler: Skræl eller skur kartoflerne, og skær dem i tern eller skiver. Vend dem i olie, salt og peber, og læg dem på en plade med bagepapir. Sæt dem ind før laksen – de skal have ca. 20 minutter ved 200 grader.
  • Aspargessalat med rucola og parmesan.
Soltørret tomatsauce – min yndlings pastasauce
Soltørrede tomater og basilikum er hovedingredienserne i denne intense tomatsauce. Klar på kun 10 minutter.
Gå til opskrift
Soltørret tomatsauce - min yndlings pastasauce
Fyldte portobellosvampe med gedeost
Fyldte portobellosvampe er en nem forret, du bare kan servere med et stykke brød til. Du kan også skifte gedeost til feta, hvis du foretrækker det.
Gå til opskrift
Fyldte portobellosvampe med gedeost
Salat med asparges og parmesan
En rigtig forårssalat med asparges, hvor jeg har leget lidt med parmesanosten. De sprøde parmesanchips er et hit!
Gå til opskrift
Salat med asparges og parmesan
Laks i ovn med feta og soltørret tomat

Ge

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: