Hytteost fladbrød med spinat og fyld

Fladbrød med hytteost er en smart wrap for dig, der gerne vil have protein i stedet for hvidt brød. Supernem at lave!

Hytteost fladbrød – hurtig wrap med protein

Hytteost fladbrød er en supernem morgenmad eller frokost. En wrap fuld af protein, og du kan fylde den med det, du har lyst til. Måske har du set noget, der ligner på TikTok – her laver jeg min egen udgave med spinat.

Proteinwrap lægger en god bund

Jeg spiser selv vegetarisk langt de fleste dage, så jeg er lidt opmærksom på at få protein i mine måltider. Ikke hysterisk, bare opmærksom. Og her er hytteost-fladbrød en ret smart genvej. Den giver både æg og hytteost, og så kan jeg få brugt alverdens rester fra køleskabet som fyld. Fx rester fra aftensmaden eller fra grønsagsskuffen.

Hytteost-fladbrød på 25 minutter

Fladbrødet med hytteost er seriøst nemt og hurtigt at lave. Jeg bruger min stavblender og har dejen klar på 5 minutter. Den bager jeg i et kvarter, hvor jeg finder fyldet frem. Og så er der også lige 5 minutter til at rulle wrappen sammen.

Hytteost fladbrød med spinat og fyld

Fladbrød med hytteost

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 25 minutter
Giv de første stjerner!
Antal: 2 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 2 æg
  • 200 g hytteost
  • 50 g spinat (frisk eller optøet, knuget fri for væde)
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til bagepapiret
  • Evt. krydderurter eller chiliflager

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Brug en stavblender, blender eller minihakker, og blend æg, hytteost, spinat, salt og peber til en jævn, tyndtflydende dej.
  • Smør et stykke bagepapir med lidt olie.
  • Bred dejen ud på bagepapiret. Drys evt. med krydderurter og chiliflager.
  • Bag fladbrødet i ca. 15 minutter, måske lidt mere – til det er fast og har gyldne kanter.
  • Lad det køle af, og træk forsigtigt bagepapiret af. Vend det om, så det får overfladen nedad.
  • Del fladbrødet i 2, og fyld dem med fyld, du synes (se ideer nedenfor). Rul dem stramt sammen, og skær dem over.
    Tip! Fordel fyldet på den nederste tredjedel af fladbrødet – så er det nemmest at rulle wrappen ordentligt sammen.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvad kan du fylde i et hytteost fladbrød?

Du kan fylde dit hytteost-fladbrød med alle mulige gode sager – afhængig af, hvad du har, hvad du har lyst til, og hvilket måltid du spiser den til.

Jeg lavede to forskellige:

  • Den første med rød pesto, avocado, feta og rucola.
  • Den anden med en rest rødbedebøffer, tzatziki og hakket grønkål.
Hytteost fladbrød med spinat og fyld

Lidt praktisk: Sådan fordeler du fyldet i wrappen

Det er langt nemmest at rulle wrappen stramt og holdbart, hvis du kun lægger fyldet på den nederste tredjedel af brødet. Smør en spread ud i bunden, og læg det øvrige fyld ovenpå.

Hytteost fladbrød med spinat og fyld

Tips til at kombinere dit fyld

Jeg synes, fyldet er mest tilfredsstillende, hvis det indeholder 3 elementer:

  • En dip eller spread
  • Noget grønt, alt fra salatblade, krydderurter og fintsnittet kål til agurk, tomater osv.
  • En mættende ‘hovedperson’, fx avocado, røget laks, en rest af aftensmaden eller krydrede kikærter.

Det hurtige fyld:

  • Hummus. Altid en en god basis, der kan kombineres med andre ting
  • En rest af din aftensmad, evt. plus lidt grønt
  • Avocado og pesto med salater eller spidskål
  • Røget eller varmtrøget laks med pesto og salater eller spidskål
  • Ost, rød pesto og rucola
  • Mozzarella, basilikum, pesto og tomater

Det fyld, der kræver lidt forberedelse (eller som du har på lager):

Krydret kyllingebryst i ovn
En god krydring gør et kyllingebryst til både hurtig og velsmagende aftensmad. Server med grønt tilbehør. Og brug evt. rester til madpakken.
Gå til opskrift
Krydret kyllingebryst i ovn - med paprika, estragon og hvidløg
Hjemmelavet pesto med basilikum
Pesto med basilkum er den rene smag af Italien – og når du laver den selv, får du den med de bedste ingredienser. 15 minutter, så er den din.
Gå til opskrift
Hjemmelavet pesto med basilikum

Hvor længe kan hytteost fladbrød holde sig?

Når du har bagt dine hytteost fladbrød, kan du sagtens opbevare dem i køleskabet i 4-5 dage. Så det er genial prep til en travl uge.

Bare skær dem op, og læg dem fladt med madpapir imellem. Læg dem i en boks med låg, så er de klar til en hurtig wrap senere på ugen. Jeg bruger en flad condibøtte.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: