Følg med her:
Hytteost fladbrød med spinat og fyld
Hytteost fladbrød – hurtig wrap med protein
Hytteost fladbrød er en supernem morgenmad eller frokost. En wrap fuld af protein, og du kan fylde den med det, du har lyst til. Måske har du set noget, der ligner på TikTok – her laver jeg min egen udgave med spinat.
Proteinwrap lægger en god bund
Jeg spiser selv vegetarisk langt de fleste dage, så jeg er lidt opmærksom på at få protein i mine måltider. Ikke hysterisk, bare opmærksom. Og her er hytteost-fladbrød en ret smart genvej. Den giver både æg og hytteost, og så kan jeg få brugt alverdens rester fra køleskabet som fyld. Fx rester fra aftensmaden eller fra grønsagsskuffen.
Hytteost-fladbrød på 25 minutter
Fladbrødet med hytteost er seriøst nemt og hurtigt at lave. Jeg bruger min stavblender og har dejen klar på 5 minutter. Den bager jeg i et kvarter, hvor jeg finder fyldet frem. Og så er der også lige 5 minutter til at rulle wrappen sammen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 2 æg
- 200 g hytteost
- 50 g spinat (frisk eller optøet, knuget fri for væde)
- salt og friskkværnet peber
- olie til bagepapiret
- Evt. krydderurter eller chiliflager
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Brug en stavblender, blender eller minihakker, og blend æg, hytteost, spinat, salt og peber til en jævn, tyndtflydende dej.
- Smør et stykke bagepapir med lidt olie.
- Bred dejen ud på bagepapiret. Drys evt. med krydderurter og chiliflager.
- Bag fladbrødet i ca. 15 minutter, måske lidt mere – til det er fast og har gyldne kanter.
- Lad det køle af, og træk forsigtigt bagepapiret af. Vend det om, så det får overfladen nedad.
- Del fladbrødet i 2, og fyld dem med fyld, du synes (se ideer nedenfor). Rul dem stramt sammen, og skær dem over.Tip! Fordel fyldet på den nederste tredjedel af fladbrødet – så er det nemmest at rulle wrappen ordentligt sammen.
Hvad kan du fylde i et hytteost fladbrød?
Du kan fylde dit hytteost-fladbrød med alle mulige gode sager – afhængig af, hvad du har, hvad du har lyst til, og hvilket måltid du spiser den til.
Jeg lavede to forskellige:
- Den første med rød pesto, avocado, feta og rucola.
- Den anden med en rest rødbedebøffer, tzatziki og hakket grønkål.
Lidt praktisk: Sådan fordeler du fyldet i wrappen
Det er langt nemmest at rulle wrappen stramt og holdbart, hvis du kun lægger fyldet på den nederste tredjedel af brødet. Smør en spread ud i bunden, og læg det øvrige fyld ovenpå.
Tips til at kombinere dit fyld
Jeg synes, fyldet er mest tilfredsstillende, hvis det indeholder 3 elementer:
- En dip eller spread
- Noget grønt, alt fra salatblade, krydderurter og fintsnittet kål til agurk, tomater osv.
- En mættende ‘hovedperson’, fx avocado, røget laks, en rest af aftensmaden eller krydrede kikærter.
Det hurtige fyld:
- Hummus. Altid en en god basis, der kan kombineres med andre ting
- En rest af din aftensmad, evt. plus lidt grønt
- Avocado og pesto med salater eller spidskål
- Røget eller varmtrøget laks med pesto og salater eller spidskål
- Ost, rød pesto og rucola
- Mozzarella, basilikum, pesto og tomater
Det fyld, der kræver lidt forberedelse (eller som du har på lager):
- Vegetarfrikadeller
- Kyllingebryst i tynde skiver
- En dip eller spread sammen med friske grønsager, fx spidskål, agurk og tomater
- Hakkede krydderurter
- Syltede rødløg
- Tunmousse
- Bagte grønsager, fx peberfrugt, græskar, squash og broccoli
Hvor længe kan hytteost fladbrød holde sig?
Når du har bagt dine hytteost fladbrød, kan du sagtens opbevare dem i køleskabet i 4-5 dage. Så det er genial prep til en travl uge.
Bare skær dem op, og læg dem fladt med madpapir imellem. Læg dem i en boks med låg, så er de klar til en hurtig wrap senere på ugen. Jeg bruger en flad condibøtte.