Følg med her:
Grillet salat med burrata, aubergine og asparges
En skøn grillet salat med burrata
Jeg er så heldig at ha’ en svigersøn, der kan mere i et køkken end de fleste. På en ganske almindelig tirsdag serverede Rasmus denne grillede salat (vejret var dog mere til pande end grill, og det kan man også). Jeg tror, han kender mig godt nok til at vide, at man ikke kan servere sådan en salat for mig, uden jeg gentager den ved først givne lejlighed. Her! Det eneste, jeg har tilføjet, er citronskal – og lidt rucola i bunden. Det tror jeg nok, jeg får tilgivet.
Opskriften er enkel, som jeg elsker det – især om sommeren. Brug den enten som tilbehør til aftensmaden eller som en selvstændig forret med lidt brød til.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 2 auberginer
- 400 g asparges
- 2 burrata
- olivenolie (god)
- friskkværnet peber og flagesalt
- 1 citron (øko, fintrevet skal)
- balsamico-glaze
- 75 g rucola (kan udelades)
- grønne krydderurter til pynt (fx oregano eller timian)
Sådan gør du:
- Start med at skære auberginerne i 8 både på langs, og drys dem med salt.
- Knæk bunden af asparges.
- Dræn vandet fra burrata.
- Vend asparges i olivenolie, salt og peber, og grill dem, til de er næsten møre. Læg til side.
- Skyl saltet af auberginerne, og dup dem tørre. Pensl dem med olie, og krydr med salt og peber. Grill dem på alle 3 sider, til de har flotte striber og er møre.
- Arranger den grillede salat på et fad: Evt. rucola i bunden, fordel de grillede grønsager ovenpå, og læg din burrata øverst. Giv salaten olivenolie og balsamico glaze. Riv citronskal fint over, og krydr godt med friskkværnet peber og flagesalt. Pynt evt. med krydderurter.
Flere salater med aubergine
Auberginer skal tilberedes grundigt – du kan enten stege dem i ovn, på pande eller på grill. Her er et par forslag:
Lav salaten uden grill
Hvis du ikke lige har grillen tændt, kan du sagtens lave den på en almindelig pande eller en grillpande.
Grillet salat – tips til variationer
Jeg lavede salaten som tilbehør, men du kan sagtens bruge den mere som en måltidssalat – her et par tips:
- Giv den en portion krydrede kikærter, enten ristet på panden eller i ovnen. Så mætter den mere.
- Server den med pitabrød. Altså – spis salaten i pitabrød, det mætter også ekstra.
Du kan også toppe salaten op med ristede pinjekerner.