Granatæblesirup til salat, dessert, morgenmad og drinks

Granatæblesirup er en smuk, dybrød sirup, du nemt kan lave selv. Den giver en herlig twist til både det søde og det salte køkken. Og drinks!

Simpel sirup opskrift

Granatæblesaft, sukker og tid. Det er stort set opskriften på granatæblesirup, og du kan lave den på bare en halv times tid.

Min tommelfingerregel siger 1 spsk sukker pr. dl saft, og derfor opgiver jeg mål i dl og spsk. De fleste granatæbler rummer omkring 1 dl saft, men jeg fik fat i nogle store nogen, hvor der kun skulle 3 granatæbler til 4 dl saft. Så det kan være en god idé at måle af.

Når saften er kogt ind, bliver der lige godt en deciliter granatæblesirup.

Granatæblesirup til salat, dessert og drinks

Granatæblesirup

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
Granatæblesirup er en syrlig, intens sirup, som du kan bruge lidt på samme måde som en balsamico glaze. Supergod i det nordafrikanske køkken og til salater.
Antal: 1 dl

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 4 dl granatæblesaft (3-4 granatæbler)
  • 4 spsk sukker

Sådan gør du: 

  • Halver granatæblerne, og pres saften ud med en citruspresser. Hæld den op i en bred gryde, og bland sukkeret i.
  • Lad det simre ved mellemvarme i ca. 20 minutter, mens du rører jævnligt. Siruppen skal tykne lidt, men ikke for meget, for så bliver den også bitter.
  • Skold et lille glas eller en flaske, hæld siruppen i, og opbevar den på køl.

Muttis tips

Hvad kan du bruge granatæblesirup til? Se tips nedenfor.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvad kan du bruge granatæblesirup til?

Granatæblesirup er en lækker, intens smagsgiver både i det søde og det salte køkken:

  • Til is, pandekager, desserter og kager, fx med marengs og bærflødeskum
  • Salater – lidt som du bruger en balsamico glace eller som ingrediens i dressingen. Fx til denne her
  • Drinks. Hvad med en tequila sunrise med granatæblesirup i stedet for grenadine?
  • Ovenpå din morgenmad – grød eller yoghurt, for eksempel.
  • Og så er det en uundværlig ingrediens i muhammara – den syriske dip med bagt peberfrugt og valnødder.
Granatæblesirup til salat, dessert og drinks
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Hej.
    Kan jeg evt køre granatæblerne på en slowjuicer?
    Vh Jørgen

    • Hej Jørgen, det har jeg aldrig prøvet – jeg har ikke en slowjuicer, så jeg ved ikke, hvordan den fungerer. Men hvis du kan presse saften ud på den, så vil det da være en rigtig god idé 🙂 Fortæl gerne, hvis du prøver! Kh Bodil