Græskarfrikadeller med majs og fetacreme

Når det er sæson for græskar, er det også sæson for græskarfrikadeller - lækre vegetarfrikadeller med sprøde majskerner og en blød fetacreme.

Græskarfrikadeller er god hverdagsmad, lige som alle mulige andre frikadeller. Jeg elsker også, når der bliver nogen til overs til min madpakke!

Græskarfrikadeller – med indisk inspiration

Jeg har krydret græskarfrikadellerne med det indiske køkken i baghovedet – hvidløg, spidskommen, paprika, koriander og lidt chili. Og derfor har jeg også smagt fetacremen til, så den minder lidt om den indiske raita.

Græskarfrikadeller med majs og fetacreme

Græskarfrikadeller med majs og fetacreme

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
Frikadeller med græskar giver dig græskarrets sødme i en vegetarfrikadelle, der er indisk krydret. En sprød delle med en frisk yoghurtdip.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til græskarfrikadellerne:

  • 2,5 dl ris eller quinoa (tilberedt mængde)
  • 250 g græskar (fx butternut squash eller hokkaido)
  • 3 forårsløg
  • 150 g majskerner (en lille dåse drænet)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 240 g kikærter (en dåse skyllede og drænede)
  • 2 æg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk salt
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk mel
  • olie (til stegning)

Til fetacremen skal du bruge:

  • 1 fed hvidløg
  • 50 g blød feta
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 lille håndfuld frisk koriander (valgfrit)
  • ½ tsk std. koriander (valgfrit)
  • friskkværnet peber

Sådan gør du: 

  • Start med at koge ris eller quinoa, hvis du ikke har en rest (mængden er ikke 100 % afgørende). Tag ca. 1 dl ris/quinoa til 1,5 dl vand plus lidt salt – kog efter anvisning på pakken.
  • Skræl græskarret, fjern kernerne og riv græskarkødet fint.
  • Snit forårsløg i tynde skiver, og dræn majs. Bland med græskar, og sæt til side.
  • Skær hvidløg i skiver. Halver chilien på langs og fjern kernerne – test hvor stærk den er, og skær en passende mængde i skiver. Brug en foodprocessor: Kør så kikærter, æg, hvidløg, rød chili, spidskommen, paprika, koriander, salt, havregryn og mel til en nogenlunde jævn dej.
  • Hæld dejen oven i grønsagerne, og tilsæt kogt ris/quinoa. Rør alle ingredienser sammen, og varm en pande op til middelvarme, måske lidt mere (fx 7 ud af 9). Steg græskarfrikadellerne i rigelig olie – 4-5 minutter på hver side. Juster varmen undervejs.
  • Tip: Form dellerne med ske og hånd. Dyp skeen i olien mellem hver delle, så klistrer den ikke så meget.

Fetacreme – sådan gør du:

  • Pres hvidløg. Blend feta og yoghurt til en jævn creme. Tilsæt hvidløg og bladene fra krydderurterne, og blend ikke for længe (du må gerne kunne se grønne stykker). Smag til med de øvrige krydderier.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tilbehør til græskarfrikadellerne?

Jeg er typen, der næsten altid laver en salat til min aftensmad (og jeg bruger den faktisk som forret) – så selvfølgelig laver jeg en salat også. Det kunne fx være:

Spidskålsalat med mango
En frisk salat, der passer perfekt til det spicy køkken – både det mexicanske og det indiske. Giv den lidt ekstra heat med chili, hvis du synes.
Gå til opskrift
Salat med mango og spidskål
Krydrede rodfrugter i ovn
Vinterens bedste tilbehør – det er vist sådan, jeg har det med rodfrugterne i ovnen. Fleksibelt, nemt og fuldt af smag.
Gå til opskrift
Krydrede rodfrugter i ovn opskrift
Græskarfrikadeller med majs og fetacreme

Andre vegetarfrikadeller?

Der står ofte vegetarfrikadeller på menuen herhjemme, og jeg laver gerne en stor portion. For de er rigtig gode at bruge både til madpakken – og på en dag, hvor jeg kun lige har tid til at varme noget hurtigt. Du kan sagtens gemme en rest af både græskarfrikadeller og andre vegetarfrikadeller i dybfryseren op til 3 måneder.

Squashfrikadeller med feta og quinoa
Squashfrikadellerne med feta er min udgave af de græske kolokithokeftedes. Squash og feta er bare det perfekte match – og jeg håber altid, der bliver en lille rest til dagen efter.
Gå til opskrift
Græske squashfrikadeller med feta
Rødbedebøffer med feta og quinoa
Rødbedebøffer er en af mine favoritter blandt vegetarfrikadeller. Server dem med fx ovnstegte kartofler, myntedippen og en god salat. Eller bare på rugbrød.
Gå til opskrift
Rødbedebøffer med feta og quinoa
Vegetarfrikadeller med aubergine og italiensk twist
Der er dømt italienske smage for alle pengene i disse vegetariske frikadeller med aubergine. Ikke de hurtigste vegetardeller, men de er umagen værd!
Gå til opskrift
Vegetarfrikadeller med aubergine og italiensk twist

Her får du nogle af mine andre favoritter:

Græskarfrikadeller med majs og fetacreme
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: