Galette med tomat og pesto – tomatgalette

Tomatgalette er en enkel udgave af en madtærte - med masser af smag! Sprød bund, koncentreret smag af solmodne tomater og pesto.

Galette med tomat er en rasende velsmagende lille sag. Der er mindre fyld i en galette end i en tærte, men det får bare mig til at tænke, at det skal smage af ekstra meget!

Tomatgalette med pesto

Tomatgalette med pesto

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 1 time 25 minutter
Giv de første stjerner!
Her får du den koncentrerede smag af Italien med bagte tomater, pesto og ekstra parmesan. Lidt som en tærte, bare nemmere og uden æggemasse. Til gengæld med smag af – en masse!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til fyldet skal du bruge:

  • 900-1000 g tomater
  • 2 løg (gerne rødløg)
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk pesto (bedst hjemmelavet!)

Til bunden skal du bruge:

  • 75 g smør
  • 150 g mel (jeg bruger stenformalet fuldkorn)
  • et nip salt
  • ¾ dl yoghurt naturel

Til servering skal du også bruge:

  • Friskhøvlet parmesan
  • Frisk basilikum

Tilbehør:

  • Fx en god salat

Sådan gør du: 

  • Start med dejen. Smuldr smørret i mel og salt. Saml dejen hurtigt med yoghurt, og læg den i køleskabet.
  • Skær tomaterne i skiver, og læg dem på bagepapir. Bland 1/2 dl olivenolie med pressede hvidløg, salt og peber, og dryp lidt af olien over tomaterne. Resten skal bruges til løgene.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og bag tomatskiverne i ca. 45 minutter.
    Tomatgalette - tomater og løg
  • Imens: Pil løgene, og skær dem i smalle både. Vend dem i resten af olien, bred dem ud på bagepapir, og bag dem ca. 15 minutter sammen med tomaterne.
    Tomatgalette - tomater og løg
  • Del dejen i 2, og rul dem ud i cirkler med en diameter på ca. 25 cm. Læg dem på bagepapir.
  • Smør bundene med pesto – hold afstand til kanten, der skal foldes ind. Fordel de bagte tomater og løg ovenpå, og fold kanterne lidt ind over fyldet – se billederne. Bag tomatgaletterne i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Pynt med friskhøvlet parmesan og frisk basilikum, når du serverer.
    Galette med tomat og pesto - tomatgalette
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Galette med tomat og pesto - tomatgalette

Tomatgalette – fuld af smagfulde tomater

Hvis du har bagt tomattærte, ved du, at tomater er en meget våd ingrediens. Derfor sørger jeg for at dampe væden godt ud af tomaterne, inden de kommer i galetten. Løgene får samme tur – i ovnen, til de næsten er karamelliserede.

Og så er der ikke meget mere at gøre end at tilsætte den bedste pesto, jeg kender – og høvle lidt frisk parmesan over, når de kommer på bordet.

Velbekomme!

Hjemmelavet pesto med basilikum
Pesto med basilkum er den rene smag af Italien – og når du laver den selv, får du den med de bedste ingredienser. 15 minutter, så er den din.
Gå til opskrift
Hjemmelavet pesto med basilikum
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: