Fyldte auberginer med champignons

Fyldte auberginer proppet med umami fra både champignons og ost. Ta' dem solo med lidt brød - eller som tilbehør til fx grillmad, kylling eller fisk.

Fyldte auberginer er endnu en genial måde at bruge en genial ingrediens på. Spørger du mig, er auberginen både smuk på bordet og en sikker genvej til velsmag – i utallige forklædninger.

Her får du en opskrift, hvor den bliver fyldt med umami (som betyder velsmag på japansk – det forstår jeg godt). Svampe, ost, løg, hvidløg og det hakkede auberginekød. Og et drys persille. Mildt og alligevel fuldt af smag.

Fyldte auberginer er som en festmiddag på en mandag. Du kan selvfølgelig også spise dem som en festmiddag på en lørdag.

Hvor mange fyldte auberginer spiser man?

Godt spørgsmål! Det afhænger rigtig meget af både sulten og tilbehøret. Jeg har disponeret, så der er en hel aubergine til hver som hovedret.

Vi spiser typisk en halv aubergine hver og deler en halv mere – men hvis du lige kommer fra træning eller bare har en god, sund appetit, kan du sikkert spise mere.

Fyldte auberginer med champignons

Fyldte auberginer med champignons

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet 1 time 15 minutter
Giv de første stjerner!
Fyldte auberginer med champignons er en blød, comfy vegetarret med dejlig umamismag. Server en god salat til.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 4 auberginer
  • 4 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g champignons (eller andre svampe)
  • 2 håndfulde frisk persille
  • 200 g cheddar (evt. lidt parmesan i)
  • salt
  • peber
  • olivenolie

Sådan gør du: 

  • Flæk auberginerne og skær/skrab kødet ud, så du bare har de tynde skaller. Drys salt i dem og lad dem hvile.
  • Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem blidt i olien. Hak auberginekødet og tilsæt det. Læg låg på gryden, så de kan dampe med (kun medium varme).
  • Rens svampene, og hak dem. Hæld dem i gryden også. Lad det nu dampe godt sammen ca. 10 minutter.
  • Hak persillen og riv osten.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Tag gryden af varmen, og rør persille og halvdelen – kun halvdelen! – af osten i. Smag til med salt og peber.
  • Skyl aubergineskallerne, dup dem tørre, og læg dem i et ovnfast fad. Fordel fyldet i skallerne, og drys med den sidste ost. Dæk med folie eller låg, og sæt dem i ovnen. Tag folien eller låget af efter 30 minutter, og giv dem 15 minutter mere. Aubergineskallerne skal være helt møre.
  • Server med salat og brød, ris eller kartoffelfritter. Kartoflerne kan du sætte i ovnen samtidig med auberginerne.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tilbehør til fyldte auberginer

Salaten på billedet er en rød spidskålssalat med rucola, feta, granatæble og den gode olie-eddikedressing.

Du kan selvfølgelig fylde op med ekstra fyldigt tilbehør: Rodfrugtfritter i ovn, kartofler i ovn, et godt stykke brød eller en mere mættende salat, fx tabouleh eller en bulgursalat med søde kartofler. De søde kartofler kan du tilberede i ovnen sammen med auberginerne.

Du kan også vende det hele på hovedet og bruge auberginerne som tilbehør til fisk eller kød.

Krydrede rodfrugter i ovn
Vinterens bedste tilbehør – det er vist sådan, jeg har det med rodfrugterne i ovnen. Fleksibelt, nemt og fuldt af smag.
Gå til opskrift
Krydrede rodfrugter i ovn opskrift
Tabouleh – libanesisk persillesalat
Den traditionelle libanesiske persillesalat giver dig masser af grøn energi og dejlig smag til din aftensmad. Også god i madpakken!
Gå til opskrift
Tabouleh - libanesisk persillesalat med quinoa
Bulgursalat med søde kartofler
Søde kartofler møder salt feta, syrlig dressing og friske krydderurter i denne mættende bulgursalat. Brug den som tilbehør eller som del af en buffet.
Gå til opskrift
Bulgursalat med søde kartofler og feta

Gem

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




    • Håber den bliver lige så lækker, som den lyder! Tak for din kommentar – og velbekomme! 🙂 Bodil

  1. Hurra, her er løsningen på, hvordan en super lækker ‘Byg – selv – burger’ kan laves til vores vegetarbarnebarn på 16 år. En halv aubergine tilberdt efter denne opskrift deles i 2-3 stykker og bruges derefter på samme måde som de hakkebøffer, nogle af de andre julegæster har bedt om at få.
    Proteiner (bønner, linser, nødder el.lign.) må så puttes i en salat.

    Jeg glæder mig til at prøve din opskrift,
    Novemberhilsen fra Betty

    • Hej Betty, tusind tak for den søde kommentar! Og genialt tænkt! Hvis du vil have noget med proteiner i, kan du også kigge efter mine veggiedeller med kikærter. De mætter virkelig godt 🙂
      Hilsen både til dig og til vegetaren
      Bodil

  2. Vi fik netop ingredienser til denne ret fra toogoodtogo. Og det var super ret og med lidt hjemmelavede fritter og en god fiskefilet.
    Den opskrift må vi gemme.

    • Hej Gerd, det lyder da som en god pose! Og dejligt at høre, opskriften var to-good-to-forget 😉 Tusind tak for din kommentar. Kh Bodil

  3. vi har lavet denne opskrift mange gange de seneste måneder, den er bare så lækker og velsmagende

    • Hej Gitte, tusind tak for din kommentar – det gør mig rigtig glad at høre 🙂 Kh Bodil

    • Hej Susie, det er jeg glad for at høre – tak for at lægge en kommentar! Kh Bodil

    • Hej Jesper, tak for din kommentar – og bulgur er da super. Sikkert både i og til. Kh Bodil