Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Fyldte auberginer proppet med umami fra både champignons og ost. Ta' dem solo med lidt brød - eller som tilbehør til fx grillmad, kylling eller fisk.
Fyldte auberginer er endnu en genial måde at bruge en genial ingrediens på. Spørger du mig, er auberginen både smuk på bordet og en sikker genvej til velsmag – i utallige forklædninger.
Her får du en opskrift, hvor den bliver fyldt med umami (som betyder velsmag på japansk – det forstår jeg godt). Svampe, ost, løg, hvidløg og det hakkede auberginekød. Og et drys persille. Mildt og alligevel fuldt af smag.
Fyldte auberginer er som en festmiddag på en mandag. Du kan selvfølgelig også spise dem som en festmiddag på en lørdag.
Godt spørgsmål! Det afhænger rigtig meget af både sulten og tilbehøret. Jeg har disponeret, så der er en hel aubergine til hver som hovedret.
Vi spiser typisk en halv aubergine hver og deler en halv mere – men hvis du lige kommer fra træning eller bare har en god, sund appetit, kan du sikkert spise mere.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Salaten på billedet er en rød spidskålssalat med rucola, feta, granatæble og den gode olie-eddikedressing.
Du kan selvfølgelig fylde op med ekstra fyldigt tilbehør: Rodfrugtfritter i ovn, kartofler i ovn, et godt stykke brød eller en mere mættende salat, fx tabouleh eller en bulgursalat med søde kartofler. De søde kartofler kan du tilberede i ovnen sammen med auberginerne.
Du kan også vende det hele på hovedet og bruge auberginerne som tilbehør til fisk eller kød.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Åh, den skal jeg prøve i aften. Det lyder lækkert. ?
Håber den bliver lige så lækker, som den lyder! Tak for din kommentar – og velbekomme! 🙂 Bodil
Hurra, her er løsningen på, hvordan en super lækker ‘Byg – selv – burger’ kan laves til vores vegetarbarnebarn på 16 år. En halv aubergine tilberdt efter denne opskrift deles i 2-3 stykker og bruges derefter på samme måde som de hakkebøffer, nogle af de andre julegæster har bedt om at få.
Proteiner (bønner, linser, nødder el.lign.) må så puttes i en salat.
Jeg glæder mig til at prøve din opskrift,
Novemberhilsen fra Betty
Hej Betty, tusind tak for den søde kommentar! Og genialt tænkt! Hvis du vil have noget med proteiner i, kan du også kigge efter mine veggiedeller med kikærter. De mætter virkelig godt 🙂
Hilsen både til dig og til vegetaren
Bodil
Vi fik netop ingredienser til denne ret fra toogoodtogo. Og det var super ret og med lidt hjemmelavede fritter og en god fiskefilet.
Den opskrift må vi gemme.
Hej Gerd, det lyder da som en god pose! Og dejligt at høre, opskriften var to-good-to-forget 😉 Tusind tak for din kommentar. Kh Bodil
vi har lavet denne opskrift mange gange de seneste måneder, den er bare så lækker og velsmagende
Hej Gitte, tusind tak for din kommentar – det gør mig rigtig glad at høre 🙂 Kh Bodil
Super lækker ret , det er ikke sidste gang vi laver den 🍆🍆
Hej Berit, tak for det! Dejligt den kan bruges 🙂 Kh Bodil
Vildt lækre!
Hej Susie, det er jeg glad for at høre – tak for at lægge en kommentar! Kh Bodil
Fyldte auberginer. Muf det er godt. Supplerer med bulgur.
Hej Jesper, tak for din kommentar – og bulgur er da super. Sikkert både i og til. Kh Bodil
Hold op hvor smagte den fyldte aubergine med svampe dog dejligt, da jeg er alene blev det til 1/2 med dette dejlige fyld, det er absolut ikke sidste gang. Den anden halvdel med noget helt andet til i morgen, der bare skal varmes.
Hej Brita, sikke dog en dejlig kommentar! Hos mig er opskriften også en klassiker, jeg elsker at finde frem.
Tak for at skrive!
Kh Bodil
Smager fantastisk . Savner slet ikke kød .
😋
Hej Yvonne, den følelse kender jeg fuldstændig! Det var også en af mine første vegetariske favoritter. Still going strong 😊 Tak for at skrive – og velkommen til nyhedsbrevet også!
Kh Bodil
Dejlig enkel opskrift,j eg indrømner at jeg tilsatte lidt chili, fishsauce og soya. Tak for god inspiration 💚
Hej Janni, dejligt at høre – også at du improviserer. Faktisk bruger jeg også næsten altid soya sammen med svampe. Men opskriften her går så langt tilbage, at jeg åbenbart ikke gjorde det dengang. Det vil jeg teste.
Tak for at skrive 🩷
Kh Bodil