Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En ramsløgpesto er et hit i forårets køkken. Du kan bruge den i alle de retter, hvor du ellers ville vælge en italiensk pesto - og for eksempel vil jeg anbefale den i en morgenomelet, en sandwich eller en kartoffelsalat.
En ramsløgpesto er et hit i forårets køkken. Du kan bruge den i alle de retter, hvor du ellers ville vælge en italiensk pesto – og for eksempel vil jeg anbefale den i en morgenomelet, en sandwich eller en kartoffelsalat.
Min ramsløgpesto indeholder kun råvarer fra vores breddegrader, dog lige undtaget citron. Hvis du vil gå all in, kan du erstatte den med æblecidereddike.
Du kan finde hundredevis af opskrifter på ramsløgpesto, og nu har jeg også lavet min egen variant. Jeg har taget udgangspunkt i min italienske basilikumspesto, erstattet med danske, lokale råvarer og justeret mængderne. Og faktisk får du så en pesto, der noget billigere end den italienske. Og den smager brandgodt af nordisk forår.
Her får du en liste over ingredienserne, og jeg har tilføjet, hvad du kan erstatte med, hvis du ikke lige har netop disse ingredienser på dit køkkenlager:
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du har lyst til at eksperimentere, kan du eventuelt tilføje fintrevet citronskal – eller chiliflager. Hvis du er i tvivl, vil jeg anbefale, at du starter med at tilsætte den ekstra smag til en lille del af portionen. Så kan du afgøre, om det var en god idé, før du mixer tilsætningen i hele glasset.
En hjemmelavet ramsløgpesto kan holde sig en uges tid i køleskabet. Der er dog et par tricks, der kan forlænge holdbarheden:
Det spørgsmål stillede jeg mig i mange år, for det er altså ikke i enhver fugtig løvskov de vokser. Især ikke i Vestjylland, kan jeg læse mig til. Jeg har ledt og ledt i områderne omkring vores sommerhus i Nordjylland – men heldet har ikke været med mig. Til gengæld fandt jeg dem i en hæk midt i København, men lige op ad en meget trafikeret vej. Så da jeg fik serveret en ret med ramsløg på Svinkløv Badehotel, måtte jeg ryste svaret ud af køkkenchefen. Og jo, der var en skov med ramsløg på de kanter – masser af ramsløg! Bare et kvarter i bil først.
Nu har jeg prøvet at omplante et par skovlfulde til min egen lillebitte skov og krydser fingre for, det lykkes. Indtil da høster jeg samme sted som Svinkløv Badehotel. Og det må jo være et adelsmærke.
Hold øje med ramsløgene fra slut februar frem til maj. Sæsonen svinger lidt med vejret, men generelt er de lidt senere i Nordjylland.
Den liste er uendelig, men jeg finder masser af inspiration hos Snilde og Danish Things.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)