Scan for at gå til opskrift
Ramsløgpesto med solsikkekerner
Forb. tid 15 minutter min
- 100 g friske ramsløg
- 60 g Vesterhavsost
- 30 g solsikkekerner
- 1 dl rapsolie
- ¼ tsk flagesalt (eller lidt mere, smag til)
- friskkværnet peber
- 1 tsk citronsaft (eller lidt mere, smag til)
Skyl ramsløgene grundigt, og dup dem tørre med et rent viskestykke.
Skær osten i tynde skiver.
Læg ca. halvdelen af ramsløgene i din foodprocessor sammen med ost, solsikkekerner, olie og salt. Kør, til alle ramsløgene er indarbejdet, og tilsæt resten af ramsløgene. Skrab ned et par gange, til du har en jævn, grov pesto.
Smag til med salt, peber og citron.
Skold et opbevaringsglas, og opbevar din pesto i køleskabet med tætsluttende låg.