Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Tranebærkompot har en syrlig, lidt bitter sødme, der spiller godt sammen med alle vinterens svampe, nødder - og flødesovse.
Tranebærkompot er først og fremmest fremragende tilbehør til vildt og til julemad. Du kender måske tranebærrene bedst fra Thanksgiving i USA – der er ikke grænser for, hvad de kan finde på med tranebær, og bærrene er i hvert fald et must til kalkunen.
Det var nok også en amerikaner, der i sin tid fik mine øjne (og mine smagsløg!) op for tranebærrenes velsignelser. Og siden er jeg gået all in. Jeg elsker den lidt bitre, syrlige og intense smag – så selv om man koger dem til kompot med sukker, har de masser af smag, der ikke bare er sød.
Jeg bruger selv tranebærkompotten som tilbehør til fx min nøddepostej og min champignonpie til jul.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du også er faldet for tranebærrene, kunne du måske få lyst til for eksempel:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)