De små blåbærsnegle er en god opfindelse til dig, der ikke synes, du skal have en stor snurre. Men bare en lille sød snegl til kaffen eller måske i stedet for kanelsnegle til brunch? Jeg har bagt dem i mine muffinforme, så de holder på al den gode snaskede remonce, og du kan toppe op med lidt glasur, hvis du synes. Ellers måske bare et drys flormelis.
Opskriften kom til verden, fordi jeg havde rester fra jul. En rest marcipan. Og en rest frosne blåbær fra besøg af døtrene. ‘Efter jul’ betød så også, at der ikke skulle bages store snurrer, og i stedet blev det små fine blåbærsnegle i muffinforme :-)
Koldhævede blåbærsnegle – eller brug ekstra gær
Fremgangsmåden er stort set den samme som ved mine luksus kanelsnegle: En blød gærdej med smør fyldt med lækker remonce. Her fik remoncen så bare marcipan, blåbær og citronskal i stedet for kanel.
Jeg er stor tilhænger af koldhævede snegle, fordi jeg kan lave dem dagen i forvejen og hurtigt bage dem til morgenmad, brunch, gæster eller bare os selv. Men du kan sagtens lave dem på én dag. Bare brug lidt ekstra gær og sæt dem til at hæve lunt, når du har formet dem. De skal nok hæve en lille times tid, alt afhængigt af hvor varmt de står.
Hurtig remonce? Brug blåbærmarmelade
Hvis du vil gøre det lidt nemmere for dig selv, kan du sagtens bruge blåbærmarmelade i stedet for selv at koge blåbærkompot. Så bare tag godt og vel 1,5 dl blåbærmarmelade, og rør det i den revne marcipan og det bløde smør. Og citronskal – det giver et fantastisk medspil til blåbærrene.
Du kan naturligvis også bruge alle mulige andre slags bær-marmelade. Så kan du få hindbærsnegle, skovbærsnegle (ikke at forveksle med skovsnegle), brombærsnegle, solbærsnegle, tyttebærsnegle … De syrlige bær kræver ikke citron, men citronen giver et spark til milde bær som blåbær og brombær.
Se billeder step by step under opskriften.