Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
()
Blåbærsnegle i muffinforme

De små blåbærsnegle er en god opfindelse til dig, der ikke synes, du skal have en stor snurre. Men bare en lille sød snegl til kaffen eller måske i stedet for kanelsnegle til brunch? Jeg har bagt dem i mine muffinforme, så de holder på al den gode snaskede remonce, og du kan toppe op med lidt glasur, hvis du synes. Ellers måske bare et drys flormelis.

Opskriften kom til verden, fordi jeg havde rester fra jul. En rest marcipan. Og en rest frosne blåbær fra besøg af døtrene. ‘Efter jul’ betød så også, at der ikke skulle bages store snurrer, og i stedet blev det små fine blåbærsnegle i muffinforme :-)

Koldhævede blåbærsnegle – eller brug ekstra gær

Fremgangsmåden er stort set den samme som ved mine luksus kanelsnegle: En blød gærdej med smør fyldt med lækker remonce. Her fik remoncen så bare marcipan, blåbær og citronskal i stedet for kanel.

Jeg er stor tilhænger af koldhævede snegle, fordi jeg kan lave dem dagen i forvejen og hurtigt bage dem til morgenmad, brunch, gæster eller bare os selv. Men du kan sagtens lave dem på én dag. Bare brug lidt ekstra gær og sæt dem til at hæve lunt, når du har formet dem. De skal nok hæve en lille times tid, alt afhængigt af hvor varmt de står.

Blåbærsnegle i muffinforme

Hurtig remonce? Brug blåbærmarmelade

Hvis du vil gøre det lidt nemmere for dig selv, kan du sagtens bruge blåbærmarmelade i stedet for selv at koge blåbærkompot. Så bare tag godt og vel 1,5 dl blåbærmarmelade, og rør det i den revne marcipan og det bløde smør. Og citronskal – det giver et fantastisk medspil til blåbærrene.

Du kan naturligvis også bruge alle mulige andre slags bær-marmelade. Så kan du få hindbærsnegle, skovbærsnegle (ikke at forveksle med skovsnegle), brombærsnegle, solbærsnegle, tyttebærsnegle … De syrlige bær kræver ikke citron, men citronen giver et spark til milde bær som blåbær og brombær.

Se billeder step by step under opskriften.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Små blåbærsnegle med marcipan

Desserter og kager, Morgenmad og brunch

Til dejen skal du bruge:

  • 5 g gær (har du travlt - tag 25 g)
  • 1,5 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 260 g hvedemel
  • 50 g smør

Til blåbærremoncen skal du bruge:

  • 125 g blåbær (gerne fra frost)
  • 50 g sukker
  • 2 spsk citronsaft
  • 75 g marcipan
  • 50 g blødt smør
  • Fintrevet skal af 1/2 citron

Blåbærglasur til pynt:

  • 20 g blåbær
  • Flormelis

Sådan laver du dejen:

  1. Opløs gæren i vandet, og rør dejen sammen på maskine – uden smørret i første omgang. Ælt til dejen er helt jævn og lidt tung i det.

  2. Skær smørret i tern, og tilsæt det. Rør igen til dejen er helt jævn, og til den slipper skålen – nu er den også blødere. Sæt den til at hæve en times tid ved stuetemperatur. Dæk så dejen, og sæt den koldt (5-8 grader) til i morgen. Hvis du har brugt ekstra gær – spring koldhævning over.

Sådan laver du remoncen:

  1. Kog blåbærrene op med sukker og citronsaft. Lad det simre nogle minutter, mens du rører jævnligt, til det ligner syltetøj. Sæt det koldt.

  2. Riv marcipanen, og rør den med det bløde smør. Tilsæt blåbærkompotten (kold!) og citronskal, og rør remoncen jævn. Du kan også lave remoncen i minihakker eller foodprocessor.

Sådan laver du blåbærsneglene:

  1. Rul dejen ud til ca. 30 x 50 cm, og fordel remoncen ovenpå. Rul den sammen på den lange led.

  2. Skær den lange pølse i stykker på ca. 4 cm, og sæt dem i muffinformene. Lad dem hæve en times tid. Tænd ovnen på 200 grader varmluft et kvarter før, du vil bage.

  3. Bag dine blåbærsnegle i 12-15 minutter, til de er lysebrune. Lad dem køle af på en bagerist.

  4. Pynt med flormelis eller blåbærglasur: Blend lidt blåbærmarmelade med flormelis, til du har en tyk glasur. Fordel den på sneglene enten med en teske eller en sprøjtepose. Se billede nedenfor.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Blåbærsnegle i muffinformeBlåbærsnegle i muffinformeBlåbærsnegle i muffinformeBlåbærsnegle i muffinforme

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.