Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Blåbærsnegle i muffinforme

Små blåbærsnegle med marcipan

Antal 12 stk.
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Hævetid 10 timer
Samlet 10 timer 57 minutter

Ingredienser

Til dejen skal du bruge:
  • 5 g gær (brug 25 g, hvis du vil bage i dag)
  • 1,5 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 260 g hvedemel
  • 50 g smør
Til blåbærremoncen skal du bruge:
  • 125 g blåbær (gerne fra frost)
  • 50 g sukker
  • 1 citron (skal + 2 spsk saft)
  • 75 g marcipan
  • 50 g smør (stuetemperatur)
Blåbærglasur til pynt:
  • 20 g blåbær
  • flormelis

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du dej til blåbærsnegle:
  • Opløs gæren i vandet, og rør det sammen med mælk, æg, mel, kardemomme, sukker og salt på maskine – uden smørret i første omgang. Ælt til dejen er helt jævn og lidt tung i det.
  • Skær smørret i tern, og tilsæt det. Rør igen til dejen er helt jævn, og til den slipper skålen – nu er den også blødere. Sæt den til at hæve en times tid ved stuetemperatur. Dæk så dejen, og sæt den koldt (5-8 grader) til i morgen. Hvis du har brugt ekstra gær – spring koldhævning over.
Sådan laver du remonce til blåbærsnegle:
  • Riv citronskal, og pres citronsaft. Kog blåbærrene op med sukker og citronsaft. Lad det simre nogle minutter, mens du rører jævnligt, til det samler sig til kompot. Sæt det koldt.
  • Riv marcipanen, og rør den med det bløde smør. Tilsæt blåbærkompotten (kold!) og citronskal, og rør remoncen jævn. Du kan også lave remoncen i minihakker eller foodprocessor.
Sådan laver du blåbærsneglene:
  • Blåbærsnegle i muffinforme
    Rul dejen ud til ca. 30 x 46 cm, og fordel remoncen ovenpå. Rul den sammen på den lange led. Den strækker sig lidt, så du har i hvert fald 48 cm.
    (Hvis du laver dobbelt portion, rul ud to gange).
  • Blåbærsnegle i muffinforme
    Skær den lange pølse i stykker på ca. 4 cm (en portion giver 12 stk.), og sæt dem i muffinformene. Lad dem hæve en times tid. Tænd ovnen på 200 grader varmluft et kvarter før, du vil bage.
    Tip: Du kan også sætte dem tæt i en lille bradepande 3*4 stk., hvis du foretrækker det.
  • Bag dine blåbærsnegle i 12-15 minutter, til de er lysebrune. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Blåbærsnegle i muffinforme
    Pynt med flormelis eller blåbærglasur: Blend lidt blåbærmarmelade med flormelis, til du har en tyk glasur. Fordel den på sneglene enten med en teske eller en sprøjtepose. Se billede nedenfor.