Proteinrigt hvedemel er i min verden hvedemel med mindst 12 g protein pr. 100 g. Protein er forudsætningen for udviklingen af gluten – og dermed både en elastisk dej og luftigt brød. Jeg vælger altid proteinrigt mel til bagværk med gær og surdej.
Opløs gæren i vandet, og rør det sammen med mælk, æg, mel, kardemomme, sukker og salt på maskine – uden smørret i første omgang. Ælt til dejen er helt jævn og lidt tung i det.
Skær smørret i tern, og tilsæt det. Rør igen til dejen er helt jævn, og til den slipper skålen – nu er den også blødere. Sæt den til at hæve en times tid ved stuetemperatur. Dæk så dejen, og sæt den koldt (5-8 grader) til i morgen. Hvis du har brugt ekstra gær – spring koldhævning over.
Sådan laver du remonce til blåbærsnegle:
Riv citronskal, og pres citronsaft. Kog blåbærrene op med sukker og citronsaft. Lad det simre nogle minutter, mens du rører jævnligt, til det samler sig til kompot. Sæt det koldt.
Riv marcipanen, og rør den med det bløde smør. Tilsæt blåbærkompotten (kold!) og citronskal, og rør remoncen jævn. Du kan også lave remoncen i minihakker eller foodprocessor.
Sådan laver du blåbærsneglene:
Rul dejen ud til ca. 30 x 46 cm, og fordel remoncen ovenpå. Rul den sammen på den lange led. Den strækker sig lidt, så du har i hvert fald 48 cm.(Hvis du laver dobbelt portion, rul ud to gange).
Skær den lange pølse i stykker på ca. 4 cm (en portion giver 12 stk.), og sæt dem i muffinformene. Lad dem hæve en times tid. Tænd ovnen på 200 grader varmluft et kvarter før, du vil bage. Tip: Du kan også sætte dem tæt i en lille bradepande 3*4 stk., hvis du foretrækker det.
Bag dine blåbærsnegle i 12-15 minutter, til de er lysebrune. Lad dem køle af på en bagerist.
Pynt med flormelis eller blåbærglasur: Blend lidt blåbærmarmelade med flormelis, til du har en tyk glasur. Fordel den på sneglene enten med en teske eller en sprøjtepose. Se billede nedenfor.