Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Rabarberscones - friske scones med rabarber

Elsker du rabarber, og elsker du scones? Så er der ikke noget at betænke sig på. De her rabarberscones forsvandt i hvert fald som dug for den klare forårssol, da de blev serveret til en brunch. Friske og ikke for søde.

Rabarberscones er ikke for søde

Scones er et klassisk stykke engelsk bagværk, og de er allerbedst, når de er helt friske. Knitrende sprøde udenpå, luftige, bløde og delt i fine lag indeni. Ikke så søde som kage, men absolut heller ikke sunde som brød!

Spis dine rabarberscones lige, som de er. Måske til en kop afternoon tea – eller som vi gjorde: Til brunch.

Rabarberscones - friske scones med rabarber

Opskrift på rabarberscones - friske scones med rabarber

Brød og boller, Desserter og kager

Rækker til: 10 (store)

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 170 g smør, frosset i ét stykke
  • 275 g mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 125 g creme fraiche
  • ½ tsk vanillepulver
  • 2 store æg
  • 3 dl rensede, udskårne rabarber
  • ekstra creme fraiche til at pensle med
  • rørsukker eller tesukker til drys

Sådan gør du:

  1. Læg smørret i fryseren, mindst et par timer.

  2. Bland mel, bagepulver, sukker og vaniljepulver i en stor skål. Pisk creme fraiche og æg sammen i en anden skål.

  3. Riv smørret groft på et rivejern, og bland det sammen med melet. Du skal ikke ælte, bare blande.

  4. Tilsæt æggeblandingen. Brug en stor ske, og fold forsigtigt dejen sammen. Den smuldrer stadig en del.

  5. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og saml den med hænderne. Ælt så lidt som muligt!

  6. Rul dejen ud til ca. 30 * 30 cm. Fold en tredjedel af dejen ind fra højre, derefter fra venstre. Fold nu fra oven og fra neden – så har du en firkant på ca. 10 * 10 cm i 9 lag. Læg den i fryseren i ca. 10 minutter.

  7. Imens – rens og hak rabarberne i små stykker.

  8. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  9. Rul nu igen dejen ud til 30 * 30 cm. Fordel rabarberstykker over – helt ud til siderne.

  10. Rul dejen sammen som roulade, og læg den med samlingen nedad. Tryk den flad og stræk den en smule, så dejen bliver ca. 35 * 10 cm.

  11. Skær dejen ud i 5 lige store stykker. Skær dem over diagonalt, så du får trekantede scones. Læg dem på bagepapir på en bageplade.

  12. Pensl med creme fraiche, og drys med sukker.

  13. Bag dine rabarberscones i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle 5-10 minutter, før du serverer.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip: Scones skal ikke æltes!

Hemmeligheden bag de bedste scones er, at de næsten ikke skal æltes.

Når smørret kommer i kontakt med hænderne, smelter det, og det vil jeg gerne undgå. Derfor er tricket til fine lagdelte scones:

  • Læg smørret i fryseren, og riv det groft.
  • Bland dejen med en ske – ikke med hænderne.
  • Saml dejen hurtigt med hænderne. Ælt så lidt som muligt.
  • Frys dejen mellem første og anden foldning.

Det tager lige lidt ekstra tid, men det er nemt. Og meget taknemmeligt :-)

Rabarberscones - friske scones med rabarber

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.