Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rabarberscones - friske scones med rabarber

Rabarberscones - sommerscones med rabarber

Antal 10 stk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Køletid 10 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

  • 170 g smør (frosset i ét stykke)
  • 275 g mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 125 g creme fraiche
  • ½ tsk vanillepulver
  • 2 æg
  • 150 g rabarber
  • ekstra creme fraiche til at pensle med
  • rørsukker eller tesukker til drys

Dine egne noter

Tilberedning

  • OBS! Husk at smørret skal være frosset i ét stykke.
  • Bland mel, bagepulver, sukker, salt og vaniljepulver i en stor skål. Pisk creme fraiche og æg sammen i en anden skål.
  • Riv smørret groft på et rivejern, og bland det sammen med melet. Du skal ikke ælte, bare blande.
  • Tilsæt æggeblandingen. Brug en stor ske, og fold forsigtigt dejen sammen. Den smuldrer stadig en del.
  • Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og saml den med hænderne. Ælt så lidt som muligt!
Fremgangsmåden herfra passer til én portion!
  • Rul dejen ud til ca. 30 * 30 cm. Fold en tredjedel af dejen ind fra højre, derefter fra venstre. Fold nu fra oven og fra neden – så har du en firkant på ca. 10 * 10 cm i 9 lag. Læg den i fryseren i ca. 10 minutter.
  • Imens – rens og hak rabarberne i små stykker.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Rul nu igen dejen ud til 30 * 30 cm. Fordel rabarberstykker over – helt ud til siderne.
  • Rul dejen sammen som roulade, og læg den med samlingen nedad. Tryk den flad og stræk den en smule, så dejen bliver ca. 35 * 10 cm.
  • Skær dejen ud i 5 lige store ca. kvadratiske stykker. Skær dem over diagonalt, så du får trekantede scones. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
  • Pensl med creme fraiche, og drys med sukker.
  • Bag dine rabarberscones i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle 5-10 minutter, før du serverer.