Scan for at gå til opskrift
Rabarberscones - sommerscones med rabarber
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Køletid 10 minutter min
Samlet 45 minutter min
- 170 g smør (frosset i ét stykke)
- 275 g mel
- 1 spsk bagepulver
- 3 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 125 g creme fraiche
- ½ tsk vanillepulver
- 2 æg
- 150 g rabarber
- ekstra creme fraiche til at pensle med
- rørsukker eller tesukker til drys
OBS! Husk at smørret skal være frosset i ét stykke.
Bland mel, bagepulver, sukker, salt og vaniljepulver i en stor skål. Pisk creme fraiche og æg sammen i en anden skål.
Riv smørret groft på et rivejern, og bland det sammen med melet. Du skal ikke ælte, bare blande.
Tilsæt æggeblandingen. Brug en stor ske, og fold forsigtigt dejen sammen. Den smuldrer stadig en del.
Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og saml den med hænderne. Ælt så lidt som muligt!
Fremgangsmåden herfra passer til én portion!
Rul dejen ud til ca. 30 * 30 cm. Fold en tredjedel af dejen ind fra højre, derefter fra venstre. Fold nu fra oven og fra neden – så har du en firkant på ca. 10 * 10 cm i 9 lag. Læg den i fryseren i ca. 10 minutter.
Imens – rens og hak rabarberne i små stykker.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Rul nu igen dejen ud til 30 * 30 cm. Fordel rabarberstykker over – helt ud til siderne.
Rul dejen sammen som roulade, og læg den med samlingen nedad. Tryk den flad og stræk den en smule, så dejen bliver ca. 35 * 10 cm.
Skær dejen ud i 5 lige store ca. kvadratiske stykker. Skær dem over diagonalt, så du får trekantede scones. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
Pensl med creme fraiche, og drys med sukker.
Bag dine rabarberscones i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle 5-10 minutter, før du serverer.