Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Rabarbermuffins er muffins, som jeg elsker dem: Søde, bløde muffins med små syrlige indslag. Bær. Frugt. Eller som her – faktisk en grønsag. Ja, det kunne jeg læse mig til: Rabarber er en grønsag, men det skal nu ikke skille os ad.

Og hvad smager særlig fantastisk sammen med rabarber? Hvis du spørger mig, to ting: Marcipan. Og citronskal. Så det er lige præcis det, rabarberne har fået selskab af i de her muffins. Og dem kan du lynsnart få i ovnen.

Nem dej til rabarbermuffins – sådan:

  • Husk at  stille smør og æg frem på køkkenbordet først, så det får stuetemperatur. Så undgår du, at dejen skiller, og den er langt nemmere at røre sammen.
  • Imens: Gør rabarber klar, riv citronskal og skær marcipan i tern. Husk, at smagen i rabarberne især sidder længst nede, hvor de er mest røde, så vær forsigtig, når du trimmer dem. Fjern så lidt som muligt, og skyl dem grundigt. Skær stilkene i korte stykker, 1-2 cm.
  • Tænd ovnen og smør dine forme, så de er klar. Hvis du har gode silikoneforme, behøver du måske ikke at smøre dem. Du kan selvfølgelig også bruge forme af papir, bare vær opmærksom på, at de sjældent holder faconen særlig godt i ovnen. Og tænk over, om du kan undvære dem og spare lidt på ressourcerne der ;-)
  • Pisk sukker og smør – jeg bruger bare en håndmixer.
  • Sigt mel sammen med bagepulver, og tilsæt sammen med æg, citronskal og citronsaft. Pisk nu kun lige, til dejen er jævn.
  • Vend rabarberne i sammen med marcipanstykkerne – gem lidt røde rabarber til pynt.
  • Fordel dejen i formene. Portionen passer til 12 store muffins eller 16 lidt mindre.
  • Pynt med de sidste rabarber og med mandelflagerne.
  • Bag dem 25-35 minutter, alt efter størrelse

Hvordan vil du servere dine muffins?

Rabarbermuffins er allerbedst helt nybagte, når de lige er kølet af. Og hvordan vil du så servere dem?Som de er – tjek. Eller prøv bare et tyndt drys flormelis – lidt tryllestøv. 

Du kan også servere dem lune som dessert med en kugle vaniljeis, lidt flødeskum, creme fraiche eller en mix af lige dele flødeskum og græsk yoghurt, rørt op med lidt vaniljesukker.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rabarbermuffins med marcipan

Desserter og kager

Rækker til: 10-16 stk.

Tilberedning: 15-20 minutter

Du skal bruge:

  • 200 g smør (blødt, stuetemperatur)
  • 200 g sukker
  • 4 æg (stuetemperatur)
  • 200 g mel
  • 1 økologisk citron, 3 spsk saft og fintrevet skal
  • 1 tsk bagepulver
  • 300 g rabarber (friske eller fra frost)
  • 100 g marcipan
  • Mandelflager til pynt (evt.)

Sådan gør du:

  1. Start med at finde æg og smør frem, så det får stuetemperatur.

  2. Imens: Rens rabarberne og skær dem i små stykker, 1-2 cm.

  3. Hak marcipanen i tern – størrelse efter smag.

  4. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

  5. Smør formene godt.

  6. Pisk sukker og smør godt sammen- en håndpisker er fint. Sigt mel og bagepulver, og tilsæt det sammen med æg og citron på én gang. Pisk igen, kun lige til dejen er jævn.

  7. Vend næsten alle rabarberstykkerne i (gem lidt til pynt), og tilsæt også marcipanternene.

  8. Fordel dejen i formene, og fordel de sidste rabarberstykker på toppen. Drys med mandelflager.

  9. Sæt dine rabarbermuffins i ovnen, og bag dem 25-35 minutter, efter størrelse. De skal blive gyldne og få lidt mere farve i kanten. Du kan også tjekke, at de er gennembagt: Stik en tandstikker eller strikkepind i en af kagerne – følger der blød dej med op, skal de have lidt mere.

  10. Lad dem køle lidt af, før du serverer.

     

    Se tips til servering ovenfor :-)

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Vil du hellere ha’ en rigtig marcipandej?

Rabarber kan møde marcipan på mange måder. Prøv for eksempel denne her tranebærkage – og bare skift tranebær ud med rabarber. Eller bag en rabarbertærte med frangipane.

Eller søger du verdens bedste rabarberdessert?

Min all time favorite rabarberdessert er mere i citrusgenren. En rabarbercrumble med ingefær og citrus – den må du heller ikke gå glip af, hvis du elsker rabarber.

En anden nem favorit er min rabarbertrifli med marcipancrunch!

Tip: Mandelflager

Jeg faldt pludselig over en pænt stor pose mandelflager i Netto – til bare 13 kroner. Hvis du er lige så heldig, men tænker: Dem får jeg ALDRIG brugt, så gem dem i fryseren. Her holder de længe, og du har altid god mandelpynt ved hånden.

Tip: Oxalsyre i rabarber

Måske har du hørt om én enkelt ulempe ved rabarber: De indeholder en hel del oxalsyre, som binder kalk og forhindrer, at kalken løber ud i blodbanen og over til knoglerne. I gamle dage ville man bruge nonoxal til at neutralisere oxalsyren, men hvis du ikke ligefrem lever af rabarbersuppe,  så er det ikke et sundhedsmæssigt problem. Det kan du læse om her.

Men: Du kan også mærke oxalsyren på tænderne – syren bider simpelthen i dem, og det bryder jeg mig ikke så meget om. Derfor bruger jeg tit nonoxal, hvis jeg laver rabarberkompot eller rabarbersaft.

Imidlertid er det noget andet, når jeg bare bruger rabarber i muffins. Så små mængder – og godt camoufleret i muffin og marcipan – så har jeg ingen bekymringer. Det skulle da lige være, at mine muffins forsvinder alt for hurtigt!

PS. Blev dine rabarbermuffins gode?

Hvis du bager rabarbermuffins, vil jeg blive superglad for en kommentar i kommentarfeltet nedenfor. Var de gode? Savnede du noget? Gode ideer og ønsker modtages med kyshånd.

Er du på instagram, så kigger jeg også gerne med! Bare husk @muttionline – så iler jeg med et hjerte til dig.

Rabarbermuffins med marcipan og citron

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.