Scan for at gå til opskrift
Rabarbermuffins med marcipan
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Samlet 38 minutter min
- 250 g rabarber (friske eller fra frost)
- 75 g marcipan
- smør til formene
- 125 g smør (stuetemperatur)
- 125 g sukker
- 2 æg (stuetemperatur)
- 150 g mel
- 1 citron, økologisk (2 spsk saft og fintrevet skal)
- 1,5 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- mandelflager til pynt (evt.)
Husk, at æg og smør skal have stuetemperatur.
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker, 1-2 cm.
Hak marcipanen i tern – størrelse efter smag.
Riv citronskal, og pres saft.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Smør formene godt.
Pisk sukker og smør godt sammen, ca. 5 minutter. Sigt mel, bagepulver og natron, og tilsæt det sammen med æg og citron på én gang. Pisk igen, kun lige til dejen er jævn.
Vend næsten alle rabarberstykkerne i (gem lidt til pynt), og tilsæt også marcipanternene.
Fordel dejen i formene, og fordel de sidste rabarberstykker på toppen. Drys med mandelflager.
Sæt dine rabarbermuffins i ovnen, og bag dem ca. 18 minutter. De skal blive gyldne og få lidt mere farve i kanten. Du kan også tjekke, at de er gennembagt: Stik en tandstikker eller strikkepind i en af kagerne – følger der blød dej med op, skal de have lidt mere.
Lad dem køle ca. 5 minutter i formene, inden du vender dem ud (hvis du bruger en fast form).