Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rabarbermuffins med marcipan og citron

Rabarbermuffins med marcipan

Antal 12 stk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Samlet 38 minutter

Ingredienser

  • 250 g rabarber (friske eller fra frost)
  • 75 g marcipan
  • smør til formene
  • 125 g smør (stuetemperatur)
  • 125 g sukker
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 150 g mel
  • 1 citron, økologisk (2 spsk saft og fintrevet skal)
  • 1,5 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • mandelflager til pynt (evt.)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Husk, at æg og smør skal have stuetemperatur.
  • Rens rabarberne, og skær dem i små stykker, 1-2 cm.
  • Hak marcipanen i tern – størrelse efter smag.
  • Riv citronskal, og pres saft.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smør formene godt.
  • Pisk sukker og smør godt sammen, ca. 5 minutter. Sigt mel, bagepulver og natron, og tilsæt det sammen med æg og citron på én gang. Pisk igen, kun lige til dejen er jævn.
  • Vend næsten alle rabarberstykkerne i (gem lidt til pynt), og tilsæt også marcipanternene.
  • Fordel dejen i formene, og fordel de sidste rabarberstykker på toppen. Drys med mandelflager.
  • Sæt dine rabarbermuffins i ovnen, og bag dem ca. 18 minutter. De skal blive gyldne og få lidt mere farve i kanten. Du kan også tjekke, at de er gennembagt: Stik en tandstikker eller strikkepind i en af kagerne – følger der blød dej med op, skal de have lidt mere.
  • Lad dem køle ca. 5 minutter i formene, inden du vender dem ud (hvis du bruger en fast form).