Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Nem gulerodskage med citron og banan low-3Egentlig havde jeg planlagt en påskeferie med gæster, gulerodskage og Netflix i sommerhuset. Men påsken var ikke enig!

Gæsterne ville gerne komme. Men den nye internetudbyder havde sendt en defekt router, så intet net og ingen Netflix.

Min netop overståede snue blev afløst af halsbetændelse. Host og på med uldtæppet.

Og på bordet lå to overmodne bananer.

Dér skulle slaget slås!

Da jeg hverken kunne gøre noget ved internetforbindelsen eller halsbetændelsen, måtte bananerne stå for skud. De kom i min gulerodskage. Ha. Så ku’ det lære det.

Endelig fik jeg en lille succes på den slunkne påskeferiekonto!

For at give gulerodskagen lidt forårspræg (mens det sneede derude), fik den også en citron, og det blev den på ingen måde ringere af.

På toppen selvfølgelig den uimodståelige frosting, også med citron. Og C-vitaminer ;-)

Nem gulerodskage med citron og bananEn lidt grovere gulerodskage

Som altid skulle jeg også eksperimentere lidt med melet. Ikke bare hvidt mel. Denne gang blev det hvad sommerhusskabet gemte, og der er altid havregryn.

Du kan sagtens bage kagen bare med hvedemel, men den får lidt mere bid (og fibre og den slags), hvis du bruger havregryn. Min erfaring siger også, at havregryn holder godt på fugten i bagværket.

Nå, nok om den påske, som da heldigvis fik en ende.

Opskrift på nem gulerodskage med citron og banan

Desserter og kager

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 35-50 minutter

Til gulerodskagen skal du bruge:

  • 3 æg
  • 125 g muscovadosukker
  • 150 g fint revet gulerod
  • 2 modne bananer, mosede
  • 1,5 dl rapsolie
  • 100 g fine havregryn
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • saft og fintrevet skal af 1 citron
  • 75 g valnødder, groft hakkede

Til frostingen skal du bruge:

  • 150 g flødeost
  • 50 g smør
  • 200 g flormelis
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • revet skal af 1 citron (gem lidt til pynt)
  • Evt. pæne valnødder til pynt

Husk også:

  • En bageform/bradepande på ca. 20 x 30 cm eller en springform

Sådan gør du:

  1. Kagen først: Riv gulerod og citron, pres saften af citronen, mos bananerne og hak valnødderne.
  2. Beklæd din form med bagepapir. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  3. Pisk alle ingredienser til dejen sammen, og hæld dejen i formen. Bag den 35-40 minutter (bradepande), ca. 50 minutter (springform). Tjek med en gaffel eller tandstikker, at kagen er gennembagt. Lad den køle af på en bagerist.
  4. Når kagen er helt kold, lav frostingen: Riv citronen fint og rør frostingen sammen, enten med håndpisker eller i hånden. Fordel frostingen på kagen, pynt med citronskal eller valnødder - og server!

Tip om sukker i din gulerodskage

Egentlig kan du bruge lige den slags sukker, du har i skabet. Det skal der nok komme en gulerodskage ud af (altså, hvis du bruger gulerødder). Men sukker er ikke bare sukker, og her får du lige mit smagshierarki over sukker:

  • Hvidt sukker – det er bare sødt. Fint i fx vaniljekranse, der hellere skal smage af vanilje end andre krydderier.
  • Rørsukker – lidt mere aromatisk. Bruger jeg til alt, hvor sukkersmagen ikke skal dominere.
  • Farin – en blanding af sukker og rørsukkersirup. Lidt mere krydret og en god klassiker i danske julesmåkager, honningkage og den slags.
  • Lys muscovado – aromatisk sukker med  karamelsmag. Den bruger jeg typisk i stedet for farin, hvis jeg skal flotte mig lidt.
  • Mørk muscovado – knald på smagen og nærmest et strejf af lakrids!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *