
Citronlagkage med brombær er en skøn kombination af syrlig citron, syrlige bær og søde lagkagebunde – lagt sammen med en fløjlsblød mascarponecreme og lemon curd.
Bag en hel citronkage – og del i lagkagebunde
Jeg bager lagkagebunde som én kage og deler den i bunde, når den er kølet af. Men sådan en kage har det med at blive buet i toppen, fordi kagen bliver gennembagt først i kanten, og så bliver ved at hæve på midten.
Det vil jeg ikke ha’. Derfor bruger jeg mit hjemmefoldede bagebælte. Easy peasy – det gør du sådan her:
Tag et (gerne slidt) viskestykke, og fold det, så det passer i højden til springformen. Gør det vådt, og vrid det op. Bind det så rundt om springformen med en snor, viklet et par gange rundt.
Det våde viskestykke holder temperaturen nede i kanten, så hele kagen kan hæve mere harmonisk. Og det bliver lettere at skære 3 flade bunde, når lagkagen er bagt.

Lagkage til babyshower – og fødselsdag
Kagen blev bagt første gang til min datters babyshower – et koncept, jeg er for gammel til rigtig at overgive mig til, og selvom hun ved, hun får en pige, har jeg det lidt stramt med alt det lyserøde. Måske er jeg bare alt for woke (eller bange for ikke at være det)?
Anyways, kagen kan vel nok fortolkes som en kage til mit første barnebarn, som altså rent biologisk er af hunkøn. Og da det lille væsen valgte at komme til verden en tidlig søndag morgen, fik jeg anledning til at bage lagkagen igen – en fødselsdagslagkage med nul lys.
Og det er ikke første gang, jeg bager den slags lagkage med nul lys. Min egen yngste datter er født kort efter midnat, så efter en kort nat stod jeg op og bagte denne her lagkage. God tradition, men nok bedre at få en lagkage leveret end at stå op og bage den selv … trods alt.

Andre lagkager?
Det er ikke altid, det lykkes, men jeg forsøger at få bagt en lagkage til min egen fødselsdag hvert år – og det er min chance for at opfinde og afprøve en ny kombination. Det er ikke dem alle, der kommer på bloggen, men der ligger nogle stykker efterhånden. Så du kan måske også overveje:



Hey, nu fik du mig jo til at lave 🍋 lemon curd. Nøj, det smager godt!
Jeg endte med at blende alle brombærrene og passere dem gennem en sigte, min svigermor og jeg er enige om, at brombærkerner er noget stads. Måske havde jeg ikke behøvet at passere det, men for en sikkerheds skyld (og kun en halv portion).
Faktisk lækker kage med en elegant balance mellem det syrlige og det søde🎯
Hjemmelavet lemon curd – det har jeg endnu til gode! Tak for tip om glasuren, det er nu tilføjet i opskriften. Og dejligt at høre, at du også synes, den rammer balancen mellem det søde og det syrlige. Kh Bodil
Hejsa – tror du den holder sig ok, hvis man laver den dagen inden, den skal serveres? Overvejer at bruge den til dåbskage…
Hej Natali, det kan du godt! Måske vent med at pynte den til på dagen, hvis du kan. Bare sæt den i køleskabet. God fornøjelse :-) Kh Bodil