Opskrift på lagkage med brombær og chokoladebunde
Brombærlagkage med chokoladebunde er en ekstra smagfuld lagkage med en lækker brombærmousse. Og den var svaret, da vi fik en overflod af brombær fra min søster, og vi skulle holde fødselsdag i huset.
Brombær kan noget sammen med chokolade (og fløde), så jeg valgte at gå med chokoladebundene og en skøøøn brombærmousse, der faktisk også bare kan spises i sig selv. Men så er der jo ikke en lagkage.
Lagkage med brombær giver en lang opskrift. Men bare rolig. Det er altså ikke så besværligt, som den lange opskrift kan friste dig til at tro …
Hvis du bager bundene i forvejen, er det ekstra nemt på dagen.
Brombærlagkage med bagebælte – og uden buet top!
For at få tre nogenlunde flade lagkagebunde har jeg brugt et bagebælte – det er nemmere, end det lyder! Og det kræver ikke særligt udstyr, du ikke har i huset.
Sagen er, at når du bager lagkagen i en springform, får dejen hurtigt varme i siderne, så den stivner først i kanten. Det betyder også, at når kagen så hæver videre i ovnen, hæver den mest på midten. Og det gør, at den øverste bund har tendens til at blive meget buet.
Derfor: Brug et bagebælte. I mit tilfælde var det bare et viskestykke, jeg foldede, så det passede til højden på springformen, gjorde det vådt, og vred det op. Det bandt jeg om springformen med en snor, viklet et par gange rundt.
Det våde viskestykke holder temperaturen nede i kanten, så hele kagen kan hæve mere harmonisk. Og det bliver lettere at skære 3 ensartede flade bunde, når lagkagen er bagt.
OBS!
Jeg anbefaler, at du fjerner bagebæltet efter ca. en halv time, så du er sikker på, kagen bliver gennembagt i kanten.
Bemærk, at når du bruger bagebælte, får kagen typisk lidt længere bagetid.
Tip: Øh, hvordan bliver chokoladekagen til 3 chokoladebunde??
Sådan: Skær først en rille hele vejen rundt der, hvor du gerne vil have, bundene skal dele. Det gør du to steder, så du får 3 ca. lige tykke bunde. Tag så et stykke sytråd (ca. 80 cm), og træk det ind i rillen hele vejen rundt. Du krydser de to ender og trækker til – vupti, tråden skærer kagen igennem. Det gør du først i den ene rille, så i den anden, og du har 3 bunde.
Tip: Solbær i stedet for brombær
Hvis du hellere vil bruge solbær, kan du sagtens gøre det. Du skal evt. bruge mere sukker, og du kan udelade citronsaft.
Kan man si kernerne fra og isåfald…hvor mange g skal man så bruge for at få nok til moussen?
Hej Sus, det er en god idé, som jeg desværre ikke har prøvet – men jeg er da helt sikker på, du kan gøre det. Bedste bud er ca. 300 g brombær. Håber det bliver godt :-) Kh Bodil