Scan for at gå til opskrift
Brombærlagkage med chokoladebunde
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 55 minutter min
Køletid 2 timer t
Samlet 3 timer t 40 minutter min
Chokoladelagkagebunde - du skal bruge:
- 200 g smør (stuetemperatur)
- 200 g rørsukker
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 5 spsk kakao
- 4 æg (stuetemperatur)
- 4 spsk fløde (stuetemperatur)
Brombærmousse - du skal bruge:
- 250 g brombær (evt. fra frost)
- 3 spsk sukker
- 1 citron (3 spsk citronsaft)
- 4 blade husblas
- 1 æggehvide (pasteuriseret)
- 2 dl piskefløde
- 3 spsk brombærlikør (evt.)
Chokoladetop og pynt - du skal bruge:
- 100 g mørk chokolade
- 1 spsk smør
- 2 spsk kogende vand
- mandelsplitter
- friske brombær (til pynt)
Beklæd en springform med bagepapir, og giv den et bagebælte på.Tip: Se instruktion om bagebælte nedenfor. Tænd ovnen på 140 grader varmluft.
Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt så de øvrige ingredienser på én gang, og pisk, til dejen er jævn. Ikke for længe. (Dette er kun muligt, når alle ingredienser har stuetemperatur).
Hæld dejen i formen, og bag i 55-60 minutter. Test, at der ikke følger dej med op, når du prikker i den. Så er den færdig.Tip: Hvis du bruger bagebælte – så husk også at tjekke, at kagen er færdigbagt i kanten. Sæt formen på en bagerist, og lad den køle af 5-10 minutter, inden du lister kagen ud, så den kan køle helt af.
Brombærmousse - sådan gør du:
Vend brombærrene med sukker og citron, og blend med en stavblender. Læg husblas i koldt vand, til den er helt blød og slatten. Lad så vandet dryppe lidt af, og læg husblassen i en gryde – varm f-o-r-s-i-g-t-i-g-t op, til den smelter. Rør den godt rundt i brombærrene, smag til med citronsaft og evt. likør, og sæt det på køl.
Imens: Pisk først æggehvide og derefter fløde stiv. Når brombærblandingen begynder at stivne, vender du først flødeskum og til sidst æggehvider i. Bevar luften i moussen så vidt muligt. Sæt på køl igen, til den sætter sig.
Sådan lægger du chokoladelagkagen sammen:
Del kagen i 3 bunde (se instruktion nedenfor).
Fordel halvdelen af moussen på den nederste bund. Læg den mellemste bund på, og fordel den anden halvdel af moussen her, inden du lægger toppen på. HVIS du synes, moussen flyder lidt for meget ud, så sæt den på køl med første lag, inden du tilføjer det næste. Sæt på køl igen, inden du lægger toppen på. Og til sidst, inden servering: Tag en kniv og smør den udflydende mousse ind omkring kagen. Er der for meget, kan du jo blive nødt til at smage lidt på den …
Sådan lægger du chokoladelagkagen sammen:
Rist mandelsplitterne på en tør pande, hvis du bruger.
Hak chokoladen, og smelt den i vandbad (to metalskåle inden i hinanden. Der er kogende vand i den store, og du sætter den lille indeni og smelter chokoladen her. Du kan også bruge to gryder inden i hinanden). Tilsæt smør og kogende vand, og rør godt rundt, til massen er blank.
Smør chokoladeblandingen på toppen, og pynt evt. med mandelsplitter og flotte, friske brombær. Sæt kagen på køl, til den skal spises.