Ramsløgpulver er et fint dekorativt element til din mad, og det giver samtidig en delikat smag af ramsløg. Det er tilmed nemt at lave! Lidt tålmodighed – så lykkes det.
Sådan laver du ramsløgpulver – trin for trin:
- Pluk ramsløg
- Skyl bladene grundigt, bedst i en balje, så du ikke får skovbund i dit ramsløgpulver
- Dup bladene tørre med et rent viskestykke
- Bred dem ud på i ét lag en bagerist eller bageplade (bagepapir ingen fordel)
- Giv dem ca. to timer ved 50 grader
- Brug en kombination af morter, minihakker og til sidst en fin sigte til at findele bladene til pulver.
Tips til at tørre ramsløg i ovn
Når du tørrer ramsløg i ovnen, er det vigtigt, du holder en lav temperatur på højst 50 grader. Hvis ramsløgene får det varmere, vil du miste den smukke, næsten ir-grønne farve, og pulveret bliver mørkere. Du kan godt tørre ramsløgene ved helt ned til 35 grader, så tager det blot længere tid.
Vær omhyggelig med at brede bladene ud i ét lag. Ellers tager det væsentlig længere tid i ovnen.
Når ramsløgene har ligget i ovnen i et par timer, er de så tørre, at de rasler. Men stilkene vil stadig være lidt bløde (og fugtige). Derfor skal du regne med at pille stilkene fra i processen. Lidt pillearbejde, men en fin sigte er en god hjælp.
Ramsløgpulver til pynt
Ramsløgpulveret passer rigtig godt til nogle af forårets lette retter, fx en enkel forret med rygeostcreme og asparges – eller bare til rygeostcreme serveret som dip til forårets friske, sprøde grønsager. Prøv med fx agurkestave, gulerodsstave, bladselleristave og radiser.