
Chokolademousse med appelsin er en lidt friskere version af verdens bedste dessert: Chokolademousse. Cremet og lækker – og med passionsfrugt i bunden.
Chokolademousse med appelsin – en syrlig twist
Kender du det – at en hel dessert af chokolade kan blive lidt overvældende? Nå, måske ikke, men for mig bliver desserten endnu bedre, når den får en syrlig twist. Og det får den her:
Selve chokolademoussen får både appelsinsaft og lidt appelsinskal. Og i bunde af glasset får den en halv passionsfrugt. Faktisk er passionsfrugt den ingrediens, der oftest får mig til at vælge en dessert på et dessertkort – så aromatisk og samtidig frisk og syrlig. Mmm. Og altså et godt match til chokoladen.
Tips – chokolademousse med variation
Chokolademousse med appelsin kan hurtigt blive chokolademousse med andre ting – prøv for eksempel:
- I stedet for appelsinsaften tager du 2 spsk knaldstærk espresso (den skal være kold) og 2 spsk cognac
- Pynt med andre friske bær og kakaonibs
- Pynt med lidt flødeskum og drys med smuttede, ristede, hakkede mandler på. Faktisk ret godt.
- Eller du kan bruge chokolademoussen som topping på en brownie!
Portionerne er ikke store, men det skal de heller ikke være! Pyh …