Chokolademousse med appelsin er en lidt friskere version af verdens bedste dessert: Chokolademousse. Cremet og lækker – og med passionsfrugt i bunden.
Chokolademousse med appelsin – en syrlig twist
Kender du det – at en hel dessert af chokolade kan blive lidt overvældende? Nå, måske ikke, men for mig bliver desserten endnu bedre, når den får en syrlig twist. Og det får den her:
Selve chokolademoussen får både appelsinsaft og lidt appelsinskal. Og i bunden af glasset får den en halv passionsfrugt. Faktisk er passionsfrugt den ingrediens, der oftest får mig til at vælge en dessert på et dessertkort – så aromatisk og samtidig frisk og syrlig. Mmm. Og altså et godt match til chokoladen.
Hvilken chokolade til chokolademousse?
Det er jo ligesom chokoladen, der bærer desserten, så jeg anbefaler, at du giver den gas med den bedste chokolade, du kan finde. Jeg vil allerhelst finde den helt mørke fra Callebaut (reklamelink). 70,5 % kakaotørstof – så får du altså noget smag for pengene. Som de siger: En solid bund af ristede kakaobønner, skønne bitre noter og friske, frugtige noter. Perfekt til chokolademousse.
Tips – chokolademousse med variation
Chokolademousse med appelsin kan hurtigt blive chokolademousse med andre ting – prøv for eksempel:
- I stedet for appelsinsaften tager du 2 spsk knaldstærk espresso (den skal være kold) og 2 spsk cognac
- Pynt med andre friske bær og kakaonibs
- Pynt med lidt flødeskum og drys med smuttede, ristede, hakkede mandler på. Faktisk ret godt.
- Eller du kan bruge chokolademoussen som topping på en brownie!
Portionerne er ikke store, men det skal de heller ikke være! Pyh …