Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Chokolademousse med appelsin er en lidt friskere version af verdens bedste dessert: Chokolademousse. Cremet og lækker – og med passionsfrugt i bunden.

Chokolademousse med appelsin – en syrlig twist

Kender du det – at en hel dessert af chokolade kan blive lidt overvældende? Nå, måske ikke, men for mig bliver desserten endnu bedre, når den får en syrlig twist. Og det får den her:

Selve chokolademoussen får både appelsinsaft og lidt appelsinskal. Og i bunde af glasset får den en halv passionsfrugt. Faktisk er passionsfrugt den ingrediens, der oftest får mig til at vælge en dessert på et dessertkort – så aromatisk og samtidig frisk og syrlig. Mmm. Og altså et godt match til chokoladen.

Tips – chokolademousse med variation

Chokolademousse med appelsin kan hurtigt blive chokolademousse med andre ting – prøv for eksempel:

  • I stedet for appelsinsaften tager du 2 spsk knaldstærk espresso (den skal være kold) og 2 spsk cognac
  • Pynt med andre friske bær og kakaonibs
  • Pynt med lidt flødeskum og drys med smuttede, ristede, hakkede mandler på. Faktisk ret godt.
  • Eller du kan bruge chokolademoussen som topping på en brownie!

Portionerne er ikke store, men det skal de heller ikke være! Pyh …

Opskrift på chokolademousse med appelsin og passionsfrugt

Desserter og kager

Rækker til: 8

Forberedelse: 1 time

Til ckokolademoussen skal du bruge:

  • 125 g god mørk chokolade
  • 100 g pasteuriseret æggeblomme
  • 75 g sukker
  • 1 dl pasteuriseret æggehvide
  • 1 spsk sukker
  • saft og skal af 1/2 økologisk appelsin
  • 1 dl piskefløde

Til servering skal du også bruge:

  • 4 passionsfrugter
  • friske blåbær
  • evt. et drys flormelis
  • 8 dessertglas

Sådan gør du:

  1. Det er det store skålorgie – frem med 4 skåle!

  2. Hak chokoladen groft og smelt den i vandbad: Kog lidt vand op i en lille gryde, og sæt en skål over, så den hænger på kanten uden at røre vandet. Put chokoladen i skålen, og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet.

  3. I skål 2: Pisk en luftig æggesnaps af æggeblommer og 75 g sukker.

  4. I skål 3: Pisk æggehviderne helt stive og seje med 1 spsk sukker.

  5. I skål 4: Pisk 1 dl fløde stiv, men ikke for stiv.

  6. Kom æggesnapsen i den smeltede chokolade, og rør, til massen er jævn. Tilsæt appelsinsaften og rør, til igen, til massen er jævn.

  7. Vend så den piskede fløde i chokoladeblandingen. Der skal vendes godt rundt – chokoladen har det med at lægge sig i bunden.

  8. Tag så 1/3 af æggehviden og vend den i chokoladeblandingen. Hæld så chokoladeblandingen over i de sidste æggehvider. Vend rundt – ikke piske! – så du bevarer den luftige konsistens.

  9. Hvis du vil bruge en sprøjtepose til at arrangere chokolademoussen i dine glas, så skrab moussen over i sprøjteposen nu. Du kan opbevare den på køl, til du serverer.

  10. Skrab kødet fra 1/2 passionsfrugt ned i bunden af hvert dessertglas. Fordel chokolademoussen ovenpå, og pynt med blåbær. Giv dem evt. et lille drys flormelis umiddelbart før, du serverer.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Ckokolademousse med appelsin og passionsfrugt

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.