Scan for at gå til opskrift
Chokolademousse med appelsin og passionsfrugt
Forb. tid 35 minutter min
Til ckokolademoussen skal du bruge:
- 65 g god mørk chokolade (reklamelink)
- 50 g pasteuriseret æggeblomme
- 40 g sukker
- ½ dl pasteuriseret æggehvide
- ½ spsk sukker
- ½ appelsin (økologisk, skallen)
- ½ dl piskefløde
Til servering skal du også bruge:
- 2 passionsfrugter
- friske blåbær
- flormelis (evt.)
Det er det store skålorgie – frem med 4 skåle!
Hak chokoladen groft og smelt den i vandbad: Kog lidt vand op i en lille gryde, og sæt en skål over, så den hænger på kanten uden at røre vandet. Put chokoladen i skålen, og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet.
I skål 2: Pisk en luftig æggesnaps af æggeblommer og 40 g sukker.
I skål 3: Pisk æggehviderne helt stive og seje med ½ spsk sukker.
I skål 4: Pisk fløden stiv, men ikke for stiv.
Kom æggesnapsen i den smeltede chokolade, og rør, til massen er jævn. Tilsæt appelsinsaften og rør, til igen, til massen er jævn.
Vend så den piskede fløde i chokoladeblandingen. Der skal vendes godt rundt – chokoladen har det med at lægge sig i bunden.
Tag så 1/3 af æggehviden og vend den i chokoladeblandingen. Hæld så chokoladeblandingen over i de sidste æggehvider. Vend rundt – ikke piske! – så du bevarer den luftige konsistens.
Hvis du vil bruge en sprøjtepose til at arrangere chokolademoussen i dine glas, så skrab moussen over i sprøjteposen nu. Du kan opbevare den på køl, til du serverer.
Skrab kødet fra 1/2 passionsfrugt ned i bunden af hvert dessertglas. Fordel chokolademoussen ovenpå, og pynt med blåbær. Giv dem evt. et lille drys flormelis umiddelbart før, du serverer.