Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Chokolademousse med appelsin og passionsfrugt

Chokolademousse med appelsin og passionsfrugt

Antal 4 personer
Forb. tid 35 minutter

Ingredienser

Til ckokolademoussen skal du bruge:
  • 65 g god mørk chokolade (reklamelink)
  • 50 g pasteuriseret æggeblomme
  • 40 g sukker
  • ½ dl pasteuriseret æggehvide
  • ½ spsk sukker
  • ½ appelsin (økologisk, skallen)
  • ½ dl piskefløde
Til servering skal du også bruge:
  • 2 passionsfrugter
  • friske blåbær
  • flormelis (evt.)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Det er det store skålorgie – frem med 4 skåle!
  • Hak chokoladen groft og smelt den i vandbad: Kog lidt vand op i en lille gryde, og sæt en skål over, så den hænger på kanten uden at røre vandet. Put chokoladen i skålen, og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet.
  • I skål 2: Pisk en luftig æggesnaps af æggeblommer og 40 g sukker.
  • I skål 3: Pisk æggehviderne helt stive og seje med ½ spsk sukker.
  • I skål 4: Pisk fløden stiv, men ikke for stiv.
  • Kom æggesnapsen i den smeltede chokolade, og rør, til massen er jævn. Tilsæt appelsinsaften og rør, til igen, til massen er jævn.
  • Vend så den piskede fløde i chokoladeblandingen. Der skal vendes godt rundt – chokoladen har det med at lægge sig i bunden.
  • Tag så 1/3 af æggehviden og vend den i chokoladeblandingen. Hæld så chokoladeblandingen over i de sidste æggehvider. Vend rundt – ikke piske! – så du bevarer den luftige konsistens.
  • Hvis du vil bruge en sprøjtepose til at arrangere chokolademoussen i dine glas, så skrab moussen over i sprøjteposen nu. Du kan opbevare den på køl, til du serverer.
  • Skrab kødet fra 1/2 passionsfrugt ned i bunden af hvert dessertglas. Fordel chokolademoussen ovenpå, og pynt med blåbær. Giv dem evt. et lille drys flormelis umiddelbart før, du serverer.