Egentlig skal der vel være en brownie til enhver årstid og enhver højtid? I hvert fald har jeg nu også en påskebrownie: En brownie med påskeæg.
Jeg har lavet den med små mandelæg, men kunne sagtens tænke mig at prøve med marcipanæg også. Og du kan jo prøve med dine yndlingspåskeæg.
Påskebrownie med krakeleret overflade
Det vigtige ved en brownie – er mange ting. Men i hvert fald: En god chokolade. Mindst 70 %, og smag på den. Hvis du ikke synes, det er en god chokolade, bliver brownien (desværre) derefter.
For at give brownien ekstra smag bruger jeg en blanding af rørsukker og farin. Du kan selvfølgelig også give den ekstra gas med muscovadosukker. Igen, smag på dit sukker og vælg det, du bedst kan li’.
Og så er der fremgangsmåden: Jeg smelter smørret helt blidt, tager det af varmen op lader chokoladen smelte i det. Mens det køler af, pisker jeg æg og de to slags sukker luftigt i omkring 4 minutter. Og så skal dejen vendes hurtigt sammen til sidst – bare til den er jævn.
Sidst, men ikke mindst, så er det jo en brownie – ikke en chokoladekage. Så den skal ikke bages for længe. Jeg bagte min i 32 minutter, og da trak min tandstikker stadig dej med op. Så bliver kagen blød og chewy, når den køler af – og den smelter i munden …
Andre slags brownie?
Hvis det ikke lige er sæson for påskeæg, så kan du også eksperimentere med andre typer topping. Hindbær. Nødder. Skumfiduser. Dumle. M&Ms. Pariserlinser. Alle mulige slags dragée.
Du kan også prøve en espressobrownie med chokoladeganache.
Eller en helt klassisk, fudgy brownie uden noget …