Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Egentlig skal der vel være en brownie til enhver årstid og enhver højtid? I hvert fald har jeg nu også en påskebrownie: En brownie med påskeæg.

Jeg har lavet den med små mandelæg, men kunne sagtens tænke mig at prøve med marcipanæg også. Og du kan jo prøve med dine yndlingspåskeæg.

Påskebrownie med krakeleret overflade

Det vigtige ved en brownie – er mange ting. Men i hvert fald: En god chokolade. Mindst 70 %, og smag på den. Hvis du ikke synes, det er en god chokolade, bliver brownien (desværre) derefter.

For at give brownien ekstra smag bruger jeg en blanding af rørsukker og farin. Du kan selvfølgelig også give den ekstra gas med muscovadosukker. Igen, smag på dit sukker og vælg det, du bedst kan li’.

Og så er der fremgangsmåden: Jeg smelter smørret helt blidt, tager det af varmen op lader chokoladen smelte i det. Mens det køler af, pisker jeg æg og de to slags sukker luftigt i omkring 4 minutter. Og så skal dejen vendes hurtigt sammen til sidst – bare til den er jævn.

Sidst, men ikke mindst, så er det jo en brownie – ikke en chokoladekage. Så den skal ikke bages for længe. Jeg bagte min i 32 minutter, og da trak min tandstikker stadig dej med op. Så bliver kagen blød og chewy, når den køler af – og den smelter i munden …

Andre slags brownie?

Hvis det ikke lige er sæson for påskeæg, så kan du også eksperimentere med andre typer topping. Hindbær. Nødder. Skumfiduser. Dumle. M&Ms. Pariserlinser. Alle mulige slags dragée.

Du kan også prøve en espressobrownie med chokoladeganache.

Eller en helt klassisk, fudgy brownie uden noget

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Brownie med påskeæg - påskebrownie

Desserter og kager

Rækker til: 24 stk.

Forberedelse: 30 min

Tilberedning: 30 - 35 min

Du skal bruge:

  • 250 g chokolade 70 %

  • 125 g smør

  • 250 g sukker

  • 100 g farin

  • 4 æg

  • 75 g mel

  • 1/2 tsk flagesalt

  • 2 spsk kakao

  • 1 tsk vaniljesukker

Til pynt:

  • 160 g påskeæg (mandelæg)

Husk

  • En metalform ca. 22 * 33 cm (porcelæns- og glasforme giver længere bagetid)

  • Bagepapir

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader over/undervarme. Beklæd metalformen med bagepapir.

  2. Skær smørret i tykke skiver, og smelt det langsomt ved svag varme. Hak chokoladen groft imens. Tag så smørret af varmen, og smelt chokoladen i smørret, mens du rører rundt. Tilsæt også saltet. Når det er jævnt, køl det helt af.

  3. Hak påskeæggene meget groft.

  4. Pisk så æg, sukker og farin sammen, til det bliver luftigt (ca. 4 minutter). Vend æggeblandingen i med en dejskraber.

  5. Sigt mel, vaniljesukker og kakao i, og rør til dejen er jævn. Hæld dejen  i formen, som du forinden har beklædt med bagepapir. Drys hakkede påskeæg over.

  6. Bag din brownie i ca. 30 minutter. Den skal være lidt ubagt i midten, så den får den rigtige chewy brownieskonsistens. Afkøl din brownie  i formen, og skær den ud i ca. 24 stykker.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Brownie med påskeæg - påskebrownie

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.