Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Brownies er en af de ting, der altid er i sæson – men brownies med hindbær er måske alligevel lidt mere en sommerbrownie? I hvert fald hvis du vil pynte med friske hindbær, og du ikke vil flyve hindbær ind fra den anden ende af verden.

Nå, jeg lavede dem nu faktisk uden for sæson og brugte frosne hindbær. Det gik fint. Især gik det rigtig fint at få dem afsat, da familien kom på besøg :-)

Brownies med hindbærHemmeligheden bag de bedste brownies

Egentlig er det ikke spor hemmeligt. Det er bare en forklaring – og forklaringen på, hvordan du får den bedste smag er næsten altid den samme. Gode råvarer (og okay – vær god ved dem).

Så hvis dine brownies med hindbær skal have smæk på chokoladesmagen, må du finde en chokolade med smæk på cacaoprocenten. Helst over 65. Og ikke den billigste, du kan opdrive.

På samme måde med sukkeret. Sukker er ikke bare sukker (det kan du læse mere om i mine tips her), og til brownies giver det mening at vælge sukker, der skruer max op for smagen. Altså – mørk muscovado.

Hindbær fra butikkerne smager sjældent af særlig meget, så hvis du har dem i haven, er du heldig. Vi andre må klare os med det, vi får serveret i Netto …

Vil du prøve andre brownies?

Man må gerne have mere end én browniefavorit. Jeg har pt. to. Så tjek også denne her med mokka

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Brownies med hindbær

Desserter og kager

Rækker til: 16-20 stk.

Du skal bruge:

  • 150 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g sukker
  • 50 g mørk muscovadosukker (eller farin)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 80 g mel
  • 1 spsk kakao
  • 75 g hindbær (evt. frosne)
  • Evt. friske hindbær til pynt. Eller frysetørrede.

Husk også:

  • Bageform ca. 20 x 20 cm, helst af metal
  • Bagepapir - eller smør til at smøre formen med

Sådan gør du:

  1. Start med at gøre din bageform klar: Smør den grundigt med smør eller beklæd den med bagepapir. (Jeg er tilhænger af det sidste = mindre opvask).

  2. Smelt smørret blidt i en gryde. Hak chokoladen imens. Når smørret er helt smeltet: Tag det af varmen og rør chokoladen i. Rør rundt, til chokoladen er helt opløst også.

  3. Pisk æggene luftige med sukker, farin og vaniljesukker. 4-5 minutter. Vend æggemassen i chokoladeblandingen – forsigtigt, så du bevarer luftigheden.

  4. Vend nu de øvrige ingredienser i UNDTAGEN hindbærrene. Rør forsigtigt, kun lige til dejen er jævn, og hæld den op i din form. Fordel hindbærrene ovenpå dejen, og tryk dem lidt ned.

  5. Tænd ovnen på 150 grader varmluft, sæt brownien ind, og bag den ca. 25-30 minutter. Tjek, at den er gennembagt ved at vippe lidt med den. Den må ikke skvulpe.

  6. Lad din brownie køle af, allerhelst nogle timer. Skær den i firkanter, og server med fx friske hindbær – og måske vaniljeis, hvis det er til dessert.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Brownies med hindbær – de smelter i munden!

  1. Hej Bodil, jeg lavede din fine brownie i dag!
    Men det virker underlig at bage den ved 150 grader, som der står i opskriften? Jeg har aldrig set en kage blive bagt ved så lav temperatur, og rigtig nok var min brownie efter 25 minutter ved 150 graders varmluft stadig mere dej end kage.

    Måske var det en slåfejl? Eller måske er min ovn bare virkelig koldt, det er også sket før…

    Men i hvert fald tak for opskriften!

    Mvh Katja

    1. Hej Katja, tak for dit spørgsmål!

      Faktisk bager jeg den ved 150 grader, og det kan man godt, når man bager med varmluft. Men jo altså kun hvis ovnen er 150 grader – og der er din og min ovn vist ikke helt enige om, hvad det er … ;-) Jeg måtte lige en tur tilbage i min mors gemmer, for hun var den første, der lavede en kogebog til varmluftsovne for MANGE år siden. Og jo, ganske rigtigt: Hun bagte formkager ved bare 140 grader. Og det er gennemtestet utallige gange, men altid med et kontroltermometer, for ovnen kan man desværre sjældent stole på. Generelt skal man skrue temperaturen 10-20 % ned, når man bager med varmluft frem for almindelig ovn. (Dog ikke når du bager gærdeje, der elsker høj varme. Her skal tiden bare være kortere i stedet, men det er en anden snak).

      Så er der selvfølgelig også det med brownies, at de ikke skal bages for meget – så bliver det nærmest bare en chokolade-sandkage. Men flydende skal den selvfølgelig ikke være. I get your point.

      Jeg håber, du og din ovn blev enige om en temperatur, der fik bagt din brownie – ikke for meget og altså heller ikke for lidt!

      Fortsat god bagelyst!
      Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.